Površina groblja CGG Drenova iznosi 412.006 m²
Broj sahranjenih do 31.12.2013.godine je: 10.511
Planske aktivnosti tijekom 2014. godine
• uređenje i opremanje niša, pretinaca i grobnica na polju G - 9, I. faza, I. dio, cjelina A
• uređenje i opremanje grobnica na polju G-9, I. faza, II. dio, cjelina B
• uređenje i opremanje grobnica na polju G9, I faza, III dio, cjelina C
• uređenje i opremanje pretinaca uz polje F-23
• priprema terena za nastavak izgradnje zidanih grobnica na polju G-9,I.faza,III. dio, cjelina C
• nastavak izgradnje betonskih elemenata ograde groblja sa južne strane prema grobnim poljima G-9/G-10
• uređenje prostora uz novoizgrađenu betonsku ogradu
• sanacija pomoćnog objekta uz polje F-6
• priprema terena i uređenje prostora za zbrinjavanje otpada
• održavanje staza, zelenih površina i biljnog materijala te sadnja -nadopuna biljnog materijala
Prvo se zahvaljujem našem članu medo90 koji je pomogla u otkrivanju ovog dijela naše povijesti! A sada krenimo!
Riječkim grobljima pripadaju i groblja na Drenovi. Ima ih tri, a do prije par godina bilo ih je četiri! I to u krugu od 1000 metara zračne linij!
Vjerujem da taj podatak znala malo ljudi. I sam sam ostao začuđen, no krenimo redom...Radi se o tri "stara" groblja i jednom novom.
Staro groblje na Donjoj Drenovi- nedavno prekopano zbog gradnje naselja, novo groblje na Donjoj Drenovi- u funkciji i danas, staro groblje na Gornjoj Drenovi- u funkciji i danas, i na kraju Gradsko groblje Drenova-u funkciji i danas.
Od dva stara groblja na Drenovi ostalo je samo jedno i to je ono od sveučilišnih zgrada nizbrdo po cestici. Na tom groblju su posmrtni ostaci Ivana Cvetka (prvi drenovski župnik i učitelj) i Frana Frankovića (profesor, ravnatelj Kastavske škole, utemeljitelj čitaonice po kojem osnovna škola nosi ime). Ivan Cvetko je bio prije sahranjen na manjem, napuštenom groblju koje je bilo na mjestu jedne od današnjih sveučilišnih zgrada, adresa Brca 8 (u prizemlju te zgrade je ogranak biblioteke). Zalaganjem župnika Gabrijela Bratine, posmrtni ostaci Ivana Cvetka i drugih znanih neznanih pokojnika su prenešeni sa tog groblja na sadašnje lokalno groblje Donje Drenove.
Kada su krenuli sa izgradnjom, najprije je morala izbiti afera kada su počeli prekopavati kosti. Zatim je nastala mini pobuna medu mještanima i starosjediocima, da bi se na kraju župnik zauzeo za ovo rješenje.

Na Gornjoj Drenovi je jedno lokalno, oliti staro groblje. Nalazi se na Grohovskoj cesti, od okretišta busa na Lokvi, desno prema Grohovu nekih 200 metara. Izgrađeno je 1940. godine, a kao i crkva izgrađeno je stoga što je granica razdvojila mjesto na dva dijela, pa Gornja Drenova nije imala crkvu ni groblje. Do tada su mrtve pokapali u okolnim mjestima Viškovo, Kastav...
Novo Gradsko groblje ne trebam posebno isticati, trenutno je najveće na ovom području i velika večina onih koji ovo čitaju kad tad naći će mir baš na tom mjestu.
Obišao sam stara Drenovska groblja pa vas i slikom vodim do tih mjesta
Trokut koji povezuje postojeća tri groblja na Drenovi u krugu od 1000 metata. U tom krugu je i staro prekopano groblje, označeno je na slijedećoj slici
Staro groblje nalazilo se na mjestu ove označene zgrade. U njoj je, u prizemlju, smještena i knjižnica. Kako je tim ljudima stanovati na mjestu nekadašnjeg ukopa mrtvih, ne znam, ali ja baš ne bi bio oduševljen tim saznanjem. Iako je moja majka uvijek govorila da se ne treba bojati mrtvih nego živih! Crveni krug pokazuje mjesto sadašnjeg starog groblja na Donjoj Drenovi.
nastavak slijedi...