Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Stanovnici Kvarnera u prosjeku žive duže

Općeniti razgovori o Rijeci, koji nisu pokriveni drugim rubrikama.
Avatar korisnika
Kantrida76
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
Rijeka, Kvarner i Gorski kotar !
 
Postovi: 566
Teme: 44
Pridružen: 18.9.2012, 07:23
Lokacija: Grad Rijeka

Stanovnici Kvarnera u prosjeku žive duže

Post broj:#1  PostPostao/la Kantrida76 » 24.2.2018, 06:56

Stanovnici Kvarnera u prosjeku žive dvije godine duže od stanovnika Hrvatske

Primorsko-goranska županija izdvojit će iz ovogodišnjega proračuna više od 7 milijuna kuna za javnozdravstvene programe i tako nastaviti aktivnu ulogu u zaštiti i unaprjeđenju zdravlja stanovnika, podržavajući preventivni pristup kao dokazano najučinkovitiju strategiju, javlja Radio Rijeka.

Da smo na dobrom putu govore i službeni podaci prema kojima stanovništvo naše županije u prosjeku živi dvije godine duže od ostatka Hrvatske, rečeno je na konferenciji za novinare u sjedištu Županije.

“Živimo duže i to je odlično, naš prosjek je 80, a prosjek Hrvatske 78 godina, ali moramo raditi na tome da, uz to što živimo duže, živimo i kvalitetnije”, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović.

“Programi koji su se počeli provoditi već 2004. godine postali su nacionalni programi ranog otkrivanja raka dojke, raka debelog crijeva kod oba spola, grlića maternice, a sad i oralno zdravlje. Dakle, četvrti program koji postaje nacionalni, a imamo i program prevencije ovisnosti kod mladih, trening životnih vještina koji je postao model -program koji se provodi u nizu naših županija i uveden je u registar javnozdravstvenih programa nastavnih zavoda kao učinkovita intervencija zasnovana na dokazima”, kaže pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo PGŽ Đulija Malatestinić.

  • Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Općenite rasprave

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost