Dobrodošli na prvi forum o gradu Rijeci i Primorsko-goranskom zavičaju, koji je otvoren za sve ljude na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru i porijeklo.

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Slavko Linić - političar

Grad čine ljudi. Poznate osobe koje žive ili su živjele u našem gradu.
Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23457
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Slavko Linić - političar

Post broj:#1  PostPostao/la Adamić » 25.6.2010, 21:28

Slavko Linić

slavkolinicsdp.jpg
slavkolinicsdp.jpg (27.85 KiB) Pogledano 4026 puta

Hrvatski političar Slavko Linić rođen je 19. rujna 1949. u malom selu Mikelji na riječkoj Grobništini. Sama ta činjenica Riječanima dovoljno govori. Grobničani su, prema stereotipnoj definiciji, rječki Vlaji, osebujni veseljaci iz gradskog zaleđa koji se na ovom području pojavljuju i kao glavni junaci viceva. Gotovo da nema vica o Bosancima koji čakavci nisu preveli, s time a je ulogu Bosanca preuzeo - Grobničanin. Poput sve djece iz zaleđa i Slavko Linić se svakodnevno vozio prigradskim autobusima Autrotroleja, prepoznatljivim po zavjesicama protiv sunca, do škole u Rijeci. U Rijeci je završio srednju ekonomsku školu i poslije Ekonomski fakultet na kojem je diplomirao 1973.

Na fakultetu je znao imati prilično osebujan pristup ispitima. Tako je na ispitu iz Makroekonomije Jugoslavije, kada ga je profesor Žuvela pitao koliko je reparacija i ratnih šteta Jugoslavija dobila poslije 2. svjetskog rata, Linić odbio odgovoriti. Zbunjenom je profesoru samo rekao da te podatke može pronaći u statističkom godišnjaku i dodao kako mu ne pada na pamet te brojke učiti napamet. Na trećoj godini studija počeo je zarađivati honorarnim radom kao vozač rent-a-cara za ljubljansku Avtotehnu. Iste godine kada je diplomirao (1973.) odlazi na služenje vojnog roka u Leskovac (Srbija). Iako je regrutiran kao kuhar kao vojnik s diplomom brzo je premješten na uredske poslove, pa je kao pouzdani 'ćato' u vojsci primljen i u komunističku stranku. Kao član Saveza Komunista ni tada ni kasnije nije bio zapažen. Godinama je uspješno izbjegavao sve partijske funkcije te je, prema vlastitom svjedočenju bio potpuno apolitičan jer ga je zanimala isključivo profesionalna karijera. Nakon odsluženog vojnog roka 1974. zaposlio se u brodogradilištu Viktor Lenac na mjestu voditelja pogonsko-materijalnog knjigovodstva. No, taj posao ga nije zadovoljavao pa već nakon dvije godine prelazi u Gradšped na mjesto financijskog direktora gdje stječe solidno ekonomsko iskustvo. Isti je posao obavljao i u Kvarnertransu 1979., odakle odlazi na prestižnu funkciju financijskog direktora riječke Rafinerije nafte (u sklopu Ine), poduzeća koje je u to vrijeme imala najveći prosjek plaća u zemlji. Kao financijski direktor u riječkoj Rafineriji postao je žrtva velike afere Agrokomerc 1987. Kao već iskusni financijer u Velikoj Kladuši 'nanjušio' je dobar posao i brzo sklopio ugovor s Fikretom Abdićem. Preko riječke luke izvozio je Agrokomercovu robu i tako gomilao devize kojima je potom kupovao naftu za Rafineriju. Time je zaradio nekoliko stotina milijuna dolara za Rafineriju. S Abdićevim padom i posao je stao, a dio kredita koji je bio uključen u te transakcije propao je pa je o svemu otvorena policijska istraga. Kako mu istražitelji nisu mogli ništa pronaći sve je završilo samo s nalogom gradskog partijskog komiteta da se Linić izbaci iz Saveza komunista, koji ipak na kraju nije realiziran.

Partijsku ukor nije obeshrabrio Slavka Linića, koji je u iskrama oko afere Agrokomerc osjetio čari porasta adrenalina, što ga je samo učvrstilo u dosljednoj provedbi nauma da se kroz život probija urođenom grobničkom tvrdoglavošću i radišnošću, čemu je dodao znanje i iskustvo. Već potkraj osamdeseetiih još uvijek kao rafinerijski financijski direktor podiže mnogo buke, uz koju se bacaju pepeljare i lome stolice, pa intervenira čak i policija. Povod svemu bila je politika tadašnje jugoslavenske vlade na čelu s Brankom Mikulićem, koji je Linić tužio zbog zakidanja Ine na razlici u cijeni nafte. Vlada je tada rafinerijama određivala da se kupuje skupa iranska nafta čije je derivate Ina morala prodavati po limitiranim cijenama, a što je neizbježno vodilo u milijunske gubitke. Liniću takvo poslovanje nije išlo u glavu. Na sastanku u Beogradu kada je potpredsjednik savezne vlade Janez Zemljarič okupio naftaše Linić nije mogao otrpjeti političke prodike. Usred sastanka izgubio je živce, demonstrativno ustao i u navali bijesa počeo bacati pepeljare i razbijati stolice. Izgubvši kontrolu počeo je vikati kako "sa svinjama u Vladi više ne želi razgovarati". Čuvši užasnu galamu, u dvoranu su ušli policajci, ali nakon što se rabijatni Riječanin smirio, cijela je situacija zataškana. Linić je na kraju dobio sudski spor s tom jugoslavenskom vladom, Rafinerija je trebala dobiti milijardu njemačkih maraka, ali taj novac nije nikada vidjela jer se bivša država raspala. Pod pritiskom zbog skandala koji je izazvao sporeći se sa saveznom vladom (1990.) nakratko napušta Rijeku te se seli u Ljubljanu, gdje radi u banci i prima plaću od 7000 maraka. Nostalgija za Rijekom bila je ipak jača i nakon samo tri mjeseca vraća se u Rijeku. Devedesete godine Linića su iz gospodarstva katapultirale u politiku. Nakon parlamentarnih izbora u lipnju 1990. predsjednik Skupštine Općine Rijeka Željko Lužavec poziva Linića da preuzme mjesto predsjednika općinskog Izvršnog vijeća, što je on i prihvatio. Tada još uvijek apolitični Linić tada uopće nije glasao: "Na prvi krug glasovanja, u travnju 1990., nisam izašao. Izbori me uopće nisu zanimali. HDZ me nije privlačio, a kako mi Partija nije ostala u dobrom sjećanju, ni njoj nisam htio dati svoj glas."

Kako je još od 1986. godine volonterski radio u riječkoj gradskoj vladi, Linić u zgradu na Korzu nije došao kao slučajni turist. Znao je kamo dolazi i što može učiniti. Već u lipnju 1990. izveo je prvi revolucionarni udar u gradskoj upravi otpustivši 30 % zaposlenih. Dok se HDZ-ova vlast još nije ni snašla Linić je sve nekretnine na gradskom području uknjižio u korist tadašnje riječke općine. Taj zemljišno-knjižni blitzkrieg poslije će se pokazati kao veliki kapital u koncepciji grada poduzeća kakvu je provodio Linić te je bivao u stalnom sukobu sa središnjom HDZ-ovom vlašću. Na lokalnoj razini Linić se vrlo brzo sukobio s HDZ-om koji je još u siječnju 1991. po ondašnjim mjesnim zajednicama neuspješno skupljao potpise na peticiju za njegovu smjenu. U ljeto iste godine kao predsjednik gradskoga Kriznog štaba sukobio se sa šefom regionalnog Kriznog štaba Milom Biondićem, ali je i iz tog sukoba izašao kao pobjednik jer je Biondićev stožer rasformiran. Iako je u ratnim kronikama Linić uglavnom spominjan kao čovjek koji je spasio Rijeku od razaranja nakon dugih i mučnih pregovora s generalom JNA Čadom, najzanimljivija je nesumnjivo epizoda u kojoj se njegova gradska uprava upustila u trgovinu oružjem. "Imao sam sreće da tada nisam likvidiran" - priznao je nakon nekoliko godina Linić, ističući kako ga je spasilo iskustvo financijera, jer se u cijeloj operaciji kupnje oružja unaprijed zaštitio od prijevare. Prema slobodnoj rekonstrukciji, jer prava istina nikad nije izašla u javnost, Linić je u ranu jesen 1991. otvorio poseban žiro račun na koji su direktori nekih riječkih poduzeća uplaćivali veće devizne svote. Kada se skupilo dovoljno novca (govorilo se o milijun i pol američkih dolara), Linić se upustio u nabavu oružja od Slovenaca. Oni su ga pokušali izigrati i ostaviti bez novca i pušaka pravdajući se embargom na isporuku oružja. Linića je to razbjesnilo i on je Opelom Asconom odjurio u Ljubljanu i izazvao veliku svađu u kojoj se prijetilo i pištoljima. Akcija se završava financijskom transakcijom - veća svota završava u Trstu, kamo se Linić zaputio u strahu da ga netko ne presetne na cesti Ljubljana - Rijeka.

Oružje doista nikada nije dobio, ali je novac namijenjen oržuju, samo njemu znanim financijskim putevima završio u Finskoj, odakle je zauzvratio dobio - granitne ploče. Tako je silom prilika Linić u jeku rata za grad pribavio tone granita te se odmah, na čuđenje Riječana, uspustio u popločavanje Korza. Pet godina nakon toga lokalni list Dnevnik finske je ploče proglasio radioaktivnima,. Ali taj pokušaj kompromitacije Linića završio je neslavno jer radijacija nije dokazana. Linićevo vođenje Kriznog štaba, iako u konačnici uspješno, nije bilo po volji Vladi nacionalnog jedinstva kojoj je na čelu bio Franjo Gregurić. On je tada poslao svog potpredsjednika Zdravka Tomca u Rijeku da ispita situaciju i po potrebi smijeni Linića, no Tomac je cijelu stvar zataškao. Sve nevolje i svi napadi kao da su jačali Linića koji će do 1993. zaratiti i s dotadašnjim predsjednikom Općinske skupštine Željkom Lužavcem. Rezultat toga bio je izabir Linića na mjesto gradonačelnika. Prvi gradonačelnički mandat obilježio je provedbom koncepta grada poduzeća. Njegova filozofija sažela se u misli: "Radi sve ono što ti zakon ne zabranjuje i budi brži od onoga tko je ispred tebe". U lipnju 1995. našao se u središtu neobične oklade. Tadašnji čelnik riječkih liberala Dundović okladio se s predsjednikom riječkog SDP-a Šepčićem da će Linić promijeniti stranački dres. Kada je postalo jasno da će liberal izgubiti okladu, složena operacija detronizacije gradonačelnika, u kojoj je Linić doista na tri dana smjenjen, doživjela je obrat. Dotadašnji koalicijski partneri SDP-a, liberali, okrenuli su mu leđa i uz glasove HDZ-a izglasali mu nepovjerenje. Međutim, novi gradonačelnik liberal Teodor Antić nakon tri dana podnosi ostavku i Linić se vraća na mjesto gradonačelnika.

Na izborima za Sabor u jesen 1995. osvaja 49 % glasova, dvostruko više od drugoplasiranog HDZ-ova kandidata Hrvoja Šarinića (24 %). Dvije godine poslije potvrdit će svoj mandat po drugi put, a u siječnju 2000. još će jednom pobijediti na izborima za Zastupnički dom. Pobjeda koalicije šest stranaka 3. siječnja 2000. dovela ga je u novu situaciju. Iako je želio ostati u svojoj gradonačelničkoj fotelji, Ivica Račan ga je nakon silnog uvjeravanja uspio nagovoriti da dođe u Zagreb na dužnost potpredsjednika Vlade. Privatni život Slavka Linića jedna je od velikih nacionalnih misterija. Baš kao što tvrdi kako nema nikakve pokretne imovine i nekretnina (Globus, 1997.: "Ja nemam ništa drugo osim svog imena i prezimena.") tvrdi i kako nema privatni život kojeg od medija krije kao zmija noge. Privatno o njemuse zna svrlo malo - voli automobilizam i aktivno pomaže mjesnim auto klubovima. Nikada nije koristio usluge vozača, a do sada je vozio Renault 12, Alfa Romeo, Opel Asconu, Renault Lagunu i Audi A8. Od novina, čak i u Zagrebu, redovito čita samo Novi list, a s novinarima nerijetko ulazi u polemiku i često u pola razgovora prekida intervjue. U slobodno vrijeme voli kartati (posebno briškulu i trešetu), a obožava i karnevalske zabave. Završio je sedam razreda glazbene škole, na harmonici svira Mozarta, voli operu, posebno Verdijev Nabucco.
http://www.moljac.hr/biografije/linic.htm
------------------------------------------------------------------------
Da ne trošim previše riječi na njega. :riganje: Zanimljiv mi je onaj dio o riječkim granitnim pločama na Korzu za koje se je pričalo da su radioaktivne, da zrače.
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23457
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Poznate riječke ličnosti

Post broj:#2  PostPostao/la Adamić » 14.11.2010, 12:21

Slavko Linić 15. 4. 2000. danilo pavletic.JPG
Slavko Linić 15. 4. 2000. danilo pavletic.JPG (186.28 KiB) Pogledano 4024 puta

Treba mu dodati i ovo u biografiju : lud

Slavko Linić bez obzira na mrlje u svojoj biografiji i dalje vodi riječke presice . Još je glavna figura riječkog SDP-a iako nije više na nekoj poziciji koja bi mu to omogućavala. No bez obzira na sve "Riječani" im na lokalnim izborima daju svoje povjerenje : lud

1) U studenom 2002. počela je policijska istraga vezana za poslovne odnose Ine i Jadranskog pomorskog servisa (JPS) kada je na Linićevo inzistiranje JPS bio prodan Marplov-u iz Rijeke u vlasništvu Ante Marasa. Management Ine se protivio prodaji jer smatrao da nema razloga da Ina prepusti prijevoz derivata po Jadranu nekome drugome. No, Linić je pobijedio i nakon te prodaje Ante Maras i njegov management preuzima kontrolu nad Jadranskim pomorskim servisom (Damir Vrhovnik je šef Nadzornog odbora) čime je Linićev lobi u potpunosti kontrolirao prijevoz nafte Jadranom.

2)Viktor Lenac – afera u kojoj je sanirano privatno brodogradilište Račanovog prijatelja i kuma Slavka Linića ,Damira Vrhovnika dok je ovaj u isto vrijeme imao mjesečnu plaću – sto pedeset tisuća kuna.


3)Riječka banka- uz to što je devizni diler Nodilo knjigovodstvenim malverzacijama uspio sakriti 100 milijuna dolara gubitaka, nalazi Hrvatske narodne banke o poslovanju Riječke banke pokazali su i mnoge druge nepravilnosti za koje je uprava banke na čelu sa Ivanom Štokićem morala znati. No, Linić je i unatoč tome žestoko branio branio Štokića izjavama tipa: “ni nakon krađe 100 milijuna dolara, a ni nakon što su građani digli gotovo 250 milijuna eura štednje, ta banka nije doživjela kolaps”. Takva Linićeva stajališta dovela su do ozbiljnih okršaja sa liderima petorke koji su, u slučaju Riječke banke, kulminirali kada su ovi tek iz novina doznali da je Riječka banka prodana jednoj austrijskoj banci, premda nisu dali suglasnost za prodaju.

4) Otvoreni sukobi sa koalicijskim partnerima bili su vidljivi u i slučajevima samovoljnih privatizacijskih odluka koje su provodili Linić i SDP. Očiti primjer je privatizacija Večernjeg lista gdje su Linić i kompanija prodali Večernji list Styriji za 24 milijuna DEM. Kasnije se potvrdilo kolika je ta privatizacija bila promašena: Večernji list, odnosno Styria, za prodaju polovice svojih dionica u VIPnetu zaradila je 25 milijuna eura. Dakle samo prodajom polovice dionica u VIPnetu Styria je zaradila dvostruko više negoli je platila za cijeli Večernji list i 10 posto dionica u VIPnetu.

5)Afera sa Sunčanim Hvarom, kad su kao mnogo bolji ponuđač prezentirane Terme Čatež koje su ponudile samo 45 milijuna eura, dok je Kompas ponudio ulaganje od 62,6 milijuna eura. Ta afera je izazvala najveću krizu koalicije.

I u aferu oko Hrvatskog teniskog saveza bio je umiješan SDP sa Slavkom Linićom. On je 4. ožujka 2002. odobrio da se poduzeću Alplan otpiše kredit u Hrvatskoj poštanskoj banci i da njihov kreditni dug od 10,5 milijuna kuna preuzme Hrvatski fond za privatizaciju. Ugovor o preuzimanju duga potpisao je u siječnju 2002. Hrvoje Vojković, tadašnji šef Fonda, ali je mjesec dana kasnije suglasnost dao Slavko Linić, u svojstvu predsjednika Upravnog odbora. Naravno da zbog prebacivanja dugova jedne privatne tvrtke na porezne obveznike nitko tada nije odgovarao.

6)Skandalozna sanacija Hrvatske poštanske banke kojom su faktički otpisani dugovi najkontroverznijeg tajkuna 90-tih Miroslava Kutle i dugovi firme Fenixve koja je sudjelovala u prijevari kod projekta gradnje javne garaže i stambeno-poslovnog objekta u Rijeci u vrijeme dok je Linić bio gradonačelnik. Sanacija je koštala 700 milijuna kuna. Tako su SDP-ovci umjesto zatvarnja tajkuna i lopova istima opraštali dugove.


7) Afera Liburnija – Linić nije izvršio sudsku odluku(dug se morao vratiti a Linić to nije poštivao i napravio dug još veći) a time oštetio fondove u kojima su dionice imali stradalnici rata..

8)Hotel Excelsior u Dubrovniku – primjer Linićeva pogodovanja SDP-ovim tajkunima. Po Linićevu nalogu je “prodan” hotel Excelsior u Dubrovniku, Goranu Štroku, po mnogima najvredniji turistički objekt u Hrvatskoj. Postavlja se pitanje koliko je njegov novi vlasnik u zbilji dao novca. Naime, mnogi su mogli pod takvim uvjetima kupiti taj hotel. Za Excelsior je u gotovini plaćeno milijun DEM-a (u nekim je procjenama vrijednost hotela bila mnogo veća, opljačkano je, to jest Štroku poklonjeno 30 milijuna njemačkih marka društvenog novca) i preuzet je dug od 34 milijuna DEM koliko je Dubrovačka banka potrošila na uređenje tog hotela nakon što su u njemu bile izbjeglice. Stvar je u tome što taj dug nije otplaćivao novi vlasnik već se dug otplaćivao iz poslovanja hotela. Godine 2002. jedan tjednik objavljuje podatak da je od samo jednogodišnje zarade Excelsiora Štrok nadoknadio milijun maraka koliko je platio hotel, otplatio kreditnu ratu hotela i još nešto – zaradio. Dakle, kao što su komunisti poslije 1945. godine otimali privatno vlasništvo, tako su ga od 2000. davali svojim pouzdanicima. Većina ljudi smatra da je zapravo hotel poklonjen, jer ako će sam hotel vraćati dugove, onda ispada da smo hotel prodali za ništa.

9) SDP i kompanija na čelu sa Slavkm Linićem 2002.g. u PIK Vrbovec postavljaja management kojem plaćaju 180.000 kn mjesečno. Na početku 2005. g. taj isti management je osumnjićen za gospodarski kriminal. Zloupotrebama je oštetio to poduzeće za gotovo 17.000.000 kuna.

10) Iz nedaleke prošlosti iskopana je sumnjiva prodaja hotela Alan po trostruko umanjenoj cijeni. Pokrenuta je istraga protiv nekoliko osoba, ali ne i protiv Slavka Linića, tadašnjeg predsjednika UO Hrvatskog fonda za privatizaciju, bez kojeg te prodaje ne bi bilo. Linić dubrovački hotel Excelsior prodaje Goranu Štroku po cijeni – kako je javno i gnjevno svjedočila tadašnja ministrica turizma Pave Župan-Rusković – trideset puta nižoj od vrijednosti hotela (trideset puta više novca nudio je Štrokov takmac u natječaju).

11) Za kriminal u Ini Vesna Balenović optužuje Linića, a i on je sam u jednoj televizijskoj emisiji priznao da je u Ini kriminala bilo, ali je, opet kao predsjednik Upravnog odbora, radi mira među koalicijskim partnerima krivcima progledao kroz prste. No ni nakon prijava Vesne Balenović ni nakon toga priznanja – istrage nema.

I nitko mu ništa ne može , čak ni HDZ koji je na vlasti. Savšeni primjer su riječke tržnice gdje se je čekalo da zastupi zastara. Šta to govori, da je i aktualna vlast korumpirana. Zašto? Zato što ako padne Linić , otvorit će se neke afere iz redova Hdz-a a to im ne odgovara.
Slika

rijeka53
 

Re: Poznate riječke ličnosti

Post broj:#3  PostPostao/la rijeka53 » 14.11.2010, 12:32

Pa fakat je dobar politicar, kad je i pored one negativne liste jos poznata licnost : lud

Avatar korisnika
miha
Volim Rijeku
Volim Rijeku
 
Postovi: 175
Pridružen: 22.12.2009, 10:27

Re: Poznate riječke ličnosti

Post broj:#4  PostPostao/la miha » 14.11.2010, 22:51

Linic , pozitivac ili negativac ?
Za mene nakon svega procitanog , 1 i 2 dio , pozitivac. U dusi je vise gospodarstvenik nego politicar a danas nam takvi trebaju . Ima muda ko kokosove orahe i takvi nam danas trebaju u zemlji bez muda.Znam da ga dosta njih ne voli ali na njihovu zalost u manjini su i to je demokracija . :radovi:

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23457
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Poznate riječke ličnosti

Post broj:#5  PostPostao/la Adamić » 16.11.2010, 16:39

Miha razmišljao sam dal da ti odgovorim ili ne jer ti neke stvari ne razumiješ. Vidi se da si iz Švicarske a ne odavde zato neke stvari nisu ti ni jasne, ne želim uopće stobom ulazit u diskusije jer nema smisla niti želim. Šta je učinio za Rijeku kad je bio potpredsjednik vlade ? Na koji način je po tebi Linić pozitivac kad ga se spominje u svim mogućim hrv. aferama ,samo korupcija, korupcija i korupcija.
Korupcija povećava i zaoštrava društvene razlike, potiče nastojanja da se nepoštenim načinom živi iznad mogućnosti i bogati omalovažavanjem vrijednosti strpljivog rada, štednje i poštenja. Korupcija sputava razvoj poduzetničke klime i političke kulture, rastače moral, kulturu i tradiciju, kao temeljne društvene vrijednosti.
Bit će nam bolje kad se građani probude i ovakve osobe ne maknu s naše polit.scene i ne daju im svoje glasove da mogu nastavit pljačkanje.

miha napisao:Znam da ga dosta njih ne voli ali na njihovu zalost u manjini su i to je demokracija . :radovi:

Prvo kažeš da su u većini ovi koji su protiv njega i onda kažeš da su u manjini pa daj se dogovori .
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23457
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Poznate riječke ličnosti

Post broj:#6  PostPostao/la Adamić » 8.1.2011, 18:25

Ksenija Linić
ksenija.jpg
ksenija.jpg (17.1 KiB) Pogledano 4024 puta

Ime: Ksenija Linić
Datum rođenja: 31. srpnja 1954.
Državljanstvo: hrvatsko
Zanimanje: pročelnica Ureda Grada Rijeke

Završila je gimanziju Mirko Lenac u rijeci i poslije je upisala pravo te je sad diplomirana pravnica.


Kad bi je ukratko trebali opisati to bi bilo ovako
– drži pod kontrolom važna pravna pitanja
– smatraju je nekadašnjom sivom eminencijom gradske uprave
– nastoji ostaviti dojam profesionalca kojega osim posla ništa drugo ne zanima

Ne znam jeste li znali ali to je supuga od najomraženijeg čovjeka u Rijeci .
Mislim da mnogi ne znaju još jedan detalj a to je taj da je Ksenija Linić prije nosila prezime Čule .

Godinama je bila javna gradska tajna da su Ksenija Čule i Slavko Linić u vezi :srce , ali nitko nije znao jesu li se službeno oženili ili samo »furaju«. Znala je to cijela gradska uprava, ali njihovi najbliži suradnici su uvijek tvrdili da je na poslu između njih vladao profesionalan odnos i nikakvih izljeva ljubavi ili intimnosti nije bilo. Ljudi koje smo kontaktirali tvrde da za promjenu pločice na vratima pročelnice Ureda grada nisu znali i da je to naprasno napravljeno. Dodaju da je i njima to prvi dokaz da su Ksenija i Slavko izgovorili sudbonosno »da« , bilo je to negdje 2002 godine


Sjedila je u nadzornim odborima PIK Rijeka, čija je članica od 2000. god. , Kanal Ri d.o.o. Gumiservis Rijeka, član Nadzornog odbora od 2001., te je bila zamjenica predsjednika Nadzornog odbora, predsjednica Nadzornog odbora u vremenu od od 1997. do 2005.


Zanimljiv je jedan detalj u vezi Ecclestonovih nije bio prava ucjena, ali se može protumačiti kao sirov pokušaj da se od Ecclestonea izvuče nešto novca. Naime, Ecclestone je tri godine pregovarao s riječkim Gradskim poglavarstvom o kupnji grobnice na riječkoj Kozali. Na kraju je pročelnica Ureda grada Rijeke Ksenija Linić, supruga potpredsjednika Vlade Slavka Linića, zatražila dva milijuna eura za najam, ne kupnju, zapuštene grobnice na Kozali. Ecclestone je od takve neumjerene ponude smjesta odustao.

I to je to, svi su inače ljudi iz gradske uprave jako tajnoviti.
Slika

gost
 

Re: Poznate riječke ličnosti

Post broj:#7  PostPostao/la gost » 8.1.2011, 18:32

Ima li golih slika od nje?

gost
 

Re: Poznate riječke ličnosti

Post broj:#8  PostPostao/la gost » 8.1.2011, 18:33

a di nađe nakon Rine koja ima bar lijepo tijelo, ova nema ni to. a dušu još manje :-(((

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23457
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Poznate riječke ličnosti

Post broj:#9  PostPostao/la Adamić » 21.1.2013, 19:15

U 24 sata (27.7.2012.) je bio članak o političarima koji su gradili bez dozovole i pod sumnjivim okolnostima, pa je bio spomenut i naš Linić.
linic24sata.jpg
linic24sata.jpg (411.98 KiB) Pogledano 4024 puta
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23457
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Poznate riječke ličnosti

Post broj:#10  PostPostao/la Adamić » 9.3.2013, 18:28

Slavko Linić gradonačelnik i u ovom slučaju matičar..jpg
Slavko Linić gradonačelnik i u ovom slučaju matičar..jpg (101.64 KiB) Pogledano 4024 puta
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23457
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Slavko Linić - političar

Post broj:#11  PostPostao/la Adamić » 9.3.2013, 18:43

Vrdoljak Linic MIR 2001.jpg
Vrdoljak Linic MIR 2001.jpg (54.48 KiB) Pogledano 4015 puta

U društvu sa Vrdoljakom političarom i režiserom, a najviše glumac koji je nasamario cijelu Rijeku za Mediteranske igre. Više o cijelom slučaju možete pročitati na :
Luciano Sušanj (atletičar i političar)
viewtopic.php?f=98&t=1527&p=36072#p36072
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23457
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Slavko Linić - političar

Post broj:#12  PostPostao/la Adamić » 11.11.2013, 00:55

Danas je Nedjeljom u 2 gostovala atraktivna sisačko-moslavačke županica Lovrić Merzel , to je ona koja je kupila Audi A6 zbog kojeg danima ne silazi s novinskih naslovnica e pa ministar financija Slavko Linić bio je njezin vjenčani kum čime se i ona javno hvali.

No to me nije briga , nego Matija Babić sa Index-a ukratko je sastavio Linićeve afere, osvrt njegova članka je bio vezan upravo za temu gostovanja bahate županice Merzel pa se je usput dotakao i Linića.
Zanimljivo,nakon emisije HTV-a Nedjeljom u dva Mladen Merzel, suprug sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel, verbalno je napao urednika i voditelja emisije Aleksandra Stankovića.


Kumovi i partijske afere

U usporedbi s aktualnim ministrom financija Slavkom Linićem, Merzel igra u nižoj ligi. Podsjetimo za početak na nikad istraženu, krajnje sumnjivu privatizaciju JPS-a, zbog koje je Mirja Tomas Linića optužila da je primio mito.

Brodogradilište Viktor Lenac svog kuma Damira Vrhovnika Linić je u Račanovom mandatu sanirao s 56 milijuna dolara. Svoje prste Linić je imao i na privatizaciji Večernjeg lista, koji je austrijskoj Styriji prodan za 50-ak milijuna eura manje od realne vrijednosti. Sanirao je Linić 2001. sa 100 milijuna eura i Hrvatsku poštansku banku, čime su zapravo pokriveni krediti Miroslava Kutle.

A zatim je tu i afera s Riječkom bankom, iz koje je nestalo 100 milijuna maraka. Ivan Štokić, šef uprave te banke, svojih 520.000 eura izvukao je na vrijeme, ali Linić ga je svejedno žestoko branio. Linića se povezivalo i s aferom u Hrvatskom teniskom savezu; 2002. je na teret državnog proračuna prebacio 10,5 milijuna kuna duga privatne firme Alplan tadašnjeg zagrebačkog vijećnika Aladara Metzingera, koji je u Gradsku skupštinu ušao na listi Miroslava Tuđmana. Negdje u to vrijeme Goranu Štroku je, također pod Linićevim pokroviteljstvom, prodan hotel Excelsior u Dubrovniku za milijun maraka, odnosno za oko 30 puta manje od realne cijene.

Dok je Linić bio šef Fonda za privatizaciju, prodan je i hotel Alan. Na toj je privatizaciji država izgubila više od 18 milijuna kuna. Linićevo ime spominjalo se i u aferi Riječke tržnice, zbog koje je Grad Rijeka oštećen za oko 80 milijuna kuna. Uz Linića, ta se afera vezivala i uz SDP-ovog gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela. Rasplet slučaja još nismo dočekali.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/baha ... 10745.aspx

Zapravo sve je to već bilo spomenuto u emisiji Latinica pa meni to ništa nije novo. Možemo biti ponosni Rijeka je dala najvećeg lopova u povijesti grada! :lol:
Slika

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23457
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Slavko Linić - političar

Post broj:#13  PostPostao/la Adamić » 11.11.2013, 18:04

Tko će drugi nego riječke žene uzet stvar u svoje ruke! :bravoveliki: :srce : ruka

VIDEO: Riječani predali Viviane Reding dokaze o privatizacijskom kriminalu ministra Slavka Linića!"Hrvatska je zemlja koja je treća po korupciji, koja je najveći problem naše države. Ono što bi htjeli upozoriti Europsku uniju, Hrvatsku ću nažalost predstaviti kao trulu jabuku koja je velika opasnost za Europsku uniju. Zato trebamo Vašu pomoć jer ste jedino još Vi oni koji možete pomoći!", izjavila je Šota pred Redingovom.

Slavica Šota, članica udruge "Pokret otpora - Riječani protiv korupcije", predala je u Trstu potpredsjednici Europske komisije Viviane Reding dokaze koji, prema njihovim tvrdnjama, teško inkriminiraju ministra financija Slavka Linića. Naime, radi se brojevima računa u Italiji na koje je navodno ministru Liniću uplaćivan mito tijekom privatizacije riječkoga Jadranskog pomorskog servisa.

Šota je pred Redingovom prvo pokazala dokumente s brojevima računa u Italiji, a kasnije je tu dokumentaciju Redingova preuzela, prenosi Rijekadanas.

"Hrvatska je zemlja koja je treća po korupciji, koja je najveći problem naše države. Ono što bi htjeli upozoriti Europsku uniju, Hrvatsku ću nažalost predstaviti kao trulu jabuku koja je velika opasnost za Europsku uniju. Zato trebamo Vašu pomoć jer ste jedino još Vi oni koji možete pomoći!", izjavila je Šota pred Redingovom.

U društvu Šote našla se i "zviždačica" Mirja Tomas od koje je krenula cijela priča s Linićevom upetljanošću u privatizaciju Jadranskog pomorskog servisa. Tomas je dugo godina bila tajnica Linićevog prijatelja Ante Marasa, vlasnika i direktora Marplova. Njega je Tomas prvo tužila za mobing, a potom je javnosti predočila sporne račune na koje je navodno "legao" novac.

Mirja Tomas sve je već prijavila USKOK-u, no nije poznato je li hrvatski istražitelji rade nešto po toj prijavi. No, kako smo već izvijestili, talijanske nadležne službe zaprimile su prijavu Mirje Tomas te su je ispitali o njenim saznanjima o Linićevoj povezanosti s bankovnim računima u Italiji. Navodno da su talijanski istražitelji bili jako iznenađeni kad im se se Tomas pojavila s kompletnom dokumentacijom, a pogotovo su bili šokirani inertnošću hrvatskog USKOK-a. Kako Tomas tvrdi, hrvatski USKOK čak joj nije dao niti urudžbeni broj kad im je predala dokaznu dokumentaciju. Talijani nisu inertni, pa njihove službe naveliko istražuju navode Tomasove.

U vrijeme privatizacije Jadranskog pomorskog servisa ministar Slavko Linić je bio član Nadzornog odbora INA-e, a "zviždačica" Vesna Balenović izašla je već prije u javnost s tvrdnjama da je spomenutoj tvrtki INA dala na korištenje tri vlastita tankera. Time je INA oštećena za višemilijunske iznose.
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/eu/ ... inica.html
Slika

Avatar korisnika
z355ko
Volim Rijeku
Volim Rijeku
 
Postovi: 208
Teme: 3
Pridružen: 1.8.2012, 13:20

Re: Slavko Linić - političar

Post broj:#14  PostPostao/la z355ko » 12.11.2013, 10:02

Sve u vezi ovih prijava protiv gospodina Linića je lijepo napisano, no zaboravlja se najvažnija stvar, Linić je postavljen na ovo mjesto i radi za EU, u to sam uvjeren, upravo to što radi. Zato nitko, ni USKOK ni Vivien neće poduzeti ništa protiv njega, no bojim se za zviždače.
zašto je to tako?
može li neko odgovoriti na to pitanje?
zašto toga nigdje nema u " zvaničnim " medijima?
bolje biti vjetar nego list

Avatar korisnika
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma
 
Postovi: 23457
Teme: 923
Pridružen: 12.6.2009, 02:27
Lokacija: Grad Rijeka

Re: Slavko Linić - političar

Post broj:#15  PostPostao/la Adamić » 12.11.2013, 15:24

Opet ti, z355ko da bi potvrdio svoje navode , moraš imate barem takve argumente pa molim te da ubuduće potkrijepiš svoja stajališta a ne lupit nešto bez bilo kakvih argumenata.
Radi za E.U. , krivo, prvenstveno radi za svoje interese.
Europa može napraviti a i ne mora napraviti pritisak na RH da procesuira korupciju i kriminal. No ako RH stoji čvrsto iza Slavka Linića , a stoji, onda mu nitko ništa ne može.
-------------------------------------------------------------------------------

Evo nekih slika iz teme "Uništeno riječko gospodarstvo".
Preuzete sa: viewtopic.php?f=29&t=268&start=255

Slika
Kalema već duže vrijeme prati glas o prijateljstvu s Linićem, još od vremena dok je Linić bio gradonačelnik Rijeke. Nakon zajedničkog posjeta Podravki, primjerice, Kalem je dobio posao opskrbe koprivničke kompanije naftom. Kalem je pokupovao privatne benzinske crpke koje je Ina po Linićevu nalogu u vrijeme Račanove Vlade prethodno uništila prodavajući im naftu po maloprodajnoj cijeni – tada je i počela izgradnja Kalemovog carstva; od Grada Rijeke je istodobno dobio vrhunske lokacije za benzinske crpke putem zamjene zemljišta.

Slika
Evo kako je nastao CARMOTO Co d.o.o Rijeka (jedan od prijatelja sa slike slinavca Slavka Linića).Kako ova družina ne zna raditi i stvarati nego iza sebe ostavljati "pustoš" tako i ovaj nesretni Carmoto završava po istom scenariju.Nastavak slijedi..

Slika
Dobro su umreženi i privatno se druže. Slavko Linić, Ježić, Obersnel, Denona (ARZ)

[youtube]kHIrVRI4V4A&feature=youtu.be[/youtube]
Inženjer Smokvina, jedanod vodećih ljudi Riječkog pokreta otpora: 'Nikako drugačije ne može se objasniti to što on radi, odnosno što antiekonomskim mjerama uništava sav život u Hrvatskoj, kao što je na koljena bacio Rijeku i okolicu.'

‘Linić je najobičniji je psihopat koji u Hrvatskoj provodi genocid’

Radovan Smokvina i Mirja Tomas iznose nove dokaze.JPG
Radovan Smokvina i Mirja Tomas iznose nove dokaze.JPG (234.48 KiB) Pogledano 3544 puta

Linić je najobičniji je psihopat koji u Hrvatskoj provodi genocid, izjavljuje je u intervjuu za tjedno.hr inženjer Radovan Smokvina, jedan od vodećih ljudi Riječkog pokreta otpora.
- Nikako drugačije ne može se objasniti to što on radi, odnosno što antiekonomskim mjerama uništava sav život u Hrvatskoj, kao što je na koljena bacio Rijeku i okolicu. Linić je po tome gori od mafije, jer mafija ne prodaje niti uništava Siciliju ili Italiju. Oni ju vole, a za ovo što radi Linić još ne postoji ni ime. No, on je svakako ‘Capo di capi’, mozak operacije sustavne pljačke i sustavnog uništenja Hrvatske. I po tome je za Hrvatsku daleko gori od Sanadera, koji je u usporedbi s njim tek obični hohštapler.

Tekst s portala Tjedno.hr posvećen je građanskoj inicijativi Riječki poret otppra koja u zadnje vrijeme u javnost iznosi sve više argumenata i dokaza za tvrdnje da riječki kadrovi na čelu s Linićem razornije od ikoga dosad upropaštavaju i pljačkaju Hrvatsku, odnosno ono što je još od nje ostalo.

- No, sve te njihove tvrdnje i dokazi vrlo teško se probijaju u javnost. ‘Veliki’ mediji u pravilu ignoriraju i napadno prešućuju ponuđene informacije. Čak štoviše, već mjesecima u nebesa uzdižu Slavka Linića kao ‘najboljeg ministra’, ‘neumornog radilicu’ i svojevrsnog ‘borca za pravdu’?! Samo zlobnici mogu pomisliti da to što Linić oprašta silne milijuna poreznog duga Hrvatskoj radio televiziji, Europa press holdingu i još nekim medijima te utjecajnim novinarima, dok u isto vrijeme otima siromašnima, ima ikakve veze s tim što ga mediji gore spomenutih novinskih i televiizijskih kuća toliko hvale. A otimati siromašnima da bi davao bogatima, može samo sociopata, smatra Radovan Smokvina.

- Nakon što smo iznijeli dokaze koji potvrđuju da su Slavko Linić, Željko Lužavec i još neki njihovi suradnici primali mito na bankovne račune u Italiji zbog pogodovanja vlasniku Jadranskog pomorskog servisa koji je od INE, u kojoj je Linić bio šef NO-a, praktički zabadava dobio brodove za prijevoz nafte, od novinara HRT-a sam čuo da oni takvo što ne smiju objaviti jer bi mogli biti kažnjeni. Zato priču Mirje Tomas, bivše poslovne tajnice Ante Marasa, direktora Jadranskog pomorskog servisa, koja je financijskoj policiji u Italiji nedavno prijavila pranje novca preko bankovnih računa u vlasništvu Slavka Linića, Željka Lužavca, Ante Marasa, i njihovih suradnika, nitko od takozvanih velikih medija nije ni objavio. Novinari nacionalnih televizija i dnevnih novina boje se pisati istinu, zbog čega se novine sve manje čitaju i zbog čega su internetski portali sve popularniji – podvlači Smokvina.

I doista, na nedavnoj press konferenciji u Zagrebu na kojoj su Radovan Smokvina i drugi članovi Pokreta otpora pokušali novinarima prenijeti informacije koje teško kompromitiraju aktualnog ministra financija, bivšeg ministra prometa i još neke ‘uglednike’, pravu pobunu napravili su pojedini novinari među kojima je najglasnija bila djelatnica Hrvatske televizije. Nije jednostavno htjela ni čuti za mogućnost da bi jedan od bankovnih računa u Trstu mogao biti u vlasništvu uvaženog ministra Linića, a ismijala je i tvrdnju ‘da gospodin Mladen Bajić i DORH prikrivaju kriminal i visoku korupciju’.

Umjesto da kao svaki istinski novinar pokuša što dublje prodrijeti u veliku aferu, na press konferenciji napadno je branila nevinost Slavka Linića i Mladena Bajića (brojni novinari i aktivisti svjedočili su tragikomičnom događaju).

Valja ovdje istaknuti da Radovan Smokvina već dugo u javnosti poziva Slavka Linića na javno sučeljavanje, svojevrsni dvoboj argumentima i dokazima, te ga moli ga da ga tuži ako smatra da to što on tvrdi u javnosti nije istina. No ministar financija ne odaziva se na njegove pozive i molbe. -Zna on da kod kuće imam punu sobu dokumenata koji kompromitiraju i njega i njegove prijatelje uz pomoć kojih je premrežio i uništio najprije Rijeku, a potom i Hrvatsku. Protiv Linića podnio sam bezbroj kaznenih prijava, no državno odvjetništvo nije mi odgovorilo niti na jednu. Nije ni čudo, ako znamo da je Linić kao gradonačelnik Rijeke podijelio brojne stanove sucima i drugim ljudima iz pravosuđa. Dao je stan predsjednici Općinskog suda Gordani Kosić, stečajnoj sutkinji Ljiljani Ugrin, sutkinji Iki Šarić i mnogim drugima. Tako ih je kupio i oni njega u pravilu ne diraju – nadodaje Smokvina.

Potom je potanko opisao način na koji je Linić, prema njegovim riječima, zaustavio život u Rijeci, nakon čega je, kako kaže, navukao rukavice i krenuo u ‘eutanaziju’ cijele Hrvatske.

- Kada je devedesetih postao gradonačelnik otvorio je poduzeće Grad Rijeka i gotovo sve što je postojalo postalo je vlasništvo Grada. Smislio je ogromne komunalne naknade, povećao ih za čak 700 posto, te je tako u vrijeme rata bezobzirno gulio sva riječka poduzeća. ‘Torpedo’ je moralo plaćati silne milijune komunalne naknade za vrijeme rata, što je tu tvrtku, kao i mnoge druge, na koncu i uništilo. Kvadratni metar za Linića je bio sve. Mislio je da će, kada ‘Torpedo’ nestane, na njegovu mjestu uz more izgraditi silne marine i hotele. No, tamo sve stoji prazno, a 800 radnika Torpeda završilo je na ulici. Svu riječku industriju uništo je na sličan način i zato tu Linićevu politiku i nazivam strukturnim genocidom. Žalosno je gledati kako, nakon što je udavio Rijeku, isto čini i Hrvatskoj. No, dok zatvara brojne restorane, kafiće i obrte zbog par kuna, dotle Hrvatskoj televiziji i Nini Paviću, odnosno Europa press holdingu, oprašta stotine milijuna jer mu oni trebaju da peglaju njegov imidž i uljepšavaju sliku u javnosti – tvrdi Smokvina koji je itekako zažalio što se devedesetih iz Švicarske odlučio vratiti u Hrvatsku.

- Htio sam otvoriti tvrku u Rijeci i proizvoditi ispitne uređaje čija je cijena oko 50.000 eura. Tada još nisam znao da se kod nas događa organizirana pljačka investiora. Htio sam kupiti zemljište za malu tvornicu, no na kraju sam za obično smetlište morao mjesečno plaćati čak 10.000 njemačkih maraka komunalne naknade. Kasnije se taj iznos popeo čak do 18.200 maraka mjesečno (plaće su 1994.bile 200 DEM)! Uložio sam milijun eura u tu industrijsku zonu, a oni su me izbacili, da me kasnije ne bi ni priznali kao vjerovnika. Godinama sam zbog toga na sudu – ističe Smokvina, te dodaje da je kroz dugogodišnju uzaludnu pravnu bitku spoznao da Općinsko državno odvjetništvo, Županijsko državno odvjetništvo, DORH, USKOK i Policija (OŽDUP) u stvari prikriva kriminal i sudjeluje u njemu, jer nikada niti jedan suvisli odgovor na brojne dopise i kaznenene prijave od njih nije dobio.

- Znate li da su odmah nakon osamostaljenja u hrvatskom Saboru poništili Zakon o porijeklu imovine? Učinili su to da bi mogli nesmetano pljačkati. U drugim zemljama Linić bi morao objasniti otkud mu 400.000 eura za jahtu koju je 2003. godine kupio od svog prijatelja Roberta Ježića. Godinu prije, u sporu s pokojnim Vladimirom Bebićem, bombarderom s Kvarnera, tvrdio je da ne posjeduje ništa, odnosno da ima samo svoje ime i prezime, da bi godinu kasnije jahtu platio 400.000 eura. Kako je to moguće? – pita se zviždač i poduzetnik koji u zadnje vrijeme javno ponavlja zanimljivu tezu da je za Hrvatsku dobro što je propala, odnosno što joj je kreditni rejting završio u smeću.

- Država je ostala bez novca, a bez novca oni (politička oligarhija) ne mogu opstati. Bez novca gube svu moć, što znači da im se ne piše dobro. Prije toga će prodati baš sve, pa i naše bubrege. No, onda im dolazi kraj – tvrdi Smokvina, koji je, baš kao i mnogi drugi aktivisti i zviždači, vlastitim iskustvom spoznao da korumpirana oligarhija na vlasti ne bi mogla toliko dugo opstati da iza njih ne stoje pravi vladari zemlje čije je prisustvo i moć isplivalo na površinu zahvaljujući ponajprije ‘slučaju Perković’.

- Nema sumnje da Udba stoji iza svega, odnosno iza velike pljačke Hrvatske koja je isplanirana i započeta još prije 1990. godine. Njihovi ljudi, koji prije devedesete nisu imali ništa, a koji sada imaju sve, isprepleteni su i umreženi kroz nadzorne odbore brojnih tvrtki, kroz političke, pravosudne, financijske i druge visoke položaje. Perković zna sve. Imena i imovinu. I u Njemačkoj bi mogao progovoriti. Oni to znaju i zato ga ne daju – zaključuje aktivist Pokreta otpora.

Njegove riječi potvrđuje i Mirja Tomas, također članica Pokreta otpora te bivša poslovna tajnica Ante Marasa iz Jadranskih pomorskih servisa koja je 8. kolovoza ove godine u Trstu prijavila slučajeve korupcije i pranja novca.

- Osim talijanskoj financijskoj policiji sve sam prijavila i gospođi Viviane Reding, potpredsjednici Europske komisije, koja je u to vrijeme bila u Trstu. Sada čekam rezultate istrage talijanskih istražitelja kojima vjerujem puno više nego hrvatskima. Naši nikada ništa nisu poduzeli, iako sam im korupciju u više navrata prijavljivala. Žalosno je da se o tome u Hrvatskoj ne piše i ne govori, da novinari Hrvatske televizije otvoreno priznaju da to ne smiju objaviti. Mislim da bi se nezavisni hrvatski novinari trebali spojiti s talijanskima, da zajedno takve stvari istražuju – smatra Mirja Tomas, te dodaje da je točno da je Slavko Linić uništio Rijeku, kao što je točna i informacija da je, kako reče, jedan od računa u Italiji prema njenim saznanjima u vlasništvu Slavka Linića.

- Njemački mediji nedavno su pisali da je jedan njemački ministar imao otvoren račun u Švicarskoj i nakon toga je morao dati ostavku. U Hrvatskoj se, nažalost, ostavka ne podnosi i za puno gore stvari – zaključuje Mirja Tomas.

A što o svemu kaže ministar Slavko Linić, do objave ovog teksta nismo uspjeli doznati jer se nije javio na telefonske pozive, tvrde u tjedno.hr.
http://www.rijekadanas.com/linic-je-naj ... i-genocid/
Slika

Sljedeće

  • Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Poznate ličnosti

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju