Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Kanal-Ri

Tv kanali
Avatar korisnika
nikola
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 11096
Teme: 267
Pridružen: 27.7.2009, 16:32
Lokacija: Na kopnu, moru i u zraku

Kanal-Ri

Post broj:#1  PostPostao/la nikola » 23.10.2009, 10:06

http://www.kanal-ri.hr/

Slika

Kanal Ri je komercijalna televizijska kuća čiji je program od 03.prosinca 1999.g., putem 36 kanala UHF-a, moglo pratiti do 250 000 gledatelja s područja grada Rijeke i njegove šire okolice i tijekom 7 godina rada svojim najmodernijim tehničkim rješenjima i profesionalnim kadrovima (44 stalno zaposlena djelatnika) izrasla u vodeću regionalnu TV postaju u Hrvatskoj čiji program sada može pratiti oko 500 000 gledatelja.
Pokretanje projekta Kanala Ri inicirala je Gradska uprava, a podržale su ga brojne institucije, poduzeća i fizičke osobe gradskog i županijskog područja. Kuća broji 41 osnivačkog člana, a njihova je osnovna namjera bila da Rijeci, kao mediteranskom i srednje-europskom gradu na pragu novog tisućljeća, pruže moderan medij čija su osnovna obilježja: SUVREMENOST, OBJEKTIVNOST, ZANIMLJIVOST, DINAMIČNOST, JEDNOSTAVNOST i BRZINA.

Kanal Ri smješten je u samom središtu grada, u prostoru zgrade nekadašnjeg Municipija (poznate kao i stare Vijećnice).

Funkcioniranje TV postaje Kanal Ri, s upravom na čelu, organizirano je kroz rad četiri odjela: odjel programa, odjel produkcije i tehnike, odjel financija i odjel marketinga.

Kanal Ri posjeduje suvremeni studio površine 160 m2, vlastiti antenski stup na lokaciji Veprinac te opremu – deset TV kamera i tri montaže – DVCAM digitalnog formata, koja omogućuje vrhunsku kvalitetu prikupljanja, obrade i emitiranja slikovnih i zvučnih informacija.

Prema istraživanju gledanosti agencije PULS iz Zagreba, Kanal Ri po ocjeni kvalitete programa je četvrta TV postaja, na koncesijskom području, odmah iza Nove TV, RTL-a i HRT-a. U istom istraživanju najbolje su ocijenjene emisije informativne i zabavne redakcije, u kojima i veliki nacionalni oglašivači nalaze svoj marketinški prostor.

Kanal Ri radi i programe zahtjevne produkcije, kao što su: Izravni prijenos Međunarodnog Riječkog karnevala, Jedriličarska regata „Fiumanka“, Atletski miting, Melodije Kvarnera i sl.

TV postaja kao što je naša ima bitnu komparativnu prednost u odnosu na nacionalne TV kuće, a to je veća fleksibilnost, mogućnost prilagodbe klijentu, njegovim potrebama i željama.
Osnovni je cilj s aspekta marketinga odnosno plana prodaje ostati na liderskoj poziciji te povećati udio nacionalnih oglašivača. Planira se stoga, prvenstveno, aktivirati veće oglašivače i to direktno putem njihovih odjela marketinga.


Misija: Kanal Ri treba postati najpoželjnija i najgledanija TV postaja na području
Županije, da organizacijom bude uzor ostalim TV postajama, a kvalitetom
programa vodeća TV postaja na području emitiranja svoje koncesije.

Strateški plan razvoja u sljedećih 5 godina:
-povećanje tržišnog udjela
-podizanje kvalitete gledanosti
-povećanje udjela produkcije promidžbenih materijala
-razmjena programa
JAPANSKI: リエカ KINESKI: 里耶卡 KOREJSKI: 리예카 GRČKI: Ριέκα HEBREJSKI: רייקה LATINSKI: Tarsatica

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23585
Teme: 924
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: kanal-ri

Post broj:#2  PostPostao/la Adamić » 6.12.2012, 03:55

Hm o Kanalu Ri se malo pisalo a dobra je televizija, no čeka ga teška sudbina.

-------------------------------------------------------

Kanal Ri ide u prodaju

PREDSTEČAJNA NAGODBA NA ŽUPANIJSKO-GRADSKOJ TELEVIZIJI SLIJEDE OTPUŠTANJA I TRAŽENJE NOVOG VLASNIKA

U tijeku je intenzivna potraga za investitorima. Moguće je da se pojavi tvrtka koja je zainteresirana za dokapitalizaciju televizije ili pak da se nađe investitor koji bi kupio većinski ili čak 100-postotni udjel na Kanalu Ri, kaže direktor Neven Šantić

Nakon što je objavljeno da Kanal Ri pokreće postupak predstečajne nagodbe na riječkoj FINA-i zbog duga Poreznoj upravi od gotovo milijun kuna, oglasio se i direktor Kanala Ri Neven Šantić koji je objasnio zbog čega su se na ovoj lokalnoj televiziji, čiji su većinski vlasnici Županija i Grad Rijeka, odlučili presjeći Gordijski čvor financijskih dubioza i iskoristiti mogućnost sanacije kroz novi Linićev zakon:
– Kanal Ri i dalje najnormalnije funkcionira i nastavlja s radom, ali odlučili smo iskoristiti instrument koji daje novi nedavno usvojeni zakon, a koji dopušta da se vjerovnici pokušaju dogovoriti, odnosno nagoditi u zajedničkom cilju da se svatko odrekne dijela potraživanja, ali da tvrtka opstane na zajedničku korist i zadovoljstvo. Uvjeren sam da će nakon maksimalno dva mjeseca, koliko bi postupak nagodbe po meni mogao trajati, tvrtka nastaviti funkcionirati na zdravim osnovama i da će Riječani i ostali u regiji nastaviti gledati naš program, još bolji nego dosad – kaže direktor Šantić.

Aktivna uloga

On je tek prije nekoliko mjeseci iz Novog lista prešao na Kanal Ri, i suočio se s, kako priznaje, milijunskim dubiozama ne samo prema Poreznoj upravi, nego i od ranije preuzetih kredita, i zato je odlučio da se situacija što hitnije počne rješavati. »Nemamo što čekati. Želimo imati aktivnu ulogu, jer ipak se radi o tvrtki čiji su većinski vlasnici javni. Bolje da sad rješavamo problem nego da čekamo još godinu ili dvije, pa da tvrtka doista završi u stečaju. Mislim da je ovako odgovornije. Što prije riješimo svoje probleme, bolje su šanse za opstanak i uspjeh«, kaže Šantić.
On ističe da je Kanal Ri sada paralelno u nekoliko procesa: sam postupak predstečajne nagodbe znači da će u tvrtki uslijediti restrukturiranje, a potom će se pokušati naći strateškog partnera za ulaganje. U tijeku je intenzivna potraga za investitorima, a kako ističe direktor Šantić, moguća su oba teoretska modela – da se pojavi tvrtka koja je zainteresirana za dokapitalizaciju tvrtke ili pak da se nađe investitor koji bi kupio većinski ili čak 100-postotni udjel na Kanalu Ri. U tom slučaju, Grad i Županija bi prestali dalje financirati televiziju koja im je u međuvremenu postala veliki financijski teret.
– Mislim da paralelno s restrukturiranjem i financijskim ozdravljenjem tvrtke treba riješiti i vlasničke odnose. Valja podsjetiti da su u međuvremenu neki naši osnivači i sami završili u stečaju – Transadria, Elektromaterijal, Cerini itd., te se logično postavlja pitanje rješavanja vlasništva – kaže Šantić, uvjeren da će zainteresiranih investitora biti, možda najprije kroz model povezivanja više postojećih lokalnih televizija u Hrvatskoj, ili slično.

Linić dao, Linić uzeo

Pomalo je apsurdno da Kanal Ri, televizija koja je nastala 1998. godine, dok je gradonačelnik Rijeke još bio Slavko Linić, sada dolazi u fazu predstečajne nagodbe baš u vrijeme i na temelju novog Linićevog Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, koji je na snagu stupio od 1. listopada. Prema tom zakonu, ako dužnik ne bi sam podnio prijedlog za otvaranje predstečajne nagodbe kad je to dužan učiniti sukladno zakonskim odredbama, prekršajno bi odgovarao, i to dužnik i odgovorna osoba dužnika, te su stoga na Kanalu Ri bili prisiljeni učiniti upravo ono na što ih je i osnivač i idejni tvorac cijelog projekta na kraju, uvodeći red u državi – natjerao.

Zbrinjavanje viška radnika

Što se samog restrukturiranja tiče, procjenjuje se da na Kanalu Ri, gdje plaće ionako kumulativno kasne i umanjene su već godinama, ima oko trećina zaposlenih koji su višak. Na televiziji je zaposleno 50 ljudi, što je rezultat nekadašnjih zlatnih vremena kad su lokalni proračuni bili puni i kad se zapošljavalo šakom i kapom, a sada je jasno da uz bitno smanjeni marketinški kolač, a i sve manje javne budžete, taj broj više nije održiv.
– Naravno da će plan restrukturiranja s kojim ulazimo u postupak predstečajne nagodbe uključivati i plan zbrinjavanja viška zaposlenih. Moramo biti realni – zaključuje Šantić.
Tihana TOMIČIĆ - Novi list
---------------------------------------------------
Ne ide radio postajama a ne ide ni televizijskim postajama. Sve zato što nema dovoljno sponzora, da je riječka industrija jaka bilo bi ih i lova bi se vrtila , ovako nema novaca, jedino iz gradske kase.
Slika


Vrati se na: Televizija

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost