Na forumu Lokalpatrioti Rijeka, 15. lipnja 2009., na Dan Sv. Vida – zaštitnika Rijeke pokrenut je projekt prikupljanja svih informacija vezanih za grad Rijeku i područje Kvarnera i Gorskog kotara na jednom mjestu. Prvo je takvo mjesto koje je masama, otvorilo pandorinu kutiju i gdje čitatelji mogu sudjelovati, svojim argumentima potvđivati ili odbacivati teze i tvrdnje.
 Istraživanjem naše velike povijesti, koja je često bila zanemarivana i prešućivana možemo mnogo naučiti o nama, samima. Neki dijelovi povijesti se konstantno ponavljaju, te se mogu s današnjicom uspoređivati i mnogo toga tako predvidjeti . Ne bi mogli ukratko spomenuti sve zanimljivo i važno čega smo se sve dotaknuli i ostvarili, pa ćemo spomenuti samo neke. Od posjeta prvi smo skrivene kutke grada i kraja  organiziranim posjetama približili masama ( utvrde-bunkeri,skloništa,  granične oznake, gradski toranj, gradska hidroelektrana , sinagoga, lučki metropolis, svjetionik   itd.).
Na forumu smo zadali neke standarde, dosad su forumi, služili kao mjesto za gubljenje slobodnog  vremena,  kod nas to nećete vidjeti. Tema foruma je jasna i toga se držimo. Otkrivanje povijesti i rasprava o svemu što se tiče našeg grada i kraja.


POSTIGNUĆA 

Otvorena je 2011. godine  online digitalna riječka kronologija pod nazivom "Riječka kronologija - Dogodilo se na današnji dan", gdje se preko foruma ubacuju događaji,  koji se kasnije pojavljuju na naslovnoj stranici foruma.To je među prvima takva digitalna baza podataka u Hrvatskoj i prva koja se tiče nekog grada ili mjesta, stoga smo izuzetno ponosni na nju. Tu je prvi internetski fiumanski rječnik, pa čakavski.
Mnogo truda, odricanja, znanja, slobodnog vremena te ponajviše ljubavi uloženo u cijeli projekt, stalno nadograđivajući ga. 

2014. otvorili smo rubriku "Pitanja i odgovori" u kojoj stojimo, na raspolaganju svima, sa svojim pitanjima vezanim za Rijeku. Možemo reći da smo sretni i ponosni, kad naš rad prepoznaju i cijene. Pročelnik konzervatorskog odjela u Rijeci za područje Primorsko Goranske županije izjavio je za naš forum da je najstručniji, najbolji i jedini takav forum o nekom gradu u Hrvatskoj.  Pohvale nam dođu kao HVALA za sve učinjeno !

07.04.2019. Forum Lokalpatrioti Rijeka je na taj dan prešao preko 40 000 fotografija.


U pretprošloj godini zabilježili smo 990 356 klikova (rekord od kad postojimo ) na portal i forum. Gotovo svakodnevno primamo upite ljudi koji pišu razne knjige i publikacije da im pomognemo ali i pozive na sudjelovanje u projektima koje se tiču Rijeke i našeg kraja, no koje je zbog ograničenog vremena i ljudstva moramo odbiti. Zato ih upućujemo na gradske javne ustanove koje bi morale bit na usluzi građanima i koje svi mi to plaćamo : muzej Grada Rijeke , Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, TZ Rijeka. Državni arhiv u Rijeci...
27.05.2019. 15 000 PRATITELJA na društvenim mrežama, što je jedan od najvećih kolektiva Rijeke i našeg kraja ! Kako je rekao riječki portal Fiuman.hr da smo popularna FB stranica. Sa svojim objavama možemo zahvaljujući  društvenim mrežama dosegnut u bilo koji kutak svijeta . Npr. povijesno/gastronomski prilog o našemu gradu pod imenom  Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju - Rijeka/Krk ima 4613 dijeljenja, 365 komentara i 4,8 tisuća lajkova što ni najveće društvene stranice na svijetu koji imaju po nekoliko desetak milijuna pratitelja  teško mogu postići.


Prvi riječki gradski šal (2019.) . La prima sciarpa della citta di Fiume.  Šal sadrži s jedne strane naš popularni poklič FORZA FIUME a s druge RIJEKA. 

Kroz društvene mreže promoviramo riječki identitet  te riječku multikulturalnost po kojoj smo poznati i po kojoj se često razlikujemo od ostatka Hrvatske. Ukazujemo na nepravilnosti u društvu, sve u svrhu boljeg življenja na ovim našim prostorima.    

 

10.06.2019. Logo Lokalpatrioti Rijeka (čuvari riječkog identiteta i multikulturalnosti ) na riječkom Korzu. U povodu jubilarnih 360. godina riječkog grba dok je Korzo bio ukrašen riječkim trobojncima a nama je izvrsno došlo kao proslava 10 godina rada (15.6. Dan grada Rijeke) , Riječanima i svim gostima predstavljena su heraldička obilježja Rijeke kroz povijest grbovi i zastave u organizaciji  riječke tvrtke Heraldic art.

11.12.2019. Otvoren WEBSHOP LOKALPATRIOTI RIJEKA
Gdje se mogu kupiti zastave, majice, privjesci , grafike posvećenu našem gradu i kraju i još mnoge druge stvari..Sva ostala pitanja, postavljajte na forumu. Pretplatite se na temu i pričekajte. Nadamo se, da ćete što prije dobiti odgovor na vaše pitanje i biti zadovoljni s njime.

Uvijek smo otvoreni prema novim idejama, vašim prijedlozima i komentarima i trudit ćemo se da ovo mjesto bude još  bolje. Otvoreni samo za bilo kakva oglašavanja, pomognite nam donacijama da budemo još bolji.

 Srdačan pozdrav !

 
 Rijeka - naša ljubav, naš način života