Laura napisao:Ok. Tito je osvojio Rijeku. Jel sad paše?? I neka je, opet ponavljam. I Trst je naš, btw. Nismo ga trebali dati nakon osvajanja! Bila bi jedna luka konkurencije Rijeki manje. Eto.
Uvrstimo u imena za trg i Podhumski trg, trg stradanja Lipe, trg logora Rab, trg rastrellamenta, napravimo i popis svih stradalih Hrvata i Sciava koko nas popularno i od milja zvaše i još zovu simpatični momci u crnim fensi košuljama, zapamtimo i pjesnika, eto još prijedloga za biranje ...
Eneo i Superina, razumijem Vas, Talijani ste, naravno da tako razmišljate, ali koliko god vi pilili po žrtvama poslije rata tako ćemo i mi po onim naročito civilnom i dječjim pogotovo za vrijeme Talijana ovdje još i više. I opet ponavljam, neka Tita i Titovog trga. Zaslužio je. Žrtve nakon rata ne opravdavam, pogotovo ne žene i djecu, ali ipak nekako mislim da je u fojbama i na razne načine skončalo više onih koji su se ogriješili u ratu, i za to platili. Iz razloga da se oslabe neprijatelji nove države u nastajanju i makne ih iz pozadine u trenutku kad je prijetio novi rat sa Zapadom.
Eto moje mišljenje.
Tako je, ipak moramo mi bit jedini jadni grad u cijelom civiliziranom svijetu koji posvecuje trg genocidnom kriminalcu koji je etnicki ocistio 80% tog grada i istrebio cijelu njegovu inteligenciju.
Ajde Laura, idi malo uciti, ili barem tiho meditirati oko bezveznih stvari koje izvaljujes na javnom mjestu.
Za ostalo, kako kaze superina: LOVE hrvati, talijani, madjari i Rijeka/Fiume