Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Riječka odlagališta otpada

Općeniti razgovori o Rijeci, koji nisu pokriveni drugim rubrikama.
Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23459
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Riječka odlagališta otpada

Post broj:#1  PostPostao/la Adamić » 6.11.2009, 11:16

ČLANOVI UDRUGE SMOKVARIJSKA LISTA UPOZORILI NA MOGUĆU EKOLOŠKU KATASTROFU
Rijeci 2011. prijeti »slučaj Napulj«

VIŠKOVO – Članovi Građanske udruge Smokvarijska lista jučer su na konferenciji za novinare ponovo upozorili javnost na moguću ekološku katastrofu na deponiju Viševac, kao i na mogućnost pojave »slučaja Napulj« na riječkim ulicama. Naime, Smokvarijanci su povukli paralelu s CZGO Marišćina čija izgradnja debelo kasni, što drugim riječima znači da nakon proljeća 2011. godine Riječani i mještani gradova i općina riječkog prstena neće imati kamo sa smećem.
Kako je kazao predsjednik Smokvarijanaca, te ujedno i viškovski vijećnik Veljko Bezjak, dozvola za povećanje kapaciteta i sanaciju Viševca vrijedi do kraja ožujka 2011. godine, a do tada izgradnja CZGO Marišćina neće niti krenuti.
– Prema svemu rečenom jasno se može zaključiti da će kapaciteti Viševca biti iscrpljeni, a CZGO Marišćina bit će, i to pod upitnikom, u početnoj fazi izgradnje što znači da će gospodarenje komunalnim otpadom opet biti u slijepoj ulici, bez rješenja sljedećih nekoliko godina,
Neka HDZ pusti Smokvarijance na miru

Veljko Bezjak osvrnuo se i na izjave viškovskih HDZ-ovaca u proteklih nekoliko mjeseci te im je poručio da se prestanu baviti problematikom diskreditacije i blaćenja vodstva Smokvarijske liste.
– Neka nam gospoda iz HDZ-a ne dijele lekcije kvalitetnog kadriranja i moralnog ponašanja jer se oni toga ponajmanje pridržavaju. Mi smo svoju moralnost i dosljednost dokazali izlaskom iz koalicije koja nije u stanju poštovati potpisano i podnošenjem ostavki na mjesta u odborima koje smo dobili kao koalicijski partneri, kazao je Bezjak. Dodao je i kako HDZ-ovci moralnost i dosljednost nisu niti imali, dok svoj neformalan ulazak u vlast pravdaju brigom za Viškovo.
kazao je Bezjak.
Branko Mikelenić je pak podsjetio kako je uvjet za stavljanje u CZGO Marišćina u funkciju obilaznica koja kasni.
– Ako zaobilaznica bude izgrađena u roku od tri do četiri godine, bit će velik uspjeh, ali sve je zapelo na rješevanju imovinsko-pravnih odnosa gdje bi trebala sudjelovati i Općina Viškovo koja to ne čini. S druge pak strane nitko ne spominje novce od Europe, ugovor nije potpisan, niti je išta na tu temu stiglo do PGŽ-a i Ekoplusa, kazao je Mikelenić.
Smokvarijanci su također naglasili kako će na idućoj sjednici Općinskog vijeća tražiti odluke o povratu ili deponiranju šest milijuna kuna od KD Čistoća te izradu Studije utjecaja odlagališta Viševac i Sovjak na ljudsko zdravlje i okoliš. Ovom su prilikom apelirali i na političko vodstvo Grada Rijeke, PGŽ-a i nadležnog ministarstva da iznađu nova privremena rješenja zbrinjavanja komunalnog otpada te da ne čekaju krizu u 2011. godini.

K. DANILOVIĆ PRIJIĆ
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23459
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Rijeci bi se 2011 mogao desiti novi Napulj !

Post broj:#2  PostPostao/la Adamić » 6.11.2009, 11:21

Pa ja nisam uopce znao da je to tako blizu grada. Ljudi žive blizu toga :o . Pa to pod hitno treba daleko izvan grada naci neku lokaciju !

smetlistepogledizzraka.jpg
smetlistepogledizzraka.jpg (151.15 KiB) Pogledano 3873 puta

visevacsmetliste.jpg
visevacsmetliste.jpg (149.18 KiB) Pogledano 3873 puta


jama.jpg
jama.jpg (27.11 KiB) Pogledano 3873 puta

obilazak.jpg
obilazak.jpg (16.58 KiB) Pogledano 3873 puta

odlagaliste.jpg
odlagaliste.jpg (18.08 KiB) Pogledano 3873 puta


Odlagalište komunalnog otpada Viševac smješteno je u Općini Viškovo, oko 10 km sjeverozapadno od Rijeke. Odlagalište se nalazi u krškom području, na nadmorskoj visini od oko 300 metara i udaljeno je 4 kilometra od morske obale. Vrtača Viševac koristi se od 1964. godine za odlaganje komunalnog otpada te se procjenjuje da je u nju ukupno odloženo 1.250.000 m3 otpada.
Slika

gost
 

Re: Rijeci bi se 2011 mogao desiti novi Napulj !

Post broj:#3  PostPostao/la gost » 6.11.2009, 19:47

Čovjek ne bi rekao kako je to blizu mora. Strašno! Postoje danas raznorazna postrojenja za spaljivanje otpada i korištenje energije. Skupo je ali mislim da je dugoročno isplativo. A ovo na Viškovu, samo što nas nije ugušilo

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23459
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Rijeci bi se 2011 mogao desiti novi Napulj !

Post broj:#4  PostPostao/la Adamić » 6.11.2009, 20:26

Na Marišćini ce se graditi novi deponij. Zemljište je otkupljeno za cirka 30 milijuna kuna i sad bi se sve trebalo pripremiti da cijeli otpad iz Primorsko goranske županije ide ovdje.


Pritom će komunalni otpad s područja Rijeke i prigradskih naselja te Liburnije biti dovožen izravno na Marišćinu, dok će se u ostatku županije prikupljati na pet pretovarnih stanica u Novom Vinodolskom, Delnicama, Krku, Rabu i Cresu odakle će se kamionima Ekoplusa prebacivati do Marišćine.
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23459
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Rijeci bi se 2011 mogao desiti novi Napulj !

Post broj:#5  PostPostao/la Adamić » 12.11.2009, 13:43

PROBLEMI UZ PRATEĆU INFRASTRUKTURU ZA BUDUĆI DEPONIJ NA MARIŠĆINI
Svađa Rijeke, Viškova i PGŽ-a blokirala cestu
Sve je zapelo na nemogućnosti dogovora o financiranju izvlaštenja nekretnine s povećim zemljištem na trasi ceste za Marišćinu
Grad Rijeka isfinancirao građevinske radove na prvoj fazi ceste za MarišćinuRIJEKA – Cesta za Marišćinu, koja je ujedno i preduvjet za stavljanje u funkciju nove centralne zone za gospodarnje otpadom, zapela je ne na pola puta, već na prvoj od ukupno tri dionice ukupne dužine od oko 10 kilometara. Naime, zbog nemogućnosti dogovora o financiranju postupka izvlaštenja između Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Općine Viškovo otkup zemljišta za izgradnju spasonosne ceste zapeo je na četvtoj fazi prve dionice, odnosno, preciznije rečeno u Štefanima gdje se na trasi ceste nalazi sporna nekretnina s povećim zemljištem. Njezin vlasnik traži nekoliko milijuna eura naknade, a odgovorni se ne mogu dogovoriti čiji je to problem i tko bi ga trebao riješiti.
Kako je izgradnja spomenute ceste po dionicama podijeljena između Grada Rijeke i PGŽ-a na način da Grad financira izgradnju prve, a Županija preostale dvije dionice odgovor smo najprije pokušali dobiti od pročelnice Odjela za komunalnu djelatnost Irene Miličević koja je naglasila kako Grad nema podatke o vlasniku čestice na kojoj se nalazi stambena građevina koju je potrebno izvlastiti.
– Ta se čestica nalazi u Općini Viškovo i Grad Rijeka nema nadležnost obaviti izvlaštenje na tom dijelu dionice. Za to je nadležna Općina Viškovo ili Županija. Cesta Rujevica – Marčelji duga je 10.4 kilometara i prema Sporazumu koji su župan i gradonačelnik potpisali podijeljena je na tri etape, od kojih Grad Rijeka gradi prvu etapu, kazala je Miličević.
Što se tiče uloge Grada Rijeke u izgradnji ceste za Marišćinu, Miličević je pojasnila kako je Grad preuzeo poslove izrade projektne dokumentacije, imovinsko-pravne pripreme i izgradnje jednog dijela te ceste. Ukupna dužina dijela ceste koji je u obvezi Grada, prema navedenom Sporazumu, je 3.200 metara i ta dionica podijeljena je u tri faze. Za sve tri faze osigurani su sveukupni
Gotovo prvih 680 metara

Govoreći o gradnji ceste za Marišćinu Miličević je naglasila kako je jedino Grad Rijeka, u okviru svojih obaveza, do sada završio građevinske radove na prvoj fazi u dužini od 680 metara koji uključuju i izgradnju spoja na Čvor Rujevica riječke zaobilaznice, dok se za nastavak izgradnje očekuje natječaj do kraja godine. Ostale etape ove ceste, navedene u Sporazumu koji su potpisali župan i gradonačelnik, ističe Miličević, a koje su u obavezi Županije, još se nisu niti počele graditi.
troškovi financiranja iz koorporativnih obveznica trgovačkog društva Rijeka promet.
– Naknadno je utvrđeno da se posljednji dio ceste u dužini od 400 metara nalazi na području Općine Viškovo, a ne na području Grada Rijeke i to je četvrta faza za koju Grad Rijeka ne može završiti imovinsko-pravnu pripremu. Naime, Grad Rijeka ne može biti investitor, odnosno stranka u postupku izvlaštenja zemljišta na području druge jedinice lokalne samouprave, u ovom slučaju Općine Viškovo, kazala je Miličević, dodavši kako iz tog razloga, za navedenu četvrtu fazu još uvijek nije podnesen zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole u nadležnom županijskom uredu, te kako bi taj zahjev trebala podnijeti PGŽ, odnosno Županijska uprava za ceste.
Miličević je naglasila i kako je koncem ožujka gradonačelnik Vojko Obersnel uputio dopis županu Zlatku Komadini s molbom za hitnim rješavanjem problema četvrte faze u kojem je predložio da će Grad Rijeka, ne bježeći od financijske obveze, dodatno financirati u drugoj i trećoj dionici čitave ceste izgradnju kanalizacijske i vodovodne mreže, a da, s druge strane, Županija, odnosno ŽUC, riješi pripremu i financiranje navedenih 400 metara ceste na području Općine Viškovo.
Miličević je naglasila i kako Grad do današnjeg dana nije zaprimio očitovanje Primorsko-goranske županije.
U Županiji pak na ovaj problem gledaju sasvim drukčije i ističu kako bi ga trebao riješiti Grad Rijeka budući da je riječ o njihovoj dionici, ili Općina Viškovo s obzirom na to da se spornih 400 metara ceste nalazi na njihovom području. No, s druge su strane upoznati s problemom nemogućnosti izvlaštenja sporne nekretnine u Štefanima, te ističu kako vlasnik iste ne pristaje na ponuđeni iznos te za svoju nekretninu i pripadajuće zemljište traži enorman novčani iznos.
Općina Viškovo s treće pak strane ne želi sudjelovati u nečem što nije u njihovoj ingerenciji, točnije u nečemu što oni ne financiraju.
– Problem je nastao kada je trebalo pokrenuti postupak izvlaštenja za nekretninu koja se nalazi na trasi nerazvrstane ceste koja prolazi Viškovom. S obzirom na to da Grad Rijeka ne može biti nositelj izvlaštenja jer sporna trasa i nekretnina nije na njihovom području, predloženo je da tih 400 metara ceste postane dio županijske dionice i da ŽUC pokrene izvlaštenje, ali taj prijedlog je propao, kazao je načelnik Općine Viškovo Goran Petrc. Dodao je i kako se u nemogućnosti dogovora između Grada i Županije cijeli problem svalio na leđa Viškova.
No, tada je prema riječima Petrca na površinu isplivalo pitanje financiranja izvlaštenja, na što Općina Viškovo s obzirom na to da nije investitor ne želi sudjelovati.
– Mi smo predložili da Općina bude nositelj izvlaštenja, a da Grad osigura financije te smo Gradu čak poslali i prijedlog ugovora na koji nam nikada nije odgovoreno, kazao je Petrc. Dodao je i kako Općina iz tog razloga izvlaštenje nije ni pokretala niti je kontaktirala vlasnika sporne nekretnine u Štefanima.

Kristina DANILOVIĆ PRIJIĆ

---------------------------------------------------------------------------------------

Eto o tome cijelo vrijeme govorim, općinu Viskovo treba pod Rijeku stavit. Sad ovi sa Viškova ne žele graditi cestu jer je skupa :radovi: a grad bi vec odavno izgradio da je to na našem zemljištu.
Rijeku treba proširiti da se ne dešavaju stalno ovakvi problemi a i da nam kaplje više love u gradski proračun. Više love više investiranja.
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23459
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Rijeci bi se 2011 mogao desiti novi Napulj !

Post broj:#6  PostPostao/la Adamić » 12.11.2009, 23:56

Smokvarijanci sumnjaju u iskrene namjere Općine Viškovo
Mijenja se odluka o odštetama mještanima zbog deponija Viševac?

Odštetu bi moglo dobiti samo tridesetak mještana - deponij Viševac * L. ČERNJUL

VIŠKOVO – Članovi Građanske udruge Smokvarijska lista, kako su kazali, imaju saznanja iz povjerljivih izvora bliskih Općini Viškovo kako bi se vrlo skoro na dnevnom redu sjednice Vijeća mogla naći odluka o promjeni postojeće odluke o isplati obeštećenja naknada mještanima koji žive u krugu od 500 metara od deponija Viševac.

Odluka, ukoliko bude donesena, bitno će utjecati na broj onih koji imaju pravo na odštetu, točnije svest će se na tek tridesetak mještana.

– Odlukom koja se priprema u Općini Viškovo prava na obeštećenja mještanima koji žive u krugu deponija uskratila bi se za preko 80 posto vlasnika nekretnina, a treba naglasiti i kako će uskoro biti tri godine od kada je pravilnik o odštetama usvojen i kroz svo to vrijeme nije se niti jedna naknada isplatila, kazao je predsjednik Smokvarijanaca Veljko Bezjak.

Radojka Mulac kazala je kako postoje indicije koje govore u prilog ovoj informaciji te se pozvala na riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela koji je, kako je naglasila, svojedobno kazao da će, ako ne bude dozvole za povećanje kapaciteta Viševca, inzistirati na svom tumačenju zakona o otpadu, odnosno da pravo na odštetu imaju oni koji su stambene jedinice izgradili prije 1968. godine, odnosno prije nastanka odlagališta Viševac.
Slika

Avatar korisnika
nikola
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 11096
Teme: 267
Pridružen: 27.7.2009, 16:32
Lokacija: Na kopnu, moru i u zraku

Re: Rijeci bi se 2011 mogao desiti novi Napulj !

Post broj:#7  PostPostao/la nikola » 13.11.2009, 14:57

Smeće nitko neće!

Činjenica je i kod nas i u svijetu, da nitko ne želi odlagalište smeća u svom ili blizu svoga dvorišta.A svi proizvodimo smeće.
Mi smo četveročlana obitelj i jedna i pol vreća smeća od cca 30 litara na dan je naš prosjek.Danas je sve upakirano i nije problem napuniti vreću smeća.Ponekad nosimo smeće i dva puta na dan.
I kad iznesemo smeće iz kuće, bacimo ga u kantu i kao da smo se oprali od svega.Baš nas briga što će poslije biti sa njim.Zadnje vrijeme koristimo kante za reciklažu, pa pazimo i odvajamo smeće, ali opet nas nije briga što i kako dalje sa njim.

E sad, znamo da postoje mjesta gdje se to odlaže, to su brda koja svaki dan rastu i sve dok god to ne vidimo okom i ne osjetimo njuhom, baš nas briga.

A čitam da, recimo u Beču, tik uz zgradu kazališta nalazi se spalionica smeća.Niti naružuje niti smrdi!A Rijeka je u 18-om stoljeću imala spalionicu smeća!!!!!!!
u Njemačkoj privatnici imaju firme-spalionice smeća, zapošljavaju ljude i sve je ekološki čisto!A unutar same spalionice "kao u apoteki"!
Zašto se i kod nas ne krene sa spalionicom, a ne deponijem?
JAPANSKI: リエカ KINESKI: 里耶卡 KOREJSKI: 리예카 GRČKI: Ριέκα HEBREJSKI: רייקה LATINSKI: Tarsatica

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23459
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Rijeci bi se 2011 mogao desiti novi Napulj !

Post broj:#8  PostPostao/la Adamić » 20.11.2009, 14:16

maketabuduezonegospodar.jpg
maketabuduezonegospodar.jpg (18.34 KiB) Pogledano 3873 puta

Maketa buduce centralne zone za gospodarenje otpadom na Marišćini . Projekt za sada ukupno teži gotovo pola milijarde kuna.
Slika

rijeka53
 

Re: Rijeci bi se 2011 mogao desiti novi Napulj !

Post broj:#9  PostPostao/la rijeka53 » 20.11.2009, 15:10

"......općinu Viskovo treba pod Rijeku stavit...."


......aha, a ki ce probati ODUZETI, vlast lokalnoj samoupravi, micim bogovima.... :?:

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23459
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Rijeci bi se 2011 mogao desiti novi Napulj !

Post broj:#10  PostPostao/la Adamić » 21.11.2009, 07:57

rijeka53 napisao:"......općinu Viskovo treba pod Rijeku stavit...."


......aha, a ki ce probati ODUZETI, vlast lokalnoj samoupravi, micim bogovima.... :?:


To može samo sposoban riječki političar, ionako smo krcati općinama gledajuci cijelu Hrvatsku. Treba ih ostaviti samo u jako nerazvijenim područjima.
Slika

Avatar korisnika
nikola
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 11096
Teme: 267
Pridružen: 27.7.2009, 16:32
Lokacija: Na kopnu, moru i u zraku

Re: Rijeci bi se 2011 mogao desiti novi Napulj !

Post broj:#11  PostPostao/la nikola » 21.11.2009, 08:26

Adamić napisao:
rijeka53 napisao:"......općinu Viskovo treba pod Rijeku stavit...."


......aha, a ki ce probati ODUZETI, vlast lokalnoj samoupravi, micim bogovima.... :?:


To može samo sposoban riječki političar, ionako smo krcati općinama gledajuci cijelu Hrvatsku. Treba ih ostaviti samo u jako nerazvijenim područjima.


Bez obzira na sposobnost Riječkih političara, ipak je to pitanje na višem nivou, tj. o ustroju odlučuje Hrvatski Sabor.
Drugo je to da li su riječki političari sposobni progurati svoje zamisli do Sabora.

Po meni, nažalost, apsolutno ne postoji riječki lobi koji bi odradio glavninu posla, a ostalo je "predstava" za narod, tj.gotov čin.
Riječki političari su uglavnom vojnici stranke i borci za svoju fotelju, sa njima na čelu možemo doprinjeti boljitku samo njima i njihovima.
JAPANSKI: リエカ KINESKI: 里耶卡 KOREJSKI: 리예카 GRČKI: Ριέκα HEBREJSKI: רייקה LATINSKI: Tarsatica

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23459
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Rijeci bi se 2011 mogao desiti novi Napulj !

Post broj:#12  PostPostao/la Adamić » 21.11.2009, 08:29

Da naravno složio bi se s tobom. Vlast je ta koja odlučuje o općinama.
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23459
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Rijeci bi se 2011 mogao desiti novi Napulj !

Post broj:#13  PostPostao/la Adamić » 27.3.2010, 17:18

Za Marišćinu još 8 milijuna »europskih« eura

Na jučerašnjoj strukovnoj sjednici kraće izvješće o aktualnostima iznio je i direktor Ekoplusa Dušan Šćulac u vezi s izgradnjom CZGO-om Marišćina te na pitanje komunalaca najavio kako se dovršenje očekuje na kraju 2012. godine.
– Trenutno smo još u »papirnatoj« fazi, jer se ishoduje dodatna dozvola za gradnju, a tenderi koje smo već izradili idu na pregled u Europsku komisiju što će potrajati nekoliko mjeseci, pa se nadamo da će se do kraja godine raspisati ti natječaji i onda se tek ide u izbor izvođača i samu realizaciju. Također, nedavno se pojavila mogućnost da se od Europe dobije dodatnih osam milijuna kuna i to bespovratnih sredstava, što bi nam moglo značajno smanjiti planirani kredit od 18 milijuna eura, namijenjen za izgradnju postrojenja mehaničko-biološke obrade, najavio je Šćulac. Prema trenutnim kalkulacijama, cijena zaprimanja otpada na Marišćinu mogla bi iznositi oko 100 eura po toni smeća, oko čega su predstavnici rapskog KD-a »Vrelo« izrazili zabrinutost jer im na osnovi te računice ispada da će cjelokupan prihod društva morati prosljeđivati županijskom Centru za gospodarenje otpadom. Šćulac je odgovorio kako će se cijena još zasigurno korigirati.

I. VLAŠIMSKY

-------------------------------------------------
Ipak bi trebalo sve dobro završiti.
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23459
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Riječka odlagališta otpada

Post broj:#14  PostPostao/la Adamić » 3.5.2010, 12:30

Neki dan sam bio blizu Podkilavca to je mjesto udaljeno nekih 8 km zračne linije od centra Rijeke. Nažalost nisam imao sa sobom fotoaparat da vidite koje je to ogromno nelegalno smetlište. Šta je čovjek sve u stanju napraviti prirodi.

To je područje pustoš u šumi. Prije je tu bio kamenolom , pa je bio vojni poligon i sad je jedno veliko besplatno odlagalište građevinskog otpada. Tu ima svega od radioaktivnih azbestnih materijala, raznog građevinskog otpada pa do madraca ,automobilskih guma ma ukratko nema šta nema.

pokilavac2.jpg
pokilavac2.jpg (178.58 KiB) Pogledano 3887 puta

podkilavac.jpg
podkilavac.jpg (131.95 KiB) Pogledano 3887 putaNajbolje mi je bilo vidjeti da uz tu prljavu prirodu žive ljudi i životinje. Čoban neki sa ovcama hrani svoje stado tik uz azbest , trave inače tamo ima jako malo. Pa ti jedi njihovo meso a ono piše izvorno domaće i to 1 kvalitete.
Slika

Avatar korisnika
skakandraković
Volim Rijeku
Volim Rijeku
 
Postovi: 200
Teme: 2
Pridružen: 6.5.2010, 21:35

Re: Riječka odlagališta otpada

Post broj:#15  PostPostao/la skakandraković » 6.5.2010, 22:29

Moren rec samo jedno u vezi Marišćine, a to je da je od sih predloženih mogućih lokacija to najgora opcija ka je izabrana
Lokalni Lokalpatriot

Sljedeće

  • Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Općenite rasprave

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju