I ovo neki nazivaju peć. Malo je ovelika, ali zato grije, kuha, peče...
Ovaj šparget, kako ga zovu vlasnici, nekad je bio glavni štednjak za talijansku posadu negdje na Drenovi. Čini mi se da je riječ o financima. Negdje sedamdesetih moj ujak je došao do njega jer je bio dotadašnjim vlasnicima nepotreban. A njemu, odnosno njegovima, je trebalo za kuhati blagu ( govedima, svinjama, ovcama...) pa ga je dovukao doma. I montirao uz štalu. Pa je onda napravljena mala prostorijica i stavilo par stolica i stol za pripremu hrane stoci. Shvatili su da je tu jako ugodno i toplo. Tu se i dandanas najugodnije osjećamo kad se neočekivano skupimo. Od cca 500 m2 suvremeno uređenog prostora mi se najugodnije osjećamo tu. A da, više nema ni štale ni blaga, sad su tu, u nekadašnjoj štali, smješteni automobili. Štala je ssad u drugoj kući, a ovo je ostalo. Sad imaju samo dva prašćića i jednu junicu. Nekad su imali po četiri, pet goveda.

- Puhov šparget
- studena o8.9.14. 003.jpg (136.63 KiB) Pogledano 5745 puta

- Puhov šparget - peć
- studena o8.9.14. 004.jpg (135.38 KiB) Pogledano 5745 puta
P.S.
Mislio sam čak i da ne pošaljem ovo jer je malo van Rijeke, ali tu su talijanski financi, Drenova, ex granica, Studena kao pogranično mjesto... Ma ima toga koš i još.