Na forumu Lokalpatrioti Rijeka, 15. lipnja 2009., na Dan Sv. Vida – zaštitnika Rijeke pokrenut je projekt prikupljanja svih informacija vezanih za grad Rijeku i područje Kvarnera na jednom mjestu. Prvo je takvo mjesto koje je masama, otvorilo pandorinu kutiju i gdje čitatelji mogu sudjelovati, svojim argumentima potvđivati ili odbacitvati teze i tvrdnje.
 Istraživanjem naše velike povijesti, koja je često bila zanemarivana i prešućivana možemo mnogo naučiti o nama, samima. Neki dijelovi povijesti se konstantno ponavljaju, te se mogu s današnjicom uspoređivati i mnogo toga tako predvidjeti . Ne bi mogli ukratko spomenuti sve zanimljivo i važno čega smo se sve dotaknuli i ostvarili, pa ćemo spomenuti samo neke. Od posjeta prvi smo skrivene kutke grada i kraja  organiziranim posjetama približili masama ( utvrde-bunkeri,skloništa,  granične oznake, gradski toranj, gradska hidroelektrana , sinagoga, lučki metropolis, svjetionik   itd.).
Na forumu smo zadali neke standarde, dosad su forumi, služili kao mjesto za gubljenje slobodnog  vremena,  kod nas to nećete vidjeti. Tema foruma je jasna i toga se držimo. Otkrivanje povijesti i rasprava o svemu što se tiče našeg grada i kraja.

Otvorili smo 2011. godine  i online digitalnu riječku kronologiju pod nazivom "Riječka kronologija - Dogodilo se na današnji dan", gdje se preko foruma ubacuju događaji,  koji se kasnije pojavljuju na naslovnoj stranici foruma.To je među prvima takva digitalna baza podataka u Hrvatskoj i prva koja se tiče nekog grada ili mjesta, stoga smo izuzetno ponosni na nju. Tu je prvi internetski fiumanski rječnik, pa čakavski.
Mnogo truda, odricanja, znanja, slobodnog vremena te ponajviše ljubavi uloženo u cijeli projekt , stalno nadograđivajući ga. Skupljeno je preko trideset tisuća fotografija samo na forumu.
2014. otvorili smo rubriku "Pitanja i odgovori" u kojoj stojimo, na raspolaganju svima, sa svojim pitanjima vezanim za Rijeku i Kvarner.Za kraj možemo reći da smo sretni i ponosni, kad naš rad prepoznaju i cijene. Pročelnik konzervatorskog odjela u Rijeci za područje Primorsko Goranske županije izjavio je za naš forum da je najstručniji, najbolji i jedini takav forum o nekom gradu u Hrvatskoj.  Pohvale nam dođu kao HVALA za sve učinjeno !
Uvijek smo otvoreni prema novim idejama, vašim prijedlozima i komentarima i trudit ćemo se da ovo mjesto bude još  bolje.Mjesečno imamo preko 30 000 posjeta, otvoreni samo za bilo kakva oglašavanja, pomognite nam donacijama da budemo još bolji.

 Srdačan pozdrav !

 

 

 

*Fotografija naslovnice  Damir Alter Matijević. Sva prava pridržana.

 

Službeni banner

250x83
Ako su Vam naše stranice ikako pomogle molimo Vas da kako bi i drugi  "čuli" za nas stavite naš banner na vašu stranicu s poveznicom da vodi na naš forum.
http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/forum/