Strana 1 od 1

Korisni savjeti - Kako očistiti klimu

PostPostano: 10.5.2013, 18:40
Postao/la Adamić
Kako očistiti klimu ?


Stiže nam ljeto i sezona hlađenja. Sad vam klima vjerojatno malo miruje i nije u upotrebi jer je sasvim ugodna klima, no ubrzo će ponovno biti u upotrebi. Tijekom zime , bila vam je klima stalno upaljena, pa bi je sad trebalo očistiti od prašine, pljesni i mikro-organizama.

Čišćenje klime je jedan od poslova koji zahtjeva malo i gotovo ništa od alata.
Obavezno ga treba napraviti dva puta godišnje ovisi o tome koliko se klima koristila.

10-5-2013- 18-20-47.jpg
10-5-2013- 18-20-47.jpg (48.06 KiB) Pogledano 3218 puta

Od alata vam samo treba krpica i tekućina za čišćenje . Tekućinu za čišćenje i dezinfekciju klima uređaja košta oko 48 kn i može se nabaviti u prodavaonicama koji se bave klimama. Čišćenje je jednostavno, klimu očistite izvana i iznutra detaljno. Poklopac dignete gore i očistite te čelije sa tekućinom.Možete u spužvice mape, kapnut par kapljica eteričnog ulja. Ostavite tako 10 min a onda upalite da klima radi 15-30 min da klima radi , da izabaci kroz kanale svu tu nečistoću.
Slijedi video prilog o tome , sve upute. Hvala dečkima iz Ključa 13. :bravo:Čišćenje kod majstora za klime košta oko 350 kn a mogu vas preveslati papreno, ovisi kako im padne na pamet, takvi su majstori.


*Ovo bi možda mogla biti zanimljiva tema, ako bi se i drugi uključili. Tema bi imala razne savjete uradi sam .

Re: Korisni savjeti - Kako očistiti klimu

PostPostano: 10.5.2013, 18:52
Postao/la denister
osobno ja si sam očistim ali sa kompresorom sve ispušem na van i iz nje, nakon toga ako treba onda sa usisavačem izvučem ako nešto ostane i imam jednu tekućinu s kojom dezificiram klimu i to je to...ako postoji neki problem zovem frenda koji ima firmu za to i koji mi je ugradio klime i sve riješi kako treba i znam da me neće zafrknuti...

Re: Korisni savjeti - Kako očistiti klimu

PostPostano: 10.5.2013, 19:04
Postao/la Adamić
I ja sam tako prošle godine čistio sa usisivačem na vodu "nježno" :lol: i onda poslije krpicom sve prešao, rešetkice izvadio i oprao. Ma nema puno filozofiranja.
Ali nisam čistio s ovom tekućinom i malo eteričnog ulja što ga stave. Te savjete tek od ovog videa kad sam ga vidio koristim. :gore

Ako zovete majstore da vam nešto vide , znajte da je njihov izlazak samo već 100 kn. Da, da razumijem ih, svoje vrijeme treba i naplatiti.

Re: Korisni savjeti - Kako očistiti klimu

PostPostano: 10.5.2013, 19:08
Postao/la gost
Svi majstori (serviseri) love u mutnom. Kad vide da neznaš, zahebu te koliko god mogu.

Re: Korisni savjeti - Kako očistiti klimu

PostPostano: 10.5.2013, 19:41
Postao/la Adamić
Ilirija je dobro rekao , ako ne znaš nahebao si .