Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Novi hotelski kompleks na Kantridi

Riječki razvojni projekti
Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 21330
Teme: 857
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#16  PostPostao/la Adamić » 15.3.2016, 21:52

Gradi miškooooo ! :bravo: :radovi: :zastava:

Velika investicija u riječki turizam: U travnju počinje izgradnja hotela na Kostabeli

kostabela novi hoteli rijeka.jpg


Investitor, češka tvrtka Tre-invest, već šest mjeseci ima građevinsku dozvolu, a dobila je i koncesiju za plažu, najavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

RIJEKA Ovoga bi proljeća trebala početi izgradnja turističkog kompleksa na Kostabeli koja će bitno povećati smještajne kapacitete Rijeke, a imamo i naznake da bi relativno skoro, sasvim sigurno za iduću sezonu, i kamp na Preluku mogao doživjeti obnovu, najavio je riječki gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Grada Rijeke Vojko Obersnel na jučerašnjoj sjednici Skupštine TZ-a Grada Rijeke.

Kostabela konačno mijenja svoje izgled i dobiva funkciju. Konačno počinje izgadnja Luxury Resort & Spa Costabella – hotela sa 4 plus zvjezdice i 21 vile sa 54 apartmana, bazenima i wellnessom, a planirano je i uređenje obalnog područja, s vlastitim privezištem za jahte. U međuvremenu je investitor, češka tvrtka Tre-invest d.o.o., kaže Obersnel, dobila i koncesiju za plažu. – Tre-invest d.o.o. već šest mjeseci ima izdanu građevinsku dozvolu, i s gradnjom bi trebali početi u travnju. Vrijednost projekta je oko 50 milijuna eura, a rok za izvođenje od godinu i pol do dvije, kazao nam je jučer riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Podsjetimo, još u listopadu 2014. godine gradonačelnik Obersnel i direktor tvrtke Tre – invest d.o.o. Borjan Brnčić potpisali su ugovor za izgradnju turističkog naselja Kostabela. Turističko naselje bit će izgrađeno na zemljištu površine 17.769 četvorna metra, unutar područja planiranog za turističko-ugostiteljsku namjenu, koje je Grad Rijeka putem javnog natječaja prodao tvrtki Tre-invest d.o.o., za 33,8 milijuna kuna.

Prema najavama Borjana Brnčića, bit će to luksuzna, nestandardna ponuda namijenjena gostima više platežne moći. Kompleks će biti otvoren tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnoj sezoni, pa je akcent stavljen i na kongresnu ponudu, ali i na zdravstveni turizam.

Realizacijom ovog projekta definitivno će se promijeniti turistička slika Rijeke, ali prije svega lice izuzetno atraktivnog terena uz samo more koji godinama stoji neiskorišteno. Riječ je o prostoru za koji Grad Rijeka godinama nije pronalazio rješenje, a samim time ni kupca i investitora. Priča je dobila sretan završetak jer kreće najveća investicija u riječki turizam.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/V ... -Kostabeli

Daluka
Šegrt
Šegrt
 
Postovi: 330
Teme: 6
Pridružen: 13.10.2015, 17:08

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#17  PostPostao/la Daluka » 16.3.2016, 10:47

Inače Tre-invest d.o.o. je investitor objekta (trgovački centar, dječji vrtić - jaslice) između groblja i Šporove jame u Kastvu, bilo je još najava gradnje istog, otom potom, samo da ne završi kao i ostali veliki građevinski projekti.

Kod: Označi sve
- vrijeme je da se Grad Kastav očituje na Pismo namjere Jaroslava Trešnjaka
vlasnika tvrtke Tre invest d.o.o. i B.B. d.o.o. Kastav, koji je spreman, u slučaju da
Grad kupi ove jaslice, kupiti parcelu na Vratima Jadrana, vrijednu otprilike onoliko
koliko i parcela koju smo već naplatili, imamo pred sobom partnera koji će Gradu
uplatit sveukupno 12 milijun kuna, a mi bismo od njega trebali kupiti jaslice od
otprilike 980eura/m2 .

Avatar korisnika
Vežičanka
Moderatorica
Moderatorica
Zaražen virusom R13Ka
Zaražen virusom R13Ka
 
Postovi: 3387
Teme: 77
Pridružen: 24.7.2012, 14:58

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#18  PostPostao/la Vežičanka » 16.6.2016, 21:46

Betonizacija obale u zamahu koja nikome ne donosi ništa dobro osim njihovim pohlepnim i prebogatim vlasnicima.

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 21330
Teme: 857
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Novi hotelski kompleks na Kantridi

Post broj:#19  PostPostao/la Adamić » 18.3.2017, 18:14

Dugo očekivani turistički projekt postaje stvarnost: Gradi se Luxury Resort & Spa Costabella

Slika

Sada se uklanja zelenilo na Kostabeli, a u travnju počet će gradnja turističkog kompleksa

RIJEKA Početkom ovog tjedna na Kostabeli počelo je uklanjanje zelenila, to jest priprema se teren za izgradnju turističkog kompleksa na Luxury Resort & Spa Costabella. Tu informaciju potvrdio je Borjan Brnčić, direktor tvrtke Tre Invest iz Kastva koje je u stopostotnom vlasništvu češkog poduzeća JTH koje financira ovaj projekt, a inače se bavi ulaganjem u trgovine i ugostiteljstvo. Brnčić je rekao da gradnju možemo očekivati u travnju.

Podsjetimo, na Kostabeli će se izgraditi turistički kompleks koji će bitno povećati smještajne kapacitete Rijeke. U planu je gradnja hotela s 4 plus zvjezdice i 21 vile s 54 apartmana, bazenima i wellnessom, a planirano je i uređenje obalnog područja, s vlastitim privezištem za jahte. Vrijednost projekta je oko 50 milijuna eura.

Podsjetimo, još u listopadu 2014. godine gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor tvrtke Tre Invest Borjan Brnčić potpisali su ugovor za izgradnju turističkog naselja Kostabela. Turističko naselje bit će izgrađeno na zemljištu površine 17.769 četvorna metra, unutar područja planiranog za turističko-ugostiteljsku namjenu, koje je Grad Rijeka putem javnog natječaja prodao za 33,8 milijuna kuna.

Investitori su u više navrata isticali luksuznost u tom projektu, to jest ponudu namijenjenu gostima više platežne moći. Kompleks će biti otvoren tijekom cijele godine, pa je akcent stavljen i na kongresnu ponudu, ali i na zdravstveni turizam.

Inače, u više navrata se najavljivao početak gradnje, pa je tako ona trebala početi još lani na proljeće. Sada ostaje za vidjeti koja će biti nova dinamika aktivnosti na tom terenu nakon čišćenja vegetacije.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/D ... fresh=true

Prethodni

  • Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Projekti

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost