Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Kako napisati prigovor na kaznu ? Porezna uprava i ostalo

Općeniti razgovori o Rijeci, koji nisu pokriveni drugim rubrikama.
Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23050
Teme: 914
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Kako napisati prigovor na kaznu ? Porezna uprava i ostalo

Post broj:#1  PostPostao/la Adamić » 3.5.2013, 15:08

Za početak mogu vam samo reći, uvijek se žalite na kaznu koju ste dobili. To vas ništa ne košta, bila to kazna od prometne policije, računa za telefon, struje itd. Ako ništa barem ste pokušali.

Nisam pravnik ali stupile su neke izmjene u kaznenom zakonu i možete se početi opraštati od prakse neplaćanja prekršajnih kazni zbog odugovlačenja prekršajnih postupaka . Slažem se novim izmjenama, zasluženu kaznu trebate platiti , krivi ste i morate odgovarati za svoje postupke ! Porezna uprava naplatila je samo 12 posto prekršajnih novčanih kazni od 2007. do 2011. godine a neki i dalje uporno nastavljaju s prekršajima, treba tome stati na kraj.

Prigovor možete poslati i putem emaila ako primaju takav način slanja. Ja sam tako uštedio oko 2800 kuna vezano za tel.račun., imao sam neke temelje za žalbu iako sam bio kriv i uspio sam nekako ukloniti cijeli navedeni iznos.

3-5-2013- 14-59-25.jpg
3-5-2013- 14-59-25.jpg (304.68 KiB) Pogledano 7682 puta

Giovanni Ciotta
Korzo 16
Rijeka
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
POLICIJSKA UPRAVA PRIMORSKO GORANSKA
ODJEL ZA SIGURNOST CESTOVNOG PROMETA
Protiv prekršajnog naloga, broj: 000-11-22/3-AB-4455/2013 od 03.05.2013, u zakonskom roku podnosim
PRIGOVORGore navedenim prekršajnim nalogom POLICIJSKE UPRAVE PRIMORSKO GORANSKE , ODJEL ZA SIGURNOST CESTOVNOG PROMETA, Ministarstva unutarnjih poslova RH broj: 000-11-22/3-AB-4455/2013 od 03.05.2013 proglašen sam krivim zbog prekršaja što sam dana 03.05.2013. u 12:00 sata upravljao motociklom registarske oznake RI 2009LPR u zgradi Gradskog poglavarstva, a nisam položio vozački ispit za tu kategoriju vozila. Time sam počinio prekršaj iz članka 216.st. 1.zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjiv po članku 216.st.6 istog zakona, pa mi se na temelju tog istog propisa izriče kazna u iznosu od 2000 (dvije tisuće )kuna.

Protiv ovog rješenja podnosim prigovor protiv izrečene novčane kazne u iznosu od 2000 kuna (dvije tisuće kuna) jer smatram da mi je prevelika s obzirom da (izaberite neki razlog : sam nezaposlen, bez primanja, živim s roditeljima i idem na fakultet, u teškoj financijskoj situaciji itd.) . Priznajem i točno piše sve u prekršajnom nalogu samo bi Vas molio ako mogu dobiti manju kaznu ili da odradim rad za opće dobro.

S poštovanjem,
Giovanni Ciotta
03.svibanj.2013, Rijeka
Prigovor je lako napisati. Ovo je samo temelj, izmijenite ga kako vi želite i onda vam samo ostaje da će upaliti, ako ništa drugo barem ste pokušali. Sretno! :gore
E da pazite kako se izražavate ne budite seljak, pazite na pravopis, vidio sam neke životopise za posao, to je katastrofa . Dajte se potrudite napisati kako treba, koristite riječ Poštovani itd. Kulturno se izražavajte pa će se kulturno prema vama i odnositi.
Ako vam prigovor ne upali i ne želite platiti, tu vam je uvijek 300 kuna dan zatvora to vam ne gine. :lol:
Riječki zatvor "Via Roma" - nikad doma


Ovo su neke od najvažnijh izmjena zakona:
Sužava se definicija prekršaja i uvodi tzv. beznačajni prekršaj
Čekate li zastaru, završit ćete u ovrsi ili zatvoru .

Sužava se definicija prekršaja i uvodi tzv. beznačajni prekršaj. Tužitelji neće pokretati postupak ako je stupanj ugrožavanja ili povrede zaštićenog dobra neznatan i ako nema potrebe za kažnjavanjem. To bi trebalo obeshrabriti i predlagatelje da za svaku sitnicu propisuju prekršaje.


Za "prvijenac" će tužitelj moći i oprostiti prekršaj

Sve do nepravomoćne odluke tužitelji mogu odlučiti ne pokrenuti ili ne nastaviti prekršajni progon ako ocijene da to nije svrhovito. Za više prekršaja može biti bespredmetno suditi za sve. Ili, tko prvi put čini neki prekršaj, može mu se oprostiti ako otkloni posljedicu, plati štetu ili propisanu obvezu.


Tužitelj i okrivljenik mogu pregovarati o priznanju i sankciji

Tužitelj i okrivljenik moći će pregovarati o uvjetima priznavanja krivnje i sporazumijevati se o 
sankciji i drugim mjerama. Ali sud sporazum 
ne mora prihvatiti ako 
ocijeni da je na štetu okrivljenika, nezakonit ili da se njime ne postiže svrha kažnjavanja.


Nepravomoćno kažnjeni razmislit će isplati li se žaliti

Kako bi se demotiviralo okrivljenike na podnošenje neutemeljenih prigovora (nerijetko su dovodili do zastare), uvodi se određivanje paušalne svote troškova postupka za drugostupanjsko odlučivanje kad je utvrđena prekršajna odgovornost okrivljenika. Prigovori i žalbe više neće uvijek biti isplativi.


Visoki prekršajni sud rasterećuje se dijela predmeta

U manje složenim predmetima uvode se drugostupanjska vijeća na prekršajnim sudovima u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Broj predmeta na Visokom prekršajnom sudu smanjit će i veći novčani cenzusi za primjenu obveznog prekršajnog naloga.


Tužitelji moraju nabaviti adresu okrivljenika

Ovlašteni tužitelji (državni odvjetnik, tijelo državne uprave, pravna osoba s javnim ovlastima, oštećenik) bit će dužni pribaviti adresu prekršitelja prije podnošenja optužnog prijedloga sudu tako da suci neće na to gubiti vrijeme. Tužitelji će prekršitelju uručiti obavijest s uputom o njegovim pravima.


Tko plati odmah, upola jeftinije, a u roku za trećinu

Tko kaznu plati na mjestu izvršenja prekršaja, od 1. lipnja platit će upola manju kaznu. Isto tako tko kaznu plati u zakonskom roku, smatrat će se da je platio puni iznos kazne ako plati samo dvije trećine izrečene novčane kazne.


Prekršajna kazna naplaćivat će se kao ovršna isprava

Prekršajne kazne bit će ovršne isprave pa će se naplaćivati po ovršnim propisima, a ako ne ide, mijenjat će se za rad za opće dobro (svakih 300 kuna za dva radna sata). Tek ako prekršitelj na to ne pristane, išao bi u zatvor (svakih 300 kuna dan zatvora).


Platite kaznu ili vam neće izdati vozačku, registraciju...

Tko ne plati pravomoćno izrečenu kaznu, uskratit će mu se izdavanje ili produljenje vozačke dozvole i registracije vozila, sudjelovanje na natječaju u postupcima javne nabave, osnivanje pravnog subjekta, registriranje obrta i samostalne djelatnosti, koncesije i subvencije.


E da ako vam Porezna uprava Rijeka pošalje "Rješenje o ovrsi" a vi ste u međuvremenu sve uplatili, onda možete dokaz o uplati donijeti u zgradu bivšeg vojnog zapovjedništva na adresi Supilova 16, to je ona predivna velika zgrada ispod Guvera. Tamo od 2006. godine djeluje Ministarstvo financija - Porezna uprava -područni ured Rijeka.
Slika
Nadopišite i vi ako imate kakva saznanja u vezi ove teme ! ;)
Slika

  • Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Općenite rasprave

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost