Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Koblerov trg uređenje

Arhiva
Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Koblerov trg uređenje

Post broj:#1  PostPostao/la Adamić » 25.1.2014, 22:49

Prije sve, ako ne znate tko je bio Giovanni Kobler (1811.-1893.), pogledajte na linku.

Kao što sam već bio rekao bliže se kraju radovi na Tarsatičkom principiju (arheološkom parku) , kad to završi GP KRK se seli na susjednu loakciju, možemo slobodno reći da su samo prebacili skelu.

Uređenje Koblerovog trga

Vrijednost investicije : 6,9 milijuna kuna
Vrijeme trajanja ukupno 160 dana.


uređenje trga ivana koblera sa fontanom.jpg
uređenje trga ivana koblera sa fontanom.jpg (196.3 KiB) Pogledano 3023 puta

Uređenjem Trga Ivana Koblera u Rijeci obuhvaćen je prostor cjelokupne površine trga i fontane, uključivši i prolaz ispod gradske ure do Korza. Prema dostupnim informacijama, cijeli taj prostor opločit će se novim kamenom (raster vapnenac te kastavski sivac), poravnat će se tlo, ugradit će se nova oborinska odvodnja, sanirat će se, odnosno rekonstruirati, fontana »Stari kolodrob« postavljena 1974. godine prema idejnom rješenju Igora Emilija.

Nadalje, cijeli trg osvježit će se novom javnom te dekorativnom rasvjetom koja bi trebala naglasiti njegove arhitektonske elemente te »Stari kolodrob«. Ova investicija predviđa zamjenu instalacija fekalne kanalizacije i dovoda pitke vode, a te će radove izvoditi Komunalno društvo Vodovod i Kanalizacija.Znate li koliko teži kilograma svaki kameni kolodrob . Uskoro slijedi odgovor.
kolodrob tvornica papira koblerov trg.jpg
kolodrob tvornica papira koblerov trg.jpg (182.76 KiB) Pogledano 3023 puta

»Stari kolodrob« postavljen je 1974. godine prema idejnom rješenju Igora Emilija.

Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#2  PostPostao/la Adamić » 25.1.2014, 23:01

Parterna površina nepravilnog je izduženog oblika, a definirana je vertikalama pročelja: RK Korzo, Varteks, Delta, Zajčevom kućom i Jadroagentom. Poveznica je Korza i Starog Grada prolazom ispod ure. Prostorna veličina zahvata predviđena je na površini od 1307 m2.

Dominantnu osnovu uređenja plohe trga čini raster od kamenih kvadara (vapnenačkog podrijetla) dimenzija 24x50/8cm, sa pravilnim slijedom međutraka iz eruptivnog kamena (identičan trag je ostvaren ispred Palazzo Modello). Primjenom ovog detalja izbjegnuta je monotonija plohe, odnosno prilagodbom i primjenom otvorenih reški u kamenim elementima postignuta je sigurna odvodnja oborinske vode sa hodnih površina. Trakaste rešetke s rigolima su kontinuirane, dijagonalno položene na tok vode čime se postiže ravnomjerno i najbrže oticanje oborina sa površina.
Površina koja odstupa od gore opisane obrade je širina pravca koji se proteže od volte pod urom prema Zajčevoj kući. Tu se nalaze kameni kvadri, sitnijih dimenzija 15x15/6 cm (eruptivnog podrijetla), a usvojeni su kao oblikovni raster koji se proteže okolnim uličicama.

Trg Ivana Koblera 2 karakteristicni presjek.jpg Na središnjem dijelu trga podignuta je fontana "Stari kolodrob" prema idejnom rješenju arhitekta Igora Emilija. Cjelokupni vidljivi prizemni korpus fontane izgrađivan je masivnim kamenom vapnenačkog podrijetla. Skoro četrdeset godina izloženosti atmosferskim djelovanjima rezultiralo je fizičkim oštećenjima, odnosno dotrajalosti kamena koja se odražavaju u vidu ljuštenja pojedinih pozicija, ispucane strukture te ispadanjem i nedostatkom pojedinih oblikovanih dijelova. Projektom dovoda i odvoda, odnosno recirkulacije vode određeni su novi elementi i uređaji kojima će se osigurati svrsishodan i ispravan rad fontane. Novi kameni elementi obradom i oblikom biti će istovjetni izvorniku.

Trg Ivana Koblera 3 detalji.jpg Radi tlocrtnih karakteristika lokacije predviđeno je nekoliko različitih tipova svjetlosnih izvora. Zbog nemogućnosti instaliranja viseće rasvjete za osnovno osvjetljenje trga montirati će se konzolna rasvjetna tijela pozicioniranih ispod završnih vijenaca pročelja Varteksa i Delte. Isti tip svjetiljke predviđa se ugraditi i na južnom dijelu iznad postamenta vox populi. Pročelje Zajčeve kuće osvjetljavati će dva u pod ugrađena reflektora.

Trg koblerov uređenje.jpg
klikni za veći prikaz
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#3  PostPostao/la Adamić » 26.1.2014, 16:49

Koblerov trg


Budući da je Rijeka stoljećima bila stiješnjena na prostoru od Kaštela do Rova, od luke na Rječini do augustinskog samostana, čvrsto opasana bedemima izvan kojih se nije smjelo ništa graditi, za javni trg (piazza pubblica) ostalo je razmjerno malo prostora između Palaca komuna rečkog i gradske ure. A taj je prostor ipak za tadašnje uvjete bio trg u pravom smislu riječi, bolje reći, bio je centar grada. Na žalost, za vrijeme Drugog svjetskog rata srušena je gotovo čitava zapadna strana trga, pa je nestala graditeljska cjelina na kojoj su se u kontinuitetu taložila stoljeća neprekinute izgradnje. Današnji Koblerov trg proširen je za čitav taj blok zgrada, a prostor stare pjace može se dočarati preko grafika i slika Romola Venuccija. Na tom je trgu nekoć bila burza, tržnica, svi su se poslovi obavljali na otvorenome, na njemu je, po određenom ritmu, vjekovima otkucavao javni život Rijeke. Mnogi su povijesni zaključci, prije nego što su došli službeno pred Vijeće u palaču komuna, raspravljani na trgu. Kada su trgovci i pomorci dogovorili određeni posao, s tog se trga odlazilo tražiti notara, ako nije bio pod ložom, da zapiše i formulira dogovor. Pred palačom glasnik je sa stuba uzvikivao kupoprodaju zemljišta i druge obavijesti. Pred gradskom kućom su noću, na vrhu trga, bdjeli noćni čuvari da budu spremni u slučaju požara. Svaki dan su na taj trg, čak i nedjeljom, žene iz riječke okolice donosile mlijeko, povrće, perad i grahorice i opskrbljivale grad (stoga je kasnije dobio naziv Piazza dell’Erbe).1 Općina se brinula o čistoći trga, posebni poslužitelji i čistačice su ga meli, a građani su bili obvezni svoje smeće i izmetine svako jutro iznositi izvan grada na posebni deponij ili ih bacati u more na posebnom mjestu. Općenito, čistoća je u gradu bila povjerena satniku, a općinski je glasnik bio obvezan da dade temeljito očistiti svake subote gradsku ložu i trg do gradskih vrata. Uz to je općina bila dužna održavati pločnik na trgu.

Ugođaj place. Osobito je naglašeno značenje trga, kao središta grada, proglašenjem Rijeke slobodnom lukom 1719. godine. U grad se useljavaju obrtnici, liječnici, ljekarnici, vlasnici kavana, i svi ti stranci, Talijani, Švicarci i Furlani, nastoje svoju djelatnost koncentrirati na glavnom čvorištu, u središtu grada. Tako su 1778. godine na tom trgu bile tri ljekarne, jedna kavana i brojne trgovine. Tek početkom XIX. stoljeća taj trg gubi značaj središta, jer se trgovački i poslovni život prenosi na predgrad, na današnji Korzo. U vrijeme kad je placa služila po danu za tržnicu i javnu govornicu, a navečer za promenadu, trg je imao svoj ugođaj, otkucaje središta grada.

U XIX. stoljeću Korzo uglavnom preuzima sve njegove značajke. Vijećnica se seli na današnji Trg Riječke rezolucije pa ta povijesna površina postaje manje značajna gradska sekvenca i dobiva naziv zelenog, povrtlar-skog trga (Piazza dell’Erbe). Ovaj je skučeni prostor u srednjovjekovnoj Rijeci bio veliko središte u malom gradu. U modernom gradu on postaje samo jedan od trgova čija je arhitektura prepuštena isključivo privatnim potezima, stalnim preuređenjima i dogradnji katova. U drugoj polovici XIX. stoljeća sve su zgrade dobile po još jedan kat. No, ipak su mjere trga i međusobni odnosi gabarita zgrada stvarali divno jedinstvo. Bombe su u Drugom svjetskom ratu uništile zapadno pročelje trga, istočno je ostalo na mjestu i osamdesetih je godina XX. stoljeća obnovljeno u cijelosti i spašeno za buduća pokoljenja brigom i marom arhitekta Igora Emilija. Obnovljena je i prilagođena novim uvjetima života autentična starograd-ska graditeljska baština. Taj je blok kuća sa suvremenom arhitekturom koheretno povezao i zatvorio, svojim jednostavnim plaštom, Koblerov trg u novo jedinstvo.

Gradska loža. U spisima riječkih notara, još iz doba Walseeovaca, spominje se gradska loža. To je po pravilu trijem čije krovište nose stupovi, pod njim su suci izricali kazne, sklapali su se trgovački ugovori, a ponekad se sastajalo i vijeće. Prema arhivskim podacima ne može se točno odrediti njen smještaj. Stariji povjesničari pretpostavljaju da je loža bila na vrhu pjace, desno od palaca. Najstariji sačuvani crtež Rijeke potječe iz XVI. stoljeća, a na njemu je loža već smještena na Predgrađu, preko puta gradske ure. Prihvatljiva je pretpostavka daje središte gradskog života, nakon što je kupljen palac 1532. godine, prešlo u tu zgradu pa loža kao sadržaj na trgu nije više u tom smislu trebala.3 Da bi se dobilo više prostora i pogled na palac, loža je premještena na Predgrad preko puta gradskog tornja, što nije rijetkost u istarsko-kvarnerskoj zoni (Labin, Motovun, Kastav).

Dvije poruke. Sistematizacijom i modernim uređenjem Koblerova trga sedamdesetih godina XX. stoljeća, upravo na onom mjestu gdje neki povjesničari smještaju gradsku ložu, u povodu 150. obljetnice svoga postojanja Tvornica papira je podigla fontanu po projektu arhitekta Igora Emilija. S njemu svojstvenim ukusom, na tom je zdencu koji je poprimio ulogu spomenika, došao do izražaja sretan sklad gotovih oblika i materijala. Od elemenata tvorničkog starog kamenog mlina za papir, kolodroba, Igor Emili je stvorio osebujno djelo u spomen mnogih radničkih pokoljenja. Sredstvo rada je na taj način postalo sredstvo radosti, što je naglašeno i na spomen-natpisu. Iz te fontane se indejzcienter (nepresušno), poput mlaza vode iz amfore na riječkom grbu, izlijeva voda koja je Rijeci od tarsatičkih vremena bila izvor blagostanja. Obje je poruke mogao uskladiti samo Riječanin čiji su ugledni preci koračali od davne 1735. godine pločnikom tog povijesnog trga.
Naša Rijeka, god. VI, br. 69, rujan 1984


piazza Giovanni kobler.jpg
Današnji Koblerov trg dugo se zvao Piazza del Erbe, jer je tu bila tržnica na kojoj se prodavalo povrće. U pozadini gradski toranj s dvoglavim orlom.
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#4  PostPostao/la Adamić » 26.1.2014, 23:52

Sve super sve 5 no, ne razumijem prioritete SDP-a . Ulažu 7 milijuna u uređenje Koblerovog trga a 20 godina ne mogu riješiti jedan od najvećih gradskih prioriteta i problema u ovom gradu a to je autobusni kolodovor koji nije ni na razini sela a kamoli jednog grada. No kastavski kamen će valjda riješit sve brige.

uređenje koblerovog trga (1).jpg
uređenje koblerovog trga (1).jpg (185.27 KiB) Pogledano 2987 puta

uređenje koblerovog trga (2).jpg
uređenje koblerovog trga (2).jpg (167.16 KiB) Pogledano 2987 puta

uređenje koblerovog trga (3).jpg
uređenje koblerovog trga (3).jpg (177.41 KiB) Pogledano 2987 puta
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#5  PostPostao/la Adamić » 26.1.2014, 23:55

Pušteno da curi voda , ima se .
IMG_3897.jpg
IMG_3897.jpg (198.57 KiB) Pogledano 2985 puta

IMG_3892.jpg
IMG_3892.jpg (258.7 KiB) Pogledano 2985 puta
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#6  PostPostao/la Adamić » 27.1.2014, 00:10

IMG_3891.jpg
IMG_3891.jpg (140.07 KiB) Pogledano 2984 puta

Fontana će se morati zbog radova premjestiti. Bit će zanimljivo vidjeti kako će to dizalice riješiti.
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#7  PostPostao/la Adamić » 27.1.2014, 00:21

Fontana "Stari kolodrob"

Fontana Stari kolodrob tvornica papira (1).jpg
Fontana Stari kolodrob tvornica papira (1).jpg (189.18 KiB) Pogledano 2982 puta

Na središnjem dijelu trga podignuta je fontana "Stari kolodrob" prema idejnom rješenju arhitekta Igora Emilija, a radove je izradilo poduzeće Zanat-komerc Rijeka. Fontana se sastoji od dva velika mlinska kamena, od kojih je svaki težak 5 tona :mrgreen: . Smješteni su u školjku od lijevanog željeza dubine 25 centimetara i promjera 270 centimetara. Na školjci se nalazi 16 odvodnih kanala preko kojih se izlijeva voda u donji veliki bazen. Prema zamisli autora slapovi predstavljaju povijesni simbol Grada preuzet iz riječkoga grba - amforu iz koje teče voda "indeficienter". Bazen je okruglog oblika s obodnim odmorištem, izrađen od brušenog bračkog kamena. Cjelokupna visina fontane iznosi 370 centimetara. Crpke jačine 1,5 KW osiguravaju normalnu cirkulaciju vode iz donjeg bazena kroz šest mlaznica smještenih između mlinskih kamenova i slobodnim padom vode u školjku od lijevanog željeza i preko nje natrag u donji bazen.

Jedna od ideja projektanta bila je da fontana u noćnim satima bude osvijetljena sa 16 rasvjetnih tijela postavljenih u donji bazen i usmjerenih na 16 slapova. Od te se ideje odustalo zbog tehničkih problema oko postavljanja i održavanja takvog sustava rasvjete. Umjesto toga na pločniku oko fontane postavljena su četiri reflektora, koji su u večernjim satima osvjetljavali fontanu.

Zbog učestalih "namjernih" ili nenamjernih kvarova rasvjeta je uklonjena, čime je značajno umanjen vizualni ugođaj i pogled na fontanu u večernjim satima.

Fontana Stari kolodrob tvornica papira (2).jpg
Fontana Stari kolodrob tvornica papira (2).jpg (182.76 KiB) Pogledano 2982 puta

Fontana Stari kolodrob tvornica papira (3).jpg
Fontana Stari kolodrob tvornica papira (3).jpg (192.59 KiB) Pogledano 2982 puta

Fontana Stari kolodrob tvornica papira (4).jpg
Fontana Stari kolodrob tvornica papira (4).jpg (190.41 KiB) Pogledano 2982 puta

Fontana Stari kolodrob tvornica papira (5).jpg
Fontana Stari kolodrob tvornica papira (5).jpg (193.43 KiB) Pogledano 2982 puta

Fontana Stari kolodrob tvornica papira (6).jpg
Fontana Stari kolodrob tvornica papira (6).jpg (167.63 KiB) Pogledano 2982 puta
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#8  PostPostao/la Adamić » 27.1.2014, 17:09

Počela rekonstrukcija Koblerovog trga
rekonstrukcija Koblerovog trga (1).jpg
rekonstrukcija Koblerovog trga (1).jpg (102.91 KiB) Pogledano 2960 puta

rekonstrukcija Koblerovog trga (2).jpg
rekonstrukcija Koblerovog trga (2).jpg (136.61 KiB) Pogledano 2960 puta

Nakon završetka radova na uređenju principija, u Starome gradu počeli su radovi na uređenju riječkoga Trga Ivana Koblera vrijedni gotovo sedam milijuna kuna. Očekuje se da bi sve trebalo biti završeno do početka rada ljetnih terasa.

Uredit će se 1300 četvornih metara između robne kuće Korzo, Varteksa, zgrade Delte, Zajčeve kuće i Jadroagenta. Postojeće opločenje zamijenit će se s dvije vrste kamena koji će se polagati na armiranobetonsku ploču, dok će dio ispod ure biti popločen kastavskim sivcem. Pročelnica gradskog komunalnog sustava Irena Miličević kaže da je zadnja rekonstrukcija Koblerova trga bila prije više od 40 godina.

Ističe da će uz novu rasvjetu biti obnovljena i kompletna infrastruktura ispod trga, što je posebno važno zbog podzemnih voda koje stvaraju probleme prilikom veće količine kiše, pa će rekonstrukcijom biti poboljšana kvaliteta odvodnje. Podzemne vode mogle bi biti problem izvođačima GP Krku i Fidalu i tijekom radova, a predviđeni rok dovršetka je 160 radnih dana.

Bit će napravljeni priključci na pročeljima zgrada za spajanje prigodne dekorativne rasvjete. Za osvjetljenje trga postavit će se konzolna rasvjetna tijela na pročelja zgrada Varteksa i Delte, a dvjema podnim svjetiljkama osvijetlit će se pročelje Zajčeve rodne kuće.

Za svjetlosno označavanje linije razdvajanja trga i prolazne pješačke površine, od Korza u smjeru crkve sv.Vida, ugradit će se podna LED rasvjeta. Postojeće osvjetljenje fontane zamijenit će se novim svjetiljkama te će se dodatno u utore nagaznih površina stepenica fontane ugraditi svjetleće LED trake.

Infrastrukturni radovi obuhvaćaju rekonstrukciju dovoda i odvodnju vode te izvedbu razdjelne kanalizacije, tako da se odvoji oborinska od sanitarno-fekalne. Na postojeća okna ugradit će poklopce od inoxa prilagođene novom opločenju. Radove na instalacijama dovoda vode i fekalne odvodnje sufinancirat će Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija. Istovremeno će se izvesti radovi na sanaciji telekomunikacijskih instalacija. Slijedi i rekonstrukcija fontane.

http://radio.hrt.hr/radio-rijeka/clanak ... rga/38911/
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#9  PostPostao/la Adamić » 27.1.2014, 18:34

Usporedba staro novo
Koblerov trg (1).jpg
Koblerov trg (1).jpg (167.47 KiB) Pogledano 2952 puta

Koblerov trg (2).jpg
Koblerov trg (2).jpg (249.19 KiB) Pogledano 2952 puta
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#10  PostPostao/la Adamić » 27.1.2014, 18:50

centar varteks rijeka.jpg
centar varteks rijeka.jpg (158.13 KiB) Pogledano 2948 puta

IMG_3895.jpg
IMG_3895.jpg (175.25 KiB) Pogledano 2948 puta

IMG_3893.jpg
IMG_3893.jpg (154.64 KiB) Pogledano 2948 puta
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#11  PostPostao/la Adamić » 27.1.2014, 18:55

garcon bar.jpg
garcon bar.jpg (171.79 KiB) Pogledano 2940 puta

sad ćemo zaviriti malo u uličicu Šišmiš
IMG_3904.jpg
IMG_3904.jpg (190.53 KiB) Pogledano 2940 puta

Robna_kuća Varteks poslije 74 prije 76.jpg
Robna_kuća Varteks poslije 74 prije 76.jpg (55.71 KiB) Pogledano 2931 puta

Igor Emili- Robna kuća Varteks (1976.)
Godišnja nagrada „Vladimir Nazor“ za robnu kuću Varteks u Rijeci, 1976.
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#12  PostPostao/la Adamić » 27.1.2014, 19:12

Ulica Šišmiš
ulica Šišmiš rijeka.jpg
ulica Šišmiš rijeka.jpg (107 KiB) Pogledano 2936 puta

U politički burnoj 1867. godini riječka se je uprava podijelila u dva tabora – oba su htjela pripojenje Mađarskoj, no s različitim stupnjem autonomije. Običaj pristaša veće samostalnost Rijeke bio je da se sastaju u večernjim satima u tijesnoj uličici (našoj Ulici Šišmiš) pa su ih politički protivnici podrugljivo nazvali "I Pipistrelli", "strankom šišmiša". Do 1950. ulica se zvala Calle Pipistrelli. Na ulazu ove ulice prema Koblerovom trgu nasuprot nazivu ulice nalazi se i kameni klesani reljef šišmiša!
Calle Pipistrelli (1).jpg
Calle Pipistrelli (1).jpg (123.03 KiB) Pogledano 2936 puta

Calle Pipistrelli (2).jpg
Calle Pipistrelli (2).jpg (154.46 KiB) Pogledano 2936 puta

klesani reljef šišmiš.jpg
klesani reljef šišmiš.jpg (136.59 KiB) Pogledano 2936 puta

Calle Pipistrelli (3).jpg
Calle Pipistrelli (3).jpg (153.11 KiB) Pogledano 2936 puta
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#13  PostPostao/la Adamić » 27.1.2014, 19:25

Nadalje na Koblerom trgu 2 nalazi se zgrada Jadroagenta, Igor Emili 1968. – 1970.
Slika
Koblerov trg.jpg
Koblerov trg.jpg (91.86 KiB) Pogledano 2931 puta

Koblerov trg (B. Ostojić, Novi list).jpg
Koblerov trg (B. Ostojić, Novi list).jpg (41.74 KiB) Pogledano 2931 puta
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#14  PostPostao/la Adamić » 27.1.2014, 19:28

zgrada Jadroagent Rijeka Igor emil Koblerov trg 2 (1).jpg
zgrada Jadroagent Rijeka Igor emil Koblerov trg 2 (1).jpg (147.55 KiB) Pogledano 2931 puta

zgrada Jadroagent Rijeka Igor emil Koblerov trg 2 (2).jpg
zgrada Jadroagent Rijeka Igor emil Koblerov trg 2 (2).jpg (162.55 KiB) Pogledano 2931 puta

zgrada Jadroagent Rijeka Igor emil Koblerov trg 2 (3).jpg
zgrada Jadroagent Rijeka Igor emil Koblerov trg 2 (3).jpg (107.84 KiB) Pogledano 2931 puta

zgrada Jadroagent Rijeka Igor emil Koblerov trg 2 (4).jpg
zgrada Jadroagent Rijeka Igor emil Koblerov trg 2 (4).jpg (129.64 KiB) Pogledano 2931 puta

zgrada Jadroagent Rijeka Igor emil Koblerov trg 2 (5).jpg
zgrada Jadroagent Rijeka Igor emil Koblerov trg 2 (5).jpg (195.39 KiB) Pogledano 2931 puta
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23415
Teme: 922
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Koblerov trg uređenje

Post broj:#15  PostPostao/la Adamić » 27.1.2014, 19:45

Robna kuća Korzo


O ovome smo na forumu više puta bili rapravljali . No evo opet da malo ponovimo, sad kad nam je više manje sve jasno.
Stari grad prije 1974.jpg
Stari grad prije 1974.jpg (258.23 KiB) Pogledano 2929 puta

Stari grad prije 1980.jpg

1971. Izgrađena robna kuća Korzo tj ,spojena sa zgradom koje već prije bila uz korzo u jednu . Prilikom rekonstrukcije 1971-e, zgrada od "calzature" (1938.) i taj dio ove lijeve zgrade gdje je balkon, su spojene u jednu te je lijevom dijelu dodana staklena fasada, tako da su one sada jedna zgrada.

Robna kuća Korzo (1).jpg
Robna kuća Korzo (1).jpg (149.1 KiB) Pogledano 2929 puta

Robna kuća Korzo (2).jpg
Robna kuća Korzo (2).jpg (159 KiB) Pogledano 2929 puta

Robna kuća Korzo (3).jpg
Robna kuća Korzo (3).jpg (144.62 KiB) Pogledano 2929 puta
Slika

Sljedeće

Vrati se na: Završeni projekti

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost