Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

{NERIJEŠENO} Terminal Omišalj

Prije svega dobrodošli na forum, bili samo u prolazu ili stalni član. U ovoj rubrici Vi pitate a mi, članovi foruma odgovaramo. Ako imate kakvo pitanje, koje ima veze s Rijekom i našim krajem, slobodno ga postavite. Stojimo svima na usluzi !
Za postavit pitanje trebate se registrirat, što je vrlo brz i jednostavan postupak u koji ćete se i sami uvjeriti.
Postavite pitanje i pretplatite se na odgovor.
Pogledajte RIJEŠENA i NERIJEŠENA pitanja.
Pravila foruma
Što bolje opišete naslov i vaše pitanje, to je veća vjerojatnost i da ćete prije dobiti odgovor. Vi kao autor pitanja možete označiti temu "NERIJEŠENO" ili "RIJEŠENO". Obavezno prilikom pisanja pitanja postavite opciju na NERIJEŠENO, s time će se vaše pitanje, prikazati u listi neriješenih pitanja, što još više povećava odgovor. Pretplatite se na temu, opcija je pri dnu svake teme. Ne stavljajte slike s drugih poslužitelja za pohranu sliku, koristite našu opciju za umetanje privitaka .
Hvala Vam na pitanju i nadamo se, da ćete što prije dobiti odgovor na vaše pitanje i biti zadovoljni s njime. Ukoliko ste dobili traženi odgovor, označite temu kao "RIJEŠENO".
ivan.fruhwirth0904
Gost
Gost
 
Postovi: 1
Teme: 1
Pridružen: 20.2.2016, 19:10

{NERIJEŠENO} Terminal Omišalj

Post broj:#1  PostPostao/la ivan.fruhwirth0904 » 20.2.2016, 19:55

Poštovanje ljudi, naime pišem završni rad na temu "Prekrcaj sirove nafte u terminalu Omišalj", pa me zanima dali netko od vas ima kakve materijale, skripte, karte za vrijeme gradnje terminala....Konkretnije :
1. Zanima me dali netko zna malo detaljnije o istakačkim rukama na vezovima 1 i 2 ( koji su tip, koji je proizvođač, kapacitet iskrcaja, širina cjevi, koliki ima doseg...)
2. Kavo je tlo na vezovima ( jeli komb. pijesak-mulj)
3. Dali možda netko ima nacrt projekta pri gradnji terminala Omišalj, ako ne znali netko gdje pronaci poslao sam mail u Riječki državni arhiv pa surekli da nemaju ništa o gradnji terminala 1974.-1979.
4. Zračna zavjesa postavljena na ulazu u zaljev položenu od rta Tenka punta do rta Kijac kao zaštitu od većih onečišćenja ( dali netko zna nešto detaljnije o njoj i gdje nac materijal i slike)
5. Cjevovodi ( procitao sam pise da su radjeni po standardu e sad koje APl Std - 5 LX ili APl Std - 5L, koliki je radni tlak, promjer cijevi...)

Eto unaprijed vam se svima zahvaljujem nadam se da će netko znati nešto o tom što me zanima ili će bar staviti neku literaturu, sliku, nacrt, plan, bilo što .....meni će svakako pridonijeti u pisanju...
[color=#0000FF]
[/color]

Avatar korisnika
Ana
Volim Rijeku
Volim Rijeku
 
Postovi: 234
Pridružen: 5.10.2015, 20:46

Re: Terminal Omišalj

Post broj:#2  PostPostao/la Ana » 20.2.2016, 22:34

Terminal je još uvijek u funkciji. U tom slučaju najbolje pitati upravu terminala, ali nisam sigurna da su to dužni i dati.

Avatar korisnika
petasatus
Fiume e basta !
Fiume e basta !
 
Postovi: 116
Teme: 9
Pridružen: 13.9.2010, 13:09

Re: Terminal Omišalj

Post broj:#3  PostPostao/la petasatus » 10.6.2016, 19:00

Postoje neke publikacije koje je izdao JANAF. Ovdje je link; nadam se da će biti od koristi...

35 godina JANAFA


Vrati se na: Pitanja i odgovori

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost