Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Špalemblek Milko (1928) Baletan i baletni pedagog

Ne ograničava se samo na područje Rijeke nego na sve osobe koje su ostavile traga u našem kraju.
Pravila foruma
Osobe su poredane abecedno po prezimenima.
Teme otvarate tako da prvo napišete prezime osobe a onda ime , nakon toga poželjno je da stavite godinu rođenja i smrti te zanimanje. Primjer "Kobler Giovanni (1811.-1893.) -povjesničar ".
Unutar rubrike imate forumsku tražilicu.
Avatar korisnika
edotijan
Volim Rijeku
Volim Rijeku
 
Postovi: 290
Teme: 86
Pridružen: 5.8.2009, 11:19

Špalemblek Milko (1928) Baletan i baletni pedagog

Post broj:#1  PostPostao/la edotijan » 1.3.2015, 16:12

Milko.jpg
Milko.jpg (7 KiB) Pogledano 376 puta
Milko Šparemblek pripada generaciji svjetski poznatih umjetnika koji su svojim radom mijenjali mišljenja o plesu našeg doba.
Rođen je 1. prosinca 1928. godine u Prevaljama, Ravne na Koroškem u Sloveniji. Školovao se u Zagrebu, gdje na Filozofskom fakultetu studira komparativnu književnost, učeći istodobno klasični balet kod proslavljenih hrvatskih plesača i baletnih pedagoga Ane Roje i Oskara Harmoša. Iako se u baletu, prema vlastitim riječima, našao „slučajno statirajući u predstavama“, zauvijek je ostao „opčinjen i fasciniran umjetnošću koja pokretom izražava riječima neizrecivo.“ Vodio je i baletni ansambl u HNK Ivana Pl. Zajca, ali nisam našao podatke o tome, ni na stranicama HNK. Puno više podataka se može naći na internetu.

  • Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Osobe

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost