Strana 1 od 1

Domaći radio 90,3 MHZ (NE POSTOJI)

PostPostano: 30.11.2012, 23:44
Postao/la Adamić
Datum objave: 8.12.2009

NA FREKVENCIJI 90,3 MHZ OD JUČER ZAŽIVIO NOVI RADIJSKI KONCEPT KOJI ĆE EMITIRATI ISKLJUČIVO NAŠU GLAZBU
Domaći radio za domaće ljude

Domaći radio.jpg
Maja Stepančić, Neno Pavinčić, Nina Dukić, Kristijan Čovo, Željko Đerić, Linda Gizdulić i Dean Farina
Domaći radio.jpg (28.61 KiB) Pogledano 2460 puta


Ekipa Primorskog i Radija Maximum dogovorila se da bi bilo lijepo napraviti radio koji će emitirati domaću glazbu, s velikim udjelom čakavske glazbe
Maja Stepančić, Neno Pavinčić, Nina Dukić, Kristijan Čovo, Željko Đerić, Linda Gizdulić i Dean FarinaVIŠKOVO – Na frekvenciji 90,3 MHz, na kojoj je do prošlog tjedna »živio« Radio Maximum, od jučer djeluje Domaći radio čiji se program, baziran na domaćoj glazbi, emitira iz »središnjice« u Viškovu.
– Ekipa Primorskog radija i Radija Maximum dogovorila se da bi bilo lijepo napraviti radio koji će na području zapadnog prstena oko Rijeke, Matulja, Opatije, Kastva i Viškova biti blizak publici ovog područja, radio koji će emitirati isključivo domaću glazbu, s velikim udjelom čakavske glazbe, na jučerašnjoj svečanosti održanoj povodom početka rada otkrio nam je direktor Domaćeg radija Dean Farina dodavši kako će se program uskoro početi emitirati i iz studija u Kastvu, dok je idućeg ljeta u planu otvaranje studija u Opatiji i u Matuljima.
– Na taj ćemo način objediniti cijelo ovo područje i približiti se ljudima pjesmom i pričom. Ljudima, osim ozbiljnih tema, treba i zabave. Naš je slogan »Prvi na fešti« što pokazuje sve. Potrudit ćemo se biti prisutni na svakoj fešti i omogućiti ljudima da putem našeg medija saznaju lokalne informacije. Ozbiljnije teme ostavit ćemo drugim medijima, zaključio je. Domaći radio za sad se može čuti na području Liburnije, Kastavštine, Halubja i velikog dijela grada Rijeke, a njegovi čelni ljudi u budućnosti planiraju i poboljšanje čujnosti, do Grobnika i dalje.
Od Krunoslava Čove, glavnog urednika Domaćeg radija, doznali smo kako voditeljsku ekipu novopokrenute radijske postaje čine Linda Gizdulić, Maja Stepančić, Nina Dukić, Željko Đerić i Neno Pavinčić koji će ujedno obnašati i funkciju direktora marketinga.
– U programu Domaćeg radija zadržat ćemo neke dobre stvari s Radio Maximuma, kao što je »Domaći kantunić«. Napravit ćemo tzv. čakavsku dijagonalu i dati dosta pozornosti i malim ljudima. Promovirat ćemo sve običaje i kulturna događanja s ovog područja, zaključio je Čovo.

Ivana KOCIJAN (N.L.)


http://www.domaciradio.hr

Re: Domaći radio 90,3 MHZ

PostPostano: 2.3.2015, 14:41
Postao/la fiumanuzg
Ovega više ni ili san ja nem?

Re: Domaći radio 90,3 MHZ

PostPostano: 23.11.2020, 00:53
Postao/la Adamić
2002. U Kastvu je počelo emitiranje radia Maximum. Nakon stečaja , njegovu frekvenciju je 2009. preuzeo Domaći radio, čije je frekvencije 2018 preuzeo Radio Kastav.