pad stanovnistva Rijeka

 Grad Rijeka - kretanje stanovništva.

Projekcije budućeg kretanja broja stanovnika prema institutu za emigracije,  ukazuju da će ukupan broj stanovnika u županiji opadati, do 2021. godine za pet posto.

 

Grad Rijeka s 200 000 stanovnika spao na 128 000. Sve je više i više nezadovoljnih koji napušta naš grad. Samo za vrijeme mandata Vojka Obersnela (SDP) grad je napustilo 16 000 stanovnika , što je više nego jasan pokazatelj lošeg stanja i gradske uprave kojoj je svejedno što se događa s gradom dok imaju za svoje plaće. To je sve rezultat jedno te istog vodstva i krimimalne organizacije koja upravlja gradom.

Država maćeha

Grad Rijeka je jedan od najvećih gubitnika sadašnjeg ustroja lokalne i regionalne samouprave. Osim što je njime izgubila zaleđe i mogućnost širenja, izgubila je i funkciju jednog od 4 makroregionalna hrvatska centra. Posebnost Rijeke je i u činjenici da Riječani osim zaleđa nemaju ni kontrolu nad velikim dijelovima obale koja nije pod kontrolom lokalne samouprave nego države. Istovremeno, Grad Rijeka se nalazi u PG županiji koja je upravno nadređena. Rekli bi Rijeka nije nigdje a centralizirana država je zaglibila u visokom dugu, uzrokovanu lošim i nemarnim vođenjem.

U Rijeci ne postoji strategija razvoja

Nesposobna uprava grada, nepotizam, krimininalna umreženost svugdje, korupcija na kub, nemogućnost dobivanja zaposlenja jednostavno odvraća nove stanovnike u naš grad. Razvoj skoro pa ravan nuli, dovoljno je pogledati broj dizalica na  riječkom području. Bez građana nema niti razvoja.

Riješenje

PROMJENA VLASTI !

Mi to možemo, mi to moramo, mi to HOĆEMO !!! :)

 

Razvalimo, uzdrmajmo ih jednom našom pankersko-rokerskom pjesmom !!! :)

 

Diskurz - Debela glava

15.10.2014.