Strana 1 od 1

Terminal Omišalj

PostPostano: 20.2.2016, 19:55
Postao/la ivan.fruhwirth0904
Poštovanje ljudi, naime pišem završni rad na temu "Prekrcaj sirove nafte u terminalu Omišalj", pa me zanima dali netko od vas ima kakve materijale, skripte, karte za vrijeme gradnje terminala....Konkretnije :
1. Zanima me dali netko zna malo detaljnije o istakačkim rukama na vezovima 1 i 2 ( koji su tip, koji je proizvođač, kapacitet iskrcaja, širina cjevi, koliki ima doseg...)
2. Kavo je tlo na vezovima ( jeli komb. pijesak-mulj)
3. Dali možda netko ima nacrt projekta pri gradnji terminala Omišalj, ako ne znali netko gdje pronaci poslao sam mail u Riječki državni arhiv pa surekli da nemaju ništa o gradnji terminala 1974.-1979.
4. Zračna zavjesa postavljena na ulazu u zaljev položenu od rta Tenka punta do rta Kijac kao zaštitu od većih onečišćenja ( dali netko zna nešto detaljnije o njoj i gdje nac materijal i slike)
5. Cjevovodi ( procitao sam pise da su radjeni po standardu e sad koje APl Std - 5 LX ili APl Std - 5L, koliki je radni tlak, promjer cijevi...)

Eto unaprijed vam se svima zahvaljujem nadam se da će netko znati nešto o tom što me zanima ili će bar staviti neku literaturu, sliku, nacrt, plan, bilo što .....meni će svakako pridonijeti u pisanju...
[color=#0000FF]
[/color]

Re: Terminal Omišalj

PostPostano: 20.2.2016, 22:34
Postao/la Ana
Terminal je još uvijek u funkciji. U tom slučaju najbolje pitati upravu terminala, ali nisam sigurna da su to dužni i dati.

Re: Terminal Omišalj

PostPostano: 10.6.2016, 19:00
Postao/la petasatus
Postoje neke publikacije koje je izdao JANAF. Ovdje je link; nadam se da će biti od koristi...

35 godina JANAFA