Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Sada je 2.7.2020, 11:18
 • Info panel Lokalpatrioti Rijeka
 • Dobro jutro posjetitelju, nadamo se da ste se dobro naspavali za nove radne pobjede !

  Sada je 2.7.2020, 11:18
  Ukupno postova: 91802. • Ukupno tema: 2589.
  Ukupno korisnika/ca: 2882.
  Naš najnoviji član Masszi

  Ukupno je: 25 korisnika prisutno; 4 registriranih, 0 skrivenih i 21 gostiju (na temelju korisnika aktivnih u proteklih 10 minuta)
 • Najnoviji komentari
  Odgovori
  Pogledano
  Zadnji post
 • Riječka kronologija - Dogodilo se na današnji dan
 •  
  1. 02.07.1791. Andrija Ljudevit Adamić sastavlja zajedno sa Giussepeom Orlandom Projekt Trgovačke i diskontne banke koja bi se osnovala u Rijeci s ciljem jačeg oživljavanja trgovine u Ugarskom primorju te rasterećenja trgovaca, te ga upućuje na usvajanje Požunskom saboru. Nažalost, projekt nije dobio podršku. (Adamićevo doba, str. 84)
  2. 02.07.1857. Započinju izlaziti novine "L'Eco di Fiume". Pokreće ga riječki nakladnik, knjižar i tiskar Talijan Ercole Rezza. Za glavnog urednika Ercole Rezza dovodi iz Trsta Emilia Trevesa. Eco di Fiume ima izrazito talijansko usmjerenje. Iredentistički stavovi koji su se pojavljivali u novinama doveli su do zabrane izlaženja. Posljedni broj je izašao 27. 11.1860.Uredništvo novina nalazilo u Rezzinoj tiskari na Korzu. Imale su stalne pretplatnike. U sljedećim riječkim lokalima: Caffe della Dogana, Caffe della Fiumara, CaffeMarittimo-Caffe al Porto, Caffe del Commercia i Caffe tedesco. Novine su izlazile utorkom, četvrtkom i subotom, po cijeni od tri karantana za svaki pojedini broj.
  3. 02.07.1893. Umro Giovanni Kobler, riječki povijesničar.
  4. 02.07.1899. U privatnom salonu gosp. Rossbachera u restoranu Europe na Piazza Adamich održana je osnivačka skupština mačevalačkog kluba "Società di scherma". Za predsjednika je izabran dr. A. Feichtinger, a za tajnika ing. Gioachino Grassi.
  5. 02.07.1919. Narodna čitaonica je primorana obustaviti svaku djelatnost, zbog nereda kada arditi napadaju francuske vojnike iz Indokine. U tim neredima demolirane su prostorije Narodne čitaonice, unište je inventar, spisi a vjerovatno i knjige.
  6. 02.07.1991. U Rijeci je formirana prva riječka brigada bila je to 111. brigada HV, prvim zapovjednikom imenovan je Sergio Rabar. Rijeka i Primorje branila se je u Lici. Tako da je najveći dio brigade bio smješten i borio se u Lici a jedan dio u riječkoj okolici spriječavajući djelovanje JNA, da bi zatim 1992 jedan dio djelovao u Posavini. Ukupno u brigadi svoje sudjelovanje u Domovinskom ratu ostvarila su 12.462 branitelja, najvećim dijelom iz grada Rijeke i Primorsko-goranske županije . U bojnim djelovanjima svoje živote položilo je na oltar domovine 53 vojnika a ranjena su 282 pripadnika 111. brigade.
  7. 02.07.2009. Gradsko vijeće Grada Rijeke donosi Statut Grada Rijeke, kojim se uređuju obilježja, javna priznanja i ostale nagrade Grada Rijeke, samoupravni djelokrug Grada Rijeke, oblici suradnje s drugim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u zemlji i inozemstvu, neposredno sudjelovanje građana u odlučivanju i izjašnjavanje građana o pitanjima iz samoupravnog djelokruga Grada Rijeke, provođenje referenduma u pitanjima iz djelokruga, ustrojstvo, ovlasti i način rada tijela Grada Rijeke, način obavljanja poslova, mjesna samouprava, prava nacionalnih manjina, ustrojstvo i rad javnih službi te druga pitanja od važnosti za ostvarivanje prava i obveza Grada Rijeke.
   
 • Pitanja i odgovori
  Prije svega dobrodošli na forum, bili samo u prolazu ili stalni član. U ovoj rubrici Vi pitate a mi, članovi foruma odgovaramo. Ako imate kakvo pitanje, koje ima veze s Rijekom i našim krajem, slobodno ga postavite. Stojimo svima na usluzi !
  Za postavit pitanje trebate se registrirat, što je vrlo brz i jednostavan postupak u koji ćete se i sami uvjeriti.
  Postavite pitanje i pretplatite se na odgovor.
  Pogledajte RIJEŠENA i NERIJEŠENA pitanja.
  213 Teme
  3415 Postovi
  Zadnji post Re: Trsat - muzej narodne revolucije
  Postao/la Vežičanka Pogledajte zadnji post
  26.6.2020, 09:20
 • Forum
  Teme
  Postovi
  Zadnji post
 • Corner for Foreigners
  Slika
  Welcome stranger! This is the biggest forum about the city of Rijeka (Fiume). If you have any information, question or you would just like to present yourself, please do so here.
  The members of lokalpatriot forum warmly salute you!
  POSTO PER GLI STRANIERI
  Benvenuti! Questo è il più grande forum sulla città di Rijeka (Fiume). Se avete qualche informazione, domanda o se soltanto volete presentarvi qui, vi invitiamo a farlo liberamente.
  I localpatrioti di Fiume vi salutano cordialmente !
  SAROK KÜLFÖLDIEKNEK
  Üdvözöljük látogatónkat! Ez a legnagyobb fórum Rijeka (Fiume) városában.
  . Ha bármilyen információja, kérdése van, vagy csak szeretne bemutatkozni, tegye meg most itt.
  A fórum lokalpatriot tagjai szivélyesen üdvözlik Önt!
  23 Teme
  153 Postovi
  Zadnji post 50 City Nicknames from Around the World
  Postao/la Lokalpatrioti Rijeka Pogledajte zadnji post
  30.11.2019, 14:16

Tko je online

Ukupno je: 25 korisnika prisutno; 4 registriranih, 0 skrivenih i 21 gostiju (na temelju korisnika aktivnih u proteklih 10 minuta)
Najviše korisnika istovremeno na forumu bilo je: 1008, dana 20.4.2020, 16:54.

Registriranih korisnika: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], kigor
Legenda: Administratori, Moderatori, Legende, Stranci, Riječani

Tko je bio tu?

Ukupno je bilo 302 korisnika online: 8 registriranih, 0 sakrivenih i 294 gostiju (s obzirom na broj korisnika aktivnih danas)
Najviše ljudi online je bilo 24052 u Uto 19. stu 2019

Registriranih korisnika: kigor, Fiume77, Whitehead, igorfiume, AlternativaFiumana, giovanni, marina.biondic, nbucic

Statistika

Ukupno postova: 91802. • Ukupno tema: 2589. • Ukupno korisnika/ca: 2882. • Naš najnoviji član Masszi

Prijava  •  Registracija