Lijepo vrijeme.
Uputio sam se prema guvernerovoj i već na ulazu ostao ugodno iznenađen!

Samo jedan auto je parkiran u krugu parka koji okržuje zgradu ex guvernerove palače, sada muzej.
Bravo, mislim se te krenem dalje dvorištem-parkom i evo dojmova:
Niti jedna lampa nije čitava, kao da je tornado prošao

gledam, pol zidića fali, sve porušeno

priđem bliže kad, imam što i vidjeti!Kameni lav sa postoljem leži i odmara u zelenoj travici.Pomislio bi putnik namjernik da je lavu došlo milo, pa legao k`o u Africi!

i tako dok lav spava, krenem desno pogledati neke exponate kad
razvaljena kućica od siporeksa koja je nazidana uz kameni zid, a naokolo leže djelovi rasvjete, lampe, kablovi i meni neki neraspoznatljivi komadi nečega za nešto

a onda razočaran krenem do same zgrade palače i uz rub ugledam drvene ostatke namještaja.Odmah si pomislim da je riječ o namještaju koji je nekada služio caffe baru koji se tamo u blizini nalazio u moje doba, ali ipak...hm...

ima tu okvira i drvenih dijelova stolica.Vidim uredno poslagano na najlonu...

pa ne znam da li ti izrađeni dijelovi obojeni bijelo i zlatno što vrijede

uvjeren da se ne radi o vrijednim stvarima, lagano odlazim i za kraj primjetim ovo zeleno uvijeno, razbijeno, odbačeno, ostavljeno...

E sad, niti uz jedan vanjski eksponat nema pločice sa opisom ili objašnjenjem u što čovjek gleda!Buljim u komad zida ili kamenu bitvu obraslu lovorom (koji je uzgred budi rečeno sviježe podšišan i sve miriže na lovor

), isklesan grb, sarkofag, a nemam blage veze što je, odakle je, od kada je, tko ga je uradio i gdje se nalazio.
Apsolutno ništa.
Pomislio sam da su pločice skinuli jer uređuju zelenje

Namjera mi je ukazati na odnos prema ono malo što nam je ostalo.Dokaz je i nedavno razbijena glava skulpture žene u parku preko puta guvera.A opet, ovo je zatvoreno, što nema kamera oko guvera, noćnog čuvara, zaštitara ili slično.Grad je uveo gradsku policiju za pobirati šoldi na parkiralištu i radi "reda" na cestama.Što ne uvedu i gradsku policiju koja će brinuti o ovim stvarima?!?!?