nikola napisao:Gledao sam oko 14,30 na 1.programu i pretražio sve internet stranice HRT-a, ali TV kalendar nisam mogao pronaći, kako bi ga prenio nama.
seas napisao:Nikola, a i svi ostali Lokalpatrioti!
1920. 31 Prosinca Rapallskim ugovorom nastaje Riječka država (Stato Libero di Fiume), a Sušak je prepušten Kraljevini SHS; Rijeka je proglašena Talijanskim namjesništvom Kvarnera
1924. 16 Ožujka Rimskim ugovorom Rijeka je pripojena Kraljevini Italiji. U Rijeku dolazi Kralj Vittorio Emanuelle III dočekan od Antonia Grossicha.
seas napisao:
I, BTW, Adamicu, ja sam skupio veliku "kolekciju" datuma, sve sta je objavljeno u ovoj temi, plus mnogo drugih datume iz moje "baza podataka HA, HA".
toga materijala ima oko 25 stranica pisanih u Wordu. Muslis li da ce to sve stati na jednu stranicu kao jedan post, iji bi to trebao razbiti na vise postova? mislio sam uz neke datime objaviti i slike, isto kako sam napravio u mom prvom postu u ovoj temi. To bi sve jos vise izduzilo. sta ti mislis, sta bi bilo dobro napraviti?
Adamic
Po meni ovaj drugi datum je da je Rijeka bila u sastavu Kraljevine Italije od 3. ožujka 1924.do 1947. Pisao sam o tome ovdje.. viewtopic.php?f=28&t=267
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost