Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Uništavanje gradske imovine

Općeniti razgovori o Rijeci, koji nisu pokriveni drugim rubrikama.
Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23260
Teme: 917
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Uništavanje gradske imovine

Post broj:#1  PostPostao/la Adamić » 23.10.2009, 03:18

Uništavanje gradske imovine ili bolje rečeno naše imovine jer na kraju mi to sve plaćamo.
Znam da mladi imaju puno slobodnog vremena i energije i često iz dosade znaju razbijati stakla, klupice,autobusne čekaonice ,prevrtat i palit kante za smeće,šarat sprejevima po novoj fasadi i tu se bas ne može nista učiniti u smislu edukacije jer toga je uvijek bilo i bit će ali je pitanje u kojoj mjeri.
Evo nekih primjera uništavanja u našem gradu.

pasac.jpg
pasac.jpg (26.18 KiB) Pogledano 3016 puta

NEPOZNATI VANDALI TIJEKOM BLAGDANA UNIŠTILI IZLETIŠTE KOD PAŠCA
Zapaljena olupina bačena u Rječinu


razbijenibusevi.jpg
razbijenibusevi.jpg (19.59 KiB) Pogledano 3016 puta

U dosadašnjem dijelu godine čak 286 tisuća kuna štete na autobusima gradskog prijevoznika

Dva lava sklopu Guvernerove palače, srušena.jpg
Dva lava sklopu Guvernerove palače, srušena.jpg (15.55 KiB) Pogledano 3016 puta

Dva lava, ukrasi u parku u sklopu Guvernerove palače, srušena su sa svojih postolja i bačena na tlo u ispadu grupe mladića. :evil:

trganjekoseva.jpg
trganjekoseva.jpg (25.47 KiB) Pogledano 3016 puta

Ni najljepše uređni parkic kod kazališta Ivan pl Zajc nije pošteđen, mladići su u alkoholnom zanosu otrgnuli koš za smeće.

Neki organizirano tu ne mislim baš samo na mlade znaju krasti gradsku imovinu da novčano profitiraju.
Pročitajte samo ovaj izvještaj i vidjet cete da se krade na veliko. Vjerojatno počinitelji ne budu nikad otkriveni.

Ukupna šteta iznad 200.000 kuna

Grad Rijeka u nekoliko je navrata Policijskoj upravi primorsko-goranskoj podnosio prijavu zbog otuđenja ili uništenja urbane i komunalne opreme. U siječnju 2007. godine otuđene su kružne rešetke na Trgu kralja Tomislava, a šteta je iznad 40.000 kuna, te kružne rešetke u Adamićevoj ulici vrijedne oko 30.000 kuna. U Krešimirovoj ulici otuđene su dvije klupe s brončanim nogarama čija je vrijednost oko 7.000 kuna. Godinu i nekoliko mjeseci kasnije otuđeno je osam klupa u Wenzelovoj ulici. Budući da je vrijednost jedne klupe iznad sedam tisuća kuna, ukupna šteta iznosila je više od 60.000 kuna. Nekoliko dana kasnije otuđene su četiri klupe pa je iznos štete veći od 30.000 kuna. Onda su lopovi ordinirali u Ulici Andrije Kačića Miošića, a budući da su »maznuli« dvije klupe, šteta je iznosila oko 15.000 kuna. U Adamićevoj ulici prije dva tjedna otuđeno je osam kompleta brončanih rešetki oko stabala, a visina štete je 42.000 kuna.


Sto se tiče grafita. Svjedoci smo da se naš Korzo svako toliko poružni nekim aktualnim uvredljivim grafitima .

Uklanjanje nije nimalo jeftino

Pročelnica Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević kaže da uklanjanje grafita nije nimalo jeftino.

ustastvo.jpg
ustastvo.jpg (44.17 KiB) Pogledano 3016 puta– U 2008. godini potrošeno je za uklanjanje grafita s fasada i zidova oko 135.000 kuna. U 2009. godini planska sredstava također iznose 135.000 kuna, a do kraja svibnja utrošeno je gotovo 90.000 kuna. Uklanjanje grafita s kamenih površina ugovoreno je sa Komunalnim društvom Čistoća, te je u 2008. godini utrošeno 28.000 kuna, a u 2009. godini je do sada utrošeno oko 10.000 kuna. Premazivanje grafita bojom za asfalt, ličenje zidova do potpunog prekrivanja bojom, ugovoreno je u 2008. i 2009. godini s tvrtkom Barić gradnja-Zadruga za građevinarstvo iz Viškova, izjavila je Miličević.

groblje vandali.jpg
groblje vandali.jpg (18.22 KiB) Pogledano 3016 puta

Čak ni groblja nisu pošteđena.

Za sve one vandalističke činove grad ima odgovor .
Odgovornost za uništavanje urbane i komunalne opreme mora postojati jer je oštećenje tuđe stvari kazneno djelo. Možda netko o tome ne razmišlja tako, ali pravomoćna presuda je poruka svima onima koji razbijaju da promisle dvaput prije nego što nešto unište, poručila je pročelnica Miličević.

Moje mišljenje je da bi trebale biti kamere i ulične lampe instalirane na takvim mjestima gdje se nalazi vrijedan gradski objekt i da bi tako svake godine Rijeka uštedile tisuce i tisuce kuna štete drugačije se ne može protiv vandala.
Slika

Avatar korisnika
nikola
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 11096
Teme: 267
Pridružen: 27.7.2009, 16:32
Lokacija: Na kopnu, moru i u zraku

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#2  PostPostao/la nikola » 23.10.2009, 09:09

Hvale vrijedna tema.
Baš čitam u Novom Listu kako jedna građanka sa Mlake mora platiti oko 2,500.00 kn za uništenu klupu.Naravno, nitko ne smije uništavati tuđu imovinu, zaboga miloga, to je valjda svima normalnima jasno!No, isti taj grad nije se potrudio toj građanki pružiti zaštitu kada ona nije mogla noćima spavati od buke i galame, kada tu klupicu razbiju NN počinitelji u, kako kaže Adamić "alkoholnom zanosu". :riganje:
Tada grad kaže: obrati se policiji!Dobro, remećenje javnog reda i mira, zvat ću policiju.Ali što je sa komunalnim redarima?Da li je njihovo radno vrijeme samo po danu?Klupice, koševi za smeće, lampe i ostala gradska imovina u pravilu se uništava noću dok komunalni redari mirno spavaju, pa tek ujutro kad zateknu ženu sa sjekirom u ruci kraj uništene klupice onda se reagira.
Sve u svemu, tih razbijača, vandala, budaletina i niš koristi biti će uvijek i svugdje.Društvo (u ovom slučaju grad) treba se pozabaviti tim problemom i Adamićev "plan" nije nimalo loš.Postavljanjem kamera i osvjetljavanjem moglo bi se preventivno djelovati protiv "alkoholiziranih zanesenjaka".Da li bi to bilo dovoljno?Ne bi!
Možda se preraspodjelom gradskih represivnih snaga koje djeluju samo na gradskim parkiralištima i po prometu i njihovim aktivnim uključenjem u suzbijanje vandalizma može donesti ta prevaga u korist kvalitetnijeg života nas građana.Da li je to i zakonski moguće, ne znam.
Znam samo da nama lokalpatriotima ne treba crtati-mi čuvamo naše, ne uništavamo!!! :zastava:
JAPANSKI: リエカ KINESKI: 里耶卡 KOREJSKI: 리예카 GRČKI: Ριέκα HEBREJSKI: רייקה LATINSKI: Tarsatica

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23260
Teme: 917
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#3  PostPostao/la Adamić » 23.10.2009, 12:20

nikola napisao:Hvale vrijedna tema.

Neka se tu ubuduce ubacuju slučajevi uništavanja gradske imovine.

Grad je izašao u susret ovoj ludoj ženi ali dobro opet na kraju ce morati platiti svu štetu koju je napravila.
Vidis s kime grad ima sve posla ,nemoguce je spriječiti sve vandale ako naume uništiti nešto.

Mlade treba od početka školovanja učiti da čuvaju svoje . Usaditi im u mentalni sklop da čuvaju prirodu, da odlažu otpad prema vrsti otpada kasnije ce im to preci u naviku i tako ce se ponašati cijeli život.
Slika

rijeka53
 

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#4  PostPostao/la rijeka53 » 26.10.2009, 20:54

.....pitam se pitam ma cigova su to deca tj ca su delali sa ta leta roditelji, nisu ih nis navadili, ........... a i va skole vise nema ucenja dobrog ponasanja, zajednistva i altruizma to su se stare socijalisticke tekovine, sada se se vrti oko pojedinca, a to ca nam drustvo postaje dekadentno nema veze..... :riganje:

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23260
Teme: 917
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#5  PostPostao/la Adamić » 26.3.2010, 11:40

Javni gradski zahodi na meti vandala i – bure

Montažni WC na KrnjevuRIJEKA – Tragom dojava naših čitatelja, koji su se požalili na povremenu nedostupnost pojedinih javnih gradskih zahoda, provjerili smo o čemu se radi i ustanovili kako trenutno jedino nije u funkciji ženska kabina montažnog javnog WC-a na Krnjevu, u sklopu Skate parka. Kako doznajemo u gradskoj upravi, Odjelu za komunalni sustav, ovaj bi WC trebao proraditi već idućeg tjedna, a nije u funkciji zbog kvara na automatici. U gradskoj upravi, međutim, priznaju da je u posljednjih 20 dana bilo problema s još dva od ukupno sedam javnih zahoda u Rijeci.
– Na autobusnom terminalu Delta nužnik nije bio u funkciji tijekom osam dana jer je bio više puta devastiran, pri čemu su bile razbijene kutija za papir, daska za sjedenje, kvaka i brava te je došlo do manjeg kvara, no sada radi. Također, kabina za žene u javnom nužniku u Ulici Slavka Krautzeka bila je izvan funkcije 12 dana zbog loma vrata uslijed bure i nepažljivog rukovanja, kao i otklanjanja kvara na automatici, što je također riješeno, napominju iz Odjela za komunalni sustav i dodaju kako je osnovni problem s kojim se susreću prilikom održavanja vandalizam, što se u prvom redu odnosi na nužnike na Delti i u Skate parku

I. Vl.

------------
Treba staviti kamere gdje se nalazi vrijedna gradska imovina. Ovaj novi wc je bio išaran sprejevima, prije jedno 3,4 mjeseca. Većinom to naprave maloljetnici tako da treba novčano kazniti njihove roditelje.

Slika
Slika

sec
 

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#6  PostPostao/la sec » 26.3.2010, 19:31

Adamić napisao:
nikola napisao:Hvale vrijedna tema.

Neka se tu ubuduce ubacuju slučajevi uništavanja gradske imovine.

Mlade treba od početka školovanja učiti da čuvaju svoje . Usaditi im u mentalni sklop da čuvaju prirodu, da odlažu otpad prema vrsti otpada kasnije ce im to preci u naviku i tako ce se ponašati cijeli život.zablokirat ce stranica ako budemo sve stavili sto se unistilo , a i sam grad je dosta sjebal toga .
a mlade , koji su skloni unistavanju njih treba namlatiti interventa
novcano kazniti + drustveno koristan rad

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23260
Teme: 917
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#7  PostPostao/la Adamić » 11.4.2010, 09:37

PGS-OVA OSUDA VANDALIZMA

Slika
Antifašizam je tekovina koju treba čuvati

RIJEKA – Razbijanje spomen-ploče na Gornjem Zametu, na mjestu gdje je 1941. godine održan osnivački sastanak KPH za Kastav, vandalski je ispad protiv antifašističke baštine koju njeguje većina stanovnika toga područja, zajednički je stav članova riječkog ogranka PGS-a s područja Zameta. PGS-ovci su poručili kako će spomen-obilježje koje je već jednom bilo uništeno 1991. godine i ovoga puta obnoviti, jer predstavlja jedan od simbola borbe protiv fašizma i talijanske okupacije.
– Na cijelom širem području kastavštine antifašistička borba bila je ujedno i borba za nacionalno oslobođenje. Valja znati da je ovo područje pod fašističkom okupacijom bilo predviđeno za etničko čišćenje i mnogi ovdašnji stanovnici bili su poslani u talijanske logore. To bi trebali znati i oni koji su ovdje došli živjeti i dočekani su dobrodošlicom, ali trebaju znati i da ne mogu sa sobom donositi i nametati svoje svjetonazore. Ovaj kraj baštini naslijeđe antifašizma i ploču ćemo obnavljati dok god bude trebalo jer od svoje tradicije nećemo odustati, rekao je Nikola Ivaniš.

M. GLAVAN

------------------------------------------------------------
To su ovi za "dom spremni"... djeca u pubertetu, nažalost ljude ne možeš mijenjati ali zato sebe možeš.
Treba poznavati povijest u ono vrijeme kad smo se oslobodili od okupatora u našoj vojsci bilo je Srba,Hrvata,Talijana odnosno skoro svih narodonosti sa ovog našeg područja. Mislim da sami ne bi uspjeli pobijedit Nijemce i njihove saveznike. Pod tim zajedništvom stvoreni su temelji za Jugoslaviju. Kasnije su nastali novi problemi, svaki narod želio je upravljat kako on želi . Stalno se vracamo u prošlost. :lol:

P.S. molim da se ne komentira moj post ,jer političke rasprave nisu u ovoj temi primjerene.
Slika

gost
 

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#8  PostPostao/la gost » 11.4.2010, 19:54

I to je dio naše povijesti. Nemamo ce čega sramiti; poštujmo ga

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23260
Teme: 917
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#9  PostPostao/la Adamić » 11.4.2010, 20:01

ilirija napisao:I to je dio naše povijesti. Nemamo ce čega sramiti; poštujmo ga

Naravno :!:
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23260
Teme: 917
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#10  PostPostao/la Adamić » 17.8.2010, 04:16

VANDALIZAM U PARKU NIKOLE HOSTA, ODNOSNO DRŽAVNOG ARHIVA U RIJECI, UNIŠTENO UMJETNIČKO DJELO
Baroknoj skulpturi kamenom otučeno lice
Skulptura »Žena« talijanskog kipara Orazija Marinalija u riječkim javnim prostorima stoji najmanje od 1823. godine, a u parku DAR-a od 1934. godine. Krajem prošlog tjedna njeno je lice potpuno uništeno

Slika


RIJEKA Pretposljednjeg radnog dana prošloga tjedna, u poslijepodnevnim satima – dakle, u po bijela dana! – nepoznati počinitelj(i) devastirali su baroknu skulpturu žene (autor Orazio Marinali) koja se desetljećima nalazi u parku Državnog arhiva u Rijeci. Skulpturi visokoj 260 centimetara vandali su potpuno otukli lice.
– Kad se želi ukrasti umjetnina ili neki njezin dio, nastoji ga se sačuvati, a ne razbiti. Ovakav stupanj divljaštva nisam nikad vidio! – rekao nam je Igor Žic, kustos Pomorskog i povijesnog muzeja, koji kaže da ostaci kipa daju doista tužnu sliku...
U Arhivu pak o tome ne znaju ništa, osim da je domar Dževad Gušić prijavio vandalski čin policiji. Kip samo stoji u parku Arhiva, nije njihovo vlasništvo, ni briga. Iz dokumentacije je vidljivo da je do 1823. godine bio postavljen na ulazu u park na Školjiću – za što je zaslužan Andrija Ljudevit Adamić – nakon toga kip je stajao u vrtu vile gradonačelnika Giovannija Ciotte, da bi ga 1934. godine gradonačelnik Riccardo Gigante prebacio u gradski park, na mjesto gdje je bio do vandalskog čina prošloga tjedna.
Inače, skulpturu žene Orazija Marinalija spominju poznati hrvatski povjesničari umjetnosti Radmila Matejčić i Kruno Prijatelj pišući o razdoblju baroka u Rijeci, a poznati slovenski stručnjak za povijest umjetnosti Damjan Prelovšek, u časopisu »Acta Historiae Artis Slovenica«, 1997. piše da se »radi o kipu koji je vrlo loše zbrinut, praktički prepušten na milost i nemilost posjetiteljima parka«. Prelovšek također pretpostavlja da je Adamić skulpturu kupio početkom 18. stoljeća u Veneciji ili njenom širem zaleđu, jer je u vrijeme napoleonskih ratova mnogo tamošnjih vila mijenjalo vlasnike pa nije bilo teško doći do umjetničkih radova.
Opservacija Damjana Prelovšeka o brizi Rijeke za Marinalijevu skulpturu očito je točna – na našu sramotu. Jer kako drugačije protumačiti činjenicu da bilo tko može oboriti baroknu skulpturu, razbiti ju i neopaženo i (za sada) nekažnjeno otići...

O autoru devastirane skulpture
Kipar Orazio Marinali (1643-1720) rođen je u Angaranu, a umro u Veneciji. Kao i njegova braća, posvetio se kiparstvu. U Vicenzi je postao član Bratstva graditelja i klesara, a u Veneciji se usavršavao kod Flamanca Le Courta, koji je na njega bitno umjetnički utjecao. Jedan od vrhunaca Le Courtove radionice smatra se dekoracija S. Giustine u Padovi, u čijem je kompleksu sveti Pavao Orazia Marinalija – najdinamičniji dio.
Kao »veliki venecijanski kipar« pozvan je 1681 godine da izvede skulpturu svetoga Bassana, potom je u Bassanu izradio skulpturu gradonačelnika za Gradsku palaču te grbove obitelji Giustinian i Zambelli.
Za Rijeku je važna serija njegovih velikih kipova svetaca izrađenih za crkvu S. Maria di Monte Berico u Vicenzi (1690-1703), jer je kip svetoga Andrije smješten u niši, izravni predložak za 260 centimetara visoku kamenu skulpturu »Žene« koja od 1934. godine stoji u parku današnjeg Državnog arhiva. Iako je i prije devastacije bila u lošem stanju, skulptura je na promatrača ostavljala impresivan dojam. Predložak za taj rad nalazi se u seriji crteža na kojima je Marinali prikazao Gotfrieda Bujonskog, osloboditelja Jeruzalema na križarskim ratovima.

Efikasna policija
Glasnogovornica riječkog MUP-a Ankica Kolić potvrdila nam je da je policija zaprimila dojavu o devastaciji spomenika kulture u parku Nikole Hosta te da je ustanovljeno kako su štetu počinile dvije maloljetne osobe. Naknadnom ekspertizom će biti ustanovljeno o kolikoj se materijalnoj šteti radi, a nakon postupka znat će se i konzekvence koje će počinitelji pretrpjeti.


Svjetlana HRIBAR

--------------------------------------------------------------------
Ode glava u pola bijela dana. :lol: Stvarno nisam znao da je taj kip toliko star i da ima zanimljivu povijest. Nekako mi je djelovao napušteno i jeftino ,što i je bio prema izgledu.

Ne znam ni kako da ljudi cijene nešto ako ne znaju ništa o tome . Mogli su barem napisati par riječi o tom kipu stavit ispred statue ali to je jako teško učiniti.
Slika

Avatar korisnika
nikola
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 11096
Teme: 267
Pridružen: 27.7.2009, 16:32
Lokacija: Na kopnu, moru i u zraku

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#11  PostPostao/la nikola » 17.8.2010, 10:19

Neznanje ne opravdava glupost.
U ovom slučaju riječ je o maloljetnicima, pa neka im roditelji plate štetu.
Procjena, restauracija...lijepa hrpa novčića!
Ili, korisno društveni rad, neka odrade do zadnjega i na taj način plate štetu.Evo, sada će jesen, pa neka kupe lišće po cijelom parku.I uređuju grmlje, staze, pituraju klupice...
Samo, ovome se sada čudimo "k`o lud na brašno", a cijeli park sa guvernerovim parkom nam je takav!Devastirano, propalo, nezaštićeno!
Šteta! :dole
JAPANSKI: リエカ KINESKI: 里耶卡 KOREJSKI: 리예카 GRČKI: Ριέκα HEBREJSKI: רייקה LATINSKI: Tarsatica

Avatar korisnika
Marin
Krepat ma ne molat !
Krepat ma ne molat !
 
Postovi: 67
Teme: 5
Pridružen: 8.5.2010, 12:15

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#12  PostPostao/la Marin » 17.8.2010, 11:27

tako je,
za svo unistavanje kulturnih i arhitektonskih dobra treba orgomne novcane kazne + drustveni rad.. zasarao si procelje u centru? zam! 50 tisuca kuna kazne, da cijelu godinu radis za ga otplatit, pa ces slijedeci put malo dulje razmisljat dal da izvadis bocicu ili dal da razbis nesto po gradu..
vrlo jednostavno, no naravno, problem je puno veci od toga i za pitat se je zasto mladi rijecani dodju do toga da trebaju sarat po zgradama da bi se zabavili.. trebalo bi se masno poradit na tome da dobiu bolju kulturu, vece postovanje prema drustvenom dobru i drustvu kao takvom, dat im zadrzaje i djelatnosti da bi imali bolje i pametnije nacine da se zabave (cega uopce, al uopce, nema u Rijeci)

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23260
Teme: 917
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#13  PostPostao/la Adamić » 17.8.2010, 12:25

Evo još malo slika vandalizma

Slika
Skulptura »Žena« Orazija Marinalija preživjela je sile i dramatične promjene, od napoleonskioh ratova do danas – ali ne i početak 21- stoljeća


Slika


Sve skulpture su išarane i devastrirane tako i ovaj kip kojih 10 metara iznad .

Slika


Grad ako se ne želi brinuti o njima neka ih ukloni to bi bilo najbolje a ne da se sramotimo . Konzervatori čemu služe samo rade štetu u gradu dizalice, 2 lava nije ih za čut kad se riječka baština uništava. :dole Ukinut ih treba !
Slika

gost
 

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#14  PostPostao/la gost » 17.8.2010, 16:12

Adamić napisao:Uništavanje gradske imovine ili bolje rečeno naše imovine jer na kraju mi to sve plačamo.
Znam da mladi imaju puno slobodnog vremena i energije i često iz dosade znaju razbijati stakla, klupice,autobusne čekaonice ,prevrtat i palit kante za smeče,šarat sprejevima po novoj fasadi i tu se bas nemoze nista uciniti u smislu edukacije jer toga je uvijek bilo i bit ce ali je pitanje u kojoj mjeri.
Evo nekih primjera uništavanja u našem gradu.

Slika
NEPOZNATI VANDALI TIJEKOM BLAGDANA UNIŠTILI IZLETIŠTE KOD PAŠCA
Zapaljena olupina bačena u Rječinu:mrgreen:

i ne znajući stavio si i moju sliku na forum - ja stojim krajnje lijevo - :mrgreen:

gost
 

Re: Uništavanje gradske imovine

Post broj:#15  PostPostao/la gost » 17.8.2010, 18:06

Kakav odnos muzeja prema kipu, takav odnos i ostalih - zašto bi se cijenio kad ga i struka ne cijeni.
Kip bi također bez problema mogao simbolizirati Rijeku i odnos prema njoj kroz povijest, a odnos prema njezinoj samoj povijesti...

Sljedeće

Vrati se na: Općenite rasprave

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju