Jeste li primijetili da na riječkoj ribarnici opet nema  inćuna i srdela ?

Što znači da automatski, nijedan riječki restoran nema u ponudi  ovu svježu  slasnu  morsku deliciju .

Sramota što niti "Tržnice Rijeka" odnosno  gradsko trgovačko društvo  RIJEKA PLUS d.o.o., na svojim internetskim stranicama nema obavijest o lovostaju ove najtraženije ribe. Niti riječi.

Niti prodavači (prepodavači)  ribe nemaju u današnje vrijeme nikakve mrežne stranice. Facebook se može  otvorit u 5 minuta i tako obavještavat svoje kupce, u ponudi imamo tu i tu ribu, po toj i toj cijeni, danas ne radimo i sl. Hvala ! Doviđenja !

No to nije sve . Cijena ribe jeftinija je u Zagrebu !!! Nego u Rijec
i.  Kod nas je cijena srdela 30 kn normalna cijena.

Dolac Kvatrić Trešenjevka Jarun
RIBA - sviježa plava
Srdela
25
20-25
20 20
 

Izvor : 04.05.2018.  Zagrebački holding

Riječka ribarnica
Srdela   cijena 30 kn      


Nema te računice, niti opravdanja da ulovljena riba ispred Rijeke može biti jeftinija u Zagrebu nego u Rijeci. Tu se radi o čistoj pohlepi TRGOVACA  !!! Ništa više !


Sitna plava riba na zagrebačke ribarnice u unutrašnjosti stiže isključivo s područja Rijeke i Novigradskog mora – objašnjava Birkić. Te  nadodaje Ivan Damir Birkić, član uprave biogradskog Adria Octopusa i Udruženja ribarstva HGK, kaže kako papalina nigdje nema, tek u Riječkom kanalu i Novigradskom moru pa nije teško reći odakle je stigla ta sitna “srdela”.


Nadalje, dužni smo kao društveni medij obavijestit građane Rijeke, kad mogu na riječku placu doći kupit svoju omiljenu ribu. 

Tu je prava pomutnja, propisi vremenskog razdoblja  lovostaja  su se mijenjali 2016,  2017 i opet u  2018.


Ministarstvo poljoprivrede objavilo je na svojim stranicama:

Obavijest – objavljen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom


Obavještavamo sve zainteresirane da je u „Narodnim novinama“ br. 39/18. od 27. travnja 2018. godine objavljen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom. Predmetni propis sadrži zabranu ribolova plovilima koja obavljaju ribolov okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom u cijelom ribolovnom moru Republike Hrvatske u razdoblju od 1. svibnja 2018. godine u 00:00 sati do 15. svibnja 2018. godine u 24:00 sata. Također, tijekom razdoblja od 16. svibnja 2018. godine u 00:00 sata do 31. svibnja 2018. godine u 24:00 sata svako plovilo koje obavlja ribolov plivaricom – srdelarom smije ostvariti ukupno najviše pet ribolovnih dana.

Ovim se propisom uvode  novi uvjeti za ulazak u kanalska područja na način da se u sva područja sa ograničenjem dozvoljava ulazak plovilima do 18 metara pod uvjetom da plovila koja odluče dio godine loviti u kanalskim područjima imaju ukupno godišnje ograničenje ulova od 300 tona po plovilu i ograničenje ulova od 180 tona koje smiju ostvariti u kanalskom području. U popis kanalskih područja u kojima se dozvoljava ulazak plovila do 18 metara uz navedene uvjete pridodaje se i područje uz zapadnu obalu Istre.
Pravilnik je stupio na snagu dan nakon dana objave u Narodnim novinama, odnosno 28. travnja 2018. godine.
 02.05.2018
Izvor: http://www.mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=5044             I za kraj još jedan šok , dok mi imamo lovostaj Talijani ga nemaju. 

Vessel ribarice rijeka lovostaj

Pogledamo li stranicu „Vessel finder“ na kojoj vidite trenutno stanje broja plovila (plavo su ribarski brodovi), vidjet ćete koliki je omjer talijanske u odnosu na hrvatsku flotu.

 

Dajte nam svoje komentare na Facebooku. Najbolje ćemo objavit ovdje.

04.05.2018.