Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Battaglia di Fiume 1945

Slika
Welcome stranger! This is the biggest forum about the city of Rijeka (Fiume). If you have any information, question or you would just like to present yourself, please do so here.
The members of lokalpatriot forum warmly salute you!
POSTO PER GLI STRANIERI
Benvenuti! Questo è il più grande forum sulla città di Rijeka (Fiume). Se avete qualche informazione, domanda o se soltanto volete presentarvi qui, vi invitiamo a farlo liberamente.
I localpatrioti di Fiume vi salutano cordialmente !
SAROK KÜLFÖLDIEKNEK
Üdvözöljük látogatónkat! Ez a legnagyobb fórum Rijeka (Fiume) városában.
. Ha bármilyen információja, kérdése van, vagy csak szeretne bemutatkozni, tegye meg most itt.
A fórum lokalpatriot tagjai szivélyesen üdvözlik Önt!
Pie94
Gost
Gost
 
Postovi: 8
Teme: 1
Pridružen: 18.8.2015, 13:18

Re: Battaglia di Fiume 1945

Post broj:#16  PostPostao/la Pie94 » 21.8.2015, 14:16

ivica.prpic napisao:-Da,svaka čast,tko zna-zna !!! Treba pomno čitati i čitati,istraživati i istraživati,nije nimalo lako,treba hrpa strane literature,koja nije nimalo,ni jeftina,ni nimalo lako dobavljiva,uz naravno i skromne 'NOB' materijale,pozz.-IP..


Yes, there's not so much information about the german situation in this area!

Avatar korisnika
ivica.prpic
Fiume e basta !
Fiume e basta !
 
Postovi: 112
Teme: 6
Pridružen: 29.4.2014, 13:43

Re: Battaglia di Fiume 1945

Post broj:#17  PostPostao/la ivica.prpic » 28.8.2015, 08:56

-Da li bi Nama koje to zanima,netko tko zna,mogao ispričati,da naučimo nešto više i realno upotpunimo povijesnu sliku WW2 'Bitke za Rijeku',al ti podaci su tajni i uništeni tj. nikakvi,navodno nalaze se u arhivima 'OZN'-e u Beogradu,zatim navodno za vrijeme perioda 'Mraka',postojali su nekakvi podaci i u arhivima 3.Maj-a,o tim ljudima,zatim penzionirani 3.Maj-ci ih često spominju u svojim sjećanjima,zatim znamo za njih i direktno po pričanju preživjelih sudionika 'Riječke Bitke',zatim nešto minimalno se o njima spominje u Stranoj,kao i u 'NOB' literaturi,zatim neće biti nimalo lako to istraživati jer je većina podataka zakopana s tim istim poginulima,naravno govorim o Njemačkim,Ustaškim,i inim,WW2 zarobljenicima,koji su kao zarobljenici,kako ne bi bili streljani,morali prijeći na Partizansku stranu,i jurišati,odnosno osvajati neosvojive položaje svojih dojučerašnjih kompanjona,a sve to-upravo u 'Riječkoj Bitci',a navodno i drugdje na prostorima bivše 'Yuge',kasnije,po predanjima svjedoka tadašnjih gradjana Rijeke,šačica dotičnih preživjelih,je navodno otklanjala Njem. WW2 mine iznenadjenja po Rijeci i okolici,a šačica vršila najsloženije popravke,razrušene od strane Okupatora,Riječke infrastrukture,a što su uspješno odradili,preživjeli,i uz specijalnu Partizansku dozvolu,pješke se vratili svojim domovima,znači : tko su bili ti ljudi,tko je njima zapovijedao,kakava je bila njihova sudbina ??? Osobnog sam mišljenja da bi u svrhu povijesne istine,bilo nadasve zanimljivo i korisno,i za mnoge od nas interesantno,saznazi taj momenat 'Riječke Bitke',skriven dugogodišnjim velom tajne !!! Usput kako je g. Manolić lijepo u svojoj izvrsnoj knjizi otkrio nam toliko nepoznate momente o stvaranju naše Hrvatske države,pa prema tome,zašto ne bi saznali i to !!! Zahvaljujem,i ispričavam se,jer znam da tražim puno !!! Pozz.-IP..

Avatar korisnika
ivica.prpic
Fiume e basta !
Fiume e basta !
 
Postovi: 112
Teme: 6
Pridružen: 29.4.2014, 13:43

Re: Battaglia di Fiume 1945

Post broj:#18  PostPostao/la ivica.prpic » 28.8.2015, 09:50

P.S. - Zašto su 'Sjedinjene Države' to što jesu,pa zato jer je jedino i apsolutno,timski rad,bilo tkoga i od bilo gdje,preduvujet svakog uspjeha i blagostanja i informacija,pa tako i 'Riječke Bitke',samo timskim radom možemo otkriti veo tajne,možda sve to skupa što sam ja maločas napisao svezi 'Riječke Bitke' nije točno,možda su u 'Riječkoj Bitci' postojale samo 'Partizanske Kažnjeničke Bojne',koje su išle prve,možda,al dokazi i činjenice,to je ono mjerodavno !!! Pozz.-IP..

aleksej
Šta da ?
Šta da ?
 
Postovi: 25
Teme: 7
Pridružen: 16.12.2016, 12:55

Re: Battaglia di Fiume 1945

Post broj:#19  PostPostao/la aleksej » 9.1.2017, 18:06

puoi cercare anche negli archivi militari di roma, potrebbero avere qualcosa

Prethodni

  • Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Corner for Foreigners

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost