Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Kvartovi i ulice s kućnim brojevima

Grad Rijeka se sastoji od 34 mjesna odbora i 637 ulica. Zanimljivosti o nekom dijelu grada, njegovoj prošlosti, sadašnjosti. Imamo i sve ulice i kućne brojeve kvartova , pogledajte i saznajte pod koji mjesni odbor pripada vaša ulica te otkrijete po kome ulica nosi ime.
eneo
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !

Teme: 4

Re: Kvartovi i ulice

Post broj:#61  PostPostao/la eneo » 4.9.2014, 14:40

Umjesto Titovog trga mogao bi se zvati Blajburški trg, Trg jazovka, Trg istarskih fojbi itd itd. A može i neko ime nekog poznatog riječana mučki likvidiranag nakon 3. svibnja 1945.
Mislim da je i Palatucci zaslužio ime trga ili ulice.

sposaric
Volim Rijeku
Volim Rijeku

Teme: 3

Post broj:#62  PostPostao/la sposaric » 4.9.2014, 20:07

Titov trg treba se zvati pravim povijesnim nazivom Trg sv. Lovre. Uskoro ću to obrazložiti, malo strpljenja.

Marko
Volim Rijeku
Volim Rijeku

Teme: 14

Post broj:#63  PostPostao/la Marko » 4.9.2014, 20:21

Zvuči pristojno i ima dodirnih točaka. :gore
FORZA FIUME !

superinadecosala
Quarnero
Quarnero

Teme: 13

Post broj:#64  PostPostao/la superinadecosala » 9.9.2014, 12:06

eneo napisao:Umjesto Titovog trga mogao bi se zvati Blajburški trg, Trg jazovka, Trg istarskih fojbi itd itd. A može i neko ime nekog poznatog riječana mučki likvidiranag nakon 3. svibnja 1945.

Bravo Eneo :gore

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 926

Post broj:#65  PostPostao/la Adamić » 9.9.2014, 15:22

Kad sam išao ubaciti kućne brojeve CENTAR-SUŠAK , ŠKOLJIĆ i LUKA , primjetio sam da nema niti Starog grada. : lud

Školjić drži cijeli Stari grad, onaj tko je pravio te podjele, stvarno nema blage veze. Školjić se proteže sve do hotela Bonavia. :shock: :lol: Povijesno granica bi mu trebala biti do ulice Žrtava fašizma i točka, nema prelaska. Šteta da Stari grad kao kvart ne postoji. Zamisli nalazite se u srcu grada Rijeke od kuda je sve počelo, npr. na poziciji današnjeg arheološkog parka (Tarsatički principij) koji nas podsjeća na antičku prošlost našeg grada unutar zidina i danas to više nije Stari grad nego Školjić. :ruka

Stari grad Rijeka Školjić kvart.jpg

P.s. oči će mi ispasti od ubacivanja kućnih brojeva... nikad kraja.. ali po posjeti vidim da mnogima koristi... ;)
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

eneo

Post broj:#66  PostPostao/la eneo » 9.9.2014, 15:45

Bit če da strućnjak koji je to radio nije za to školovan već je politički uhljebljen. Moguće je da nije ni rođen ovdje već je emigrirao sa istoka. :lol: :dole

Laura
Krepat ma ne molat !
Krepat ma ne molat !

Post broj:#67  PostPostao/la Laura » 10.9.2014, 06:51

superinadecosala napisao:
eneo napisao:Umjesto Titovog trga mogao bi se zvati Blajburški trg, Trg jazovka, Trg istarskih fojbi itd itd. A može i neko ime nekog poznatog riječana mučki likvidiranag nakon 3. svibnja 1945.

Bravo Eneo :gore

Da niste malo pretjerali, momci? Ajmo onda i Pavelića dodat popisu.
Tito je Rijeku vratio našoj domovini, i to mu nitko ne može oduzeti. Talijanski fašizam je satirao sve svoje protivnike, kao uostalom i svi -izmi. Da je nacizam pobijedio more krvi bilo bi kudikamo veće. A i drugdje u civiliziranom zapadnom svijetu bilo je masakara i ubijanja kolaboracionista i fašista - Italija, Francuska, Ameri koji su bez suđenja ubijali SSovce ...
Neka Tita. Slažem se s unukom Sašom Broz. Nazovimo sve Titove trgove i ulice Karamarkovim.
Kako se vremena mijenjaju! :ruka

superinadecosala
Quarnero
Quarnero

Post broj:#68  PostPostao/la superinadecosala » 10.9.2014, 10:07

novi naziv za trg Tita: trg Goli Otok?

milic

Teme: 6

Post broj:#69  PostPostao/la milic » 10.9.2014, 10:44

Bilo bi jaaaako dobro izbaciti politiku iz ove butige.
Daj balu mali!

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 926

Post broj:#70  PostPostao/la Adamić » 10.9.2014, 16:03

Ne znam jeste li znali da se grad Rijeka sastoji od 2 naselja ?

A to su Rijeka (128.000 stanovnika) i Sveti Kuzam (243 stanovnika) 2001.
2011.,2001.
Mjesni odbor Sveti Kuzam osnovan je zaključkom o utvrđivanju osnivanja mjesnih odbora prema odluci Poglavarstva Grada Rijeke na sjednici održanoj 21. prosinca 1993. godine.

Čemu to ? Neka mi netko objasni ? Šta Sveti Kuzam ne može bti običan kvart i točka ? :lol: : lud
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

eneo

Post broj:#71  PostPostao/la eneo » 10.9.2014, 19:09

Ok Laura, cjenim i poštujem tvoje mišljenje ali malo si pobrkala lonćiće. Meni trpaš Paveliča i Karamarka :lol: :lol: :lol: No nije to problem, ne krivim tebe. Ne branim esesovce fašiste i kolaboracioniste, oni su ionako pobjegli na vrjeme. Mislim da i na ovom forumu postoji spisak nestalih i ubijenih građana ovog grada (nakon nazovimo oslobođenja). Najsmješnje mi je kad kažeš... Tito je vratio Rijeku :lol: :lol: Daj molim te pokušaj mi argumentirano objasnit Kako vratio ? Od koga ? Kad ju je imao ?
Ajde molim te :klanja : molitva

mlaka5

Teme: 2

Post broj:#72  PostPostao/la mlaka5 » 10.9.2014, 19:23

...Ovdje bih samo izostavio ovo Blajburski trg...Zao mi je nevinih koji su stradali kod Blajburga,ali je tamo bilo i dosta onih koji su klali sto su stigli,a njih mi nije nikako zao..Dapace !!
...krepat,ma ne molat...

Laura
Krepat ma ne molat !
Krepat ma ne molat !

Post broj:#73  PostPostao/la Laura » 10.9.2014, 20:38

Ok. Tito je osvojio Rijeku. Jel sad paše?? I neka je, opet ponavljam. I Trst je naš, btw. Nismo ga trebali dati nakon osvajanja! Bila bi jedna luka konkurencije Rijeki manje. Eto.
Uvrstimo u imena za trg i Podhumski trg, trg stradanja Lipe, trg logora Rab, trg rastrellamenta, napravimo i popis svih stradalih Hrvata i Sciava koko nas popularno i od milja zvaše i još zovu simpatični momci u crnim fensi košuljama, zapamtimo i pjesnika, eto još prijedloga za biranje ...
Eneo i Superina, razumijem Vas, Talijani ste, naravno da tako razmišljate, ali koliko god vi pilili po žrtvama poslije rata tako ćemo i mi po onim naročito civilnom i dječjim pogotovo za vrijeme Talijana ovdje još i više. I opet ponavljam, neka Tita i Titovog trga. Zaslužio je. Žrtve nakon rata ne opravdavam, pogotovo ne žene i djecu, ali ipak nekako mislim da je u fojbama i na razne načine skončalo više onih koji su se ogriješili u ratu, i za to platili. Iz razloga da se oslabe neprijatelji nove države u nastajanju i makne ih iz pozadine u trenutku kad je prijetio novi rat sa Zapadom.
Eto moje mišljenje.

eneo

Post broj:#74  PostPostao/la eneo » 10.9.2014, 21:01

Ok, zahvaljujem na iskrenosti. Umjetna tvorevina zvana Jugoslvija je mrtva i više ne postoji osim u nečijim glavama. Ljudi su uzalud dali živote. Njemačka je izgubila u ratu a pobjedila u miru. Budi mi živa, zdrava i sretnau EU. :srce

superinadecosala
Quarnero
Quarnero

Post broj:#75  PostPostao/la superinadecosala » 10.9.2014, 21:53

Laura :srce hrvati, talijani, madjari svima ljubav rijeka :zastava: :piva2

PrethodniSljedeće

• Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post